POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
1 Haziran 2023 Perşembe - 19:40

Bayraklı Meclisi'nde 'seçim' tartışması, Sandal'dan 'tarihi yenilgi' ve 'Suriyeli' çıkışı!

Oturuma ‘seçim’ tartışması damga vururken, ilçede 19 Mayıs’taki bayraklama çalışması sırasında yaşanan arbedeyle açılan perdede Başkan Belediye Başkanı Sandal’dan ‘Tarihi yenilgi’ ve ‘Suriyeli’ çıkışları geldi. “MHP ile birlikte toplam oyunuz yüzde 35, toplam oyunuz değil tarihi yenilginiz yani!” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ayrıca ‘Siz kalp yapmaya devam edin’ çıkışına da “Siz de Suriyelilere kalp yapın” yanıtını verdi.

Bayraklı Meclisi nde  seçim  tartışması, Sandal dan  tarihi yenilgi  ve  Suriyeli  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma ‘seçim’ tartışması damga vururken, ilçede 19 Mayıs’taki bayraklama çalışması sırasında yaşanan arbedeyle açılan perdede Başkan Belediye Başkanı Sandal’dan ‘Tarihi yenilgi’ ve ‘Suriyeli’ çıkışları geldi. “MHP ile birlikte toplam oyunuz yüzde 35, toplam oyunuz değil tarihi yenilginiz yani!” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ayrıca ‘Siz kalp yapmaya devam edin’ çıkışına da “Siz de Suriyelilere kalp yapın” yanıtını verdi. 

OTURUMDA NELER YAŞANDI? 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Öztep ilçede 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gümüşpala Atatürk Caddesi’nde yapılan bayraklama çalışmasında belediye personelinin kendisinin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından darp edildiği iddiası hakkında açıklamalarda bulundu. 

BAYRAKLAMA GERGİNLİĞİ ATIŞMASI 
AK Partili Öztep, kimsenin kendisinin bayrak sevgisini sorgulayamayacağını ifade ederken, olay sırasında belediye personelini vatandaşın balkonuna izinsiz şekilde çıkmamaları yönünde uyardığını, tartışmanın o esnada ev sahibinin gelmesiyle birlikte başladığını ifade ederek çıkan haberleri yalanladı. AK Partili Öztep, belediye çalışanlarının ifadeyi geri aldıklarını ve baskıyla verdiklerini ileri sürdü. 

Öztep'e yanıt veren Başkan Serdar Sandal ise, "Öncelikle arkadaşlarımızın orada darp edildiği bir gerçek, yalan yanlış yok! Parçalanan, yere atılan bayrak var mı? Kimin yaptığını, ne yaptığını bilmem, çocuklar kendi ifadelerini verdiler ardından bize gelen bilgi aile büyükleri araya girdiler ve dava geri çekildi. Takdir arkadaşlarımızındır, seçim süreçlerinde böyle gerginlikler olur. Burada mesele şu, 'yalanlar, iftiralar' gibi ağır ifadeler. Bunları sana iade ediyorum. Ben genel seçimde kimin ne yaptığını, ne tür iftiralarda bulunduğunu, sonra ne gibi itiraflarda bulunduğunu burada konuşmayalım. Bu yargıya intikal etmiş bir konu, hakkını ara!" diye konuştu. 

TARİHİ YENİLGİNİZ! 
Başkan Sandal AK Parti sıralarından tepkiler yükselince konuşmasına şu sözlerle devam etti: Kuruma hakim olup olmadığımızı Bayraklı seçim sonuçlarına bakınca görürsünüz. Yüzde 35'siniz. MHP ile birlikte toplam oyunuz yüzde 35, toplam oyunuz değil tarihi yenilginiz yani! 

‘KALP’ ATIŞMASI: “SURİYELİLERE YAPIN”
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş da seçim sonuçları üzerinden bir konuşma yaparak Başkan Sandal’a seslendi ve “Seçimden sonra olmayacaksınız demiştiniz olmaya devam ediyoruz” dedi. 
Bu çıkış sonrası tansiyon yükselirken, Aktaş’ya yanıt veren Sandal, “Bizim seçim sonuçlarıyla terbiye edilebilecek bir halimiz yok. Biz bildiğimiz doğruda Ezrail de olsanız bir adım geri atmayız” dedi. Atışmada bu kez Aktaş’tan da “Sizi tebrik ediyoruz, kalp yapmaya devam edin” çıkışı geldi. Sandal bu çıkışa, “Biz kalp yapmaya devam edeceğiz, siz de Suriyelilere, Afganlara kalp yapın” diye yanıt verdi. 

Aktaş bu atışmanın ardından sözlerine şöyle devam etti: Eğer CHP’de bir koltuk değişimi olursa, siz de nasıl ilk geldiğinizde akraba kontenjanından geldiniz ya, maalesef sizi de çok zor günler bekliyor. Bir sonraki yerel seçimde siz burada olmayacaksınız. 

SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ YAPTINIZ! 
Sandal bir kez daha söz alarak, “Burada hiç kimse seçimle olan bir işi eleştirmiyor, kimse de ‘Ben bu sonucu tanımam’ da demiyor. CHP olarak bizim de fikrimiz seçim sonrasında inşallah memleketimiz için hayırlı olur ama vatandaşımızın temel dertleri seçim sonrasında çözülmüş müdür? Hayır. Bankalar hala krediye kapalı mı? Evet. Bu ülkede hiç kimsenin devletin güvenliği ile ilgili ne de savunma sanayi ile ilgili bir derdi olmaz, inşallah da 10 kat fazlası yapılır. Ama siz bunu siyasi istismar malzemesi yaptını ilk defa. İnsanların ekmeğini, aşını, işini bununla unutturdunuz. Evine ekmek götürmek götüremeyen adama İHA, SİHA uçararak sizi doyuracağız mı dediniz? Eğer Sayın Cumhurbaşkanı parti kimliğini bir tarafa bırakırsa herkesin Cumhurbaşkanıdır, burada bir problem yok” dedi. 

KARŞISINIZDA GERİ ADIM ATACAK KİMSE YOK! 
Sandal, AK Parti sıralarında da, “Şuan özgüveniniz tavan yapmış olabilir ama bunu çok abartmayın. Belediyeler Birliği’nden CHP’yi dışlayabilirsiniz, 6-7 televizyon için soruşturma başlatabilirsiniz ama şundan emin olun ki karşınızda bir adım geri atacak kimse yok” diye seslendi. 

 
CHP'de 4.5 saatlik MYK zirvesi: Tüm üyeler istifa etti!
 
AK Parti yeni grup yönetimini seçecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 4.5 saatlik MYK zirvesi: Tüm üyeler istifa etti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu ...
AK Partili İnan: 'Z Kuşağı' algınız çöktü!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
2. tur kesin sonuçları Resmi Gazete'de
YSK Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur ...
 
Ve PSG Lionel Messi'nin ayrılığını açıkladı!
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Paris Saint-Germain'in teknik ...
İYİ Parti: 28 Mayıs'ta ittifak bitti!
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, seçimlere yönelik 6 parti arasında ...
HDP'den olağanüstü büyük kongre kararı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin olağanüstü ...
 
İlk kez yanıtladı: İstifa edecek mi?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından açıklamalarda bulunan CHP lideri ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye Ata'nın videosuyla 'Taşkın' çıkışı!
İzmir Milletvekili Kaya, partisi tarafından hazırlanan ve Cumhuriyetin ...
Cumhurbaşkanı seçimi 2. tur kesin sonuçları açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı seçimi ikinci ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri