POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
20 Ocak 2021 Çarşamba - 10:45

Bayraklı'da yatırım dönemi: Neler yapılacak?

Başkan Sandal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe, daire başkanları ve büyükşehir bürokratlarını ağırladı. Ziyaret kapsamında yeni yılda ilçenin ihtiyacı olan sorunların giderilerek, yeni parklar, yol düzenlemeleri, anıt ve kavşaklar gibi projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi planlandı.

Bayraklı da yatırım dönemi: Neler yapılacak?

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, daire başkanları ve büyükşehir bürokratlarını ağırladı. İlçe sokaklarını gezerek yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendiren heyet, özellikle depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın yanında bulunan ve hayatını kaybedenler anısına anıt yapılacak parkta incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında yeni yılda ilçenin ihtiyacı olan sorunların giderilerek, yeni parklar, yol düzenlemeleri, anıt ve kavşaklar gibi projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi planlandı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Çiğdem Aşıcı, Fen İşleri Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz ve Büyükşehir ile Bayraklı belediyelerinden ilgili bürokratlar depremde yıkılan bölgeleri ve ilçe sokaklarını gezdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi iş birliğinde yürütülen projeleri, ihtiyaç olan sokaklarda yapılması planlanan projeleri inceleyen heyet, mahalle mahalle dolaşarak yapılması planlanan işleri kararlaştırdı.

Depremde hayatını kaybedenler anısına anıt

Ziyaret, Mansuroğlu Mahallesi’ndeki Rıza Bey Apartmanı enkaz alanından başladı. Şehit Hakan Ünal Parkı için hazırlanan proje hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Çiğdem Aşıcı, parkın içine depremde hayatını kaybedenler anısına anıt yapılarak,simge bir alan yaratılacağını belirtti. Özellikle deprem bölgesindeki tüm parkların hızla yenilenmesini isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, “Parkların tamamını yenileyip, bahara hazır hale getirelim. Oyun grupları yenilenecekse onları tamamlayalım. Yollarda veya kaldırımlarda parke, bordür işleri varsa onları da tamamen yenileyelim. İlk olarak bozulmuş ve ihtiyaç olan alanlardan başlayarak, çalışmaları en kısa sürede tamamlayalım” dedi.

Yağmurun bozduğu yollar yenilenecek

Daha sonra Muhittin Erener ve Refik Şevket İnce mahallerine geçen heyet, kilit parke çalışmaları ve şiddetli yağmurlar nedeniyle bozulan yollarda yapılacak diğer çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Bu çerçevede 2123/1 sokak ve çevresindeki özellikle dik sokaklara yağmur suyu kanalları, zemin altına da eğimden dolayı aşağı şiddetle gelen yağmur suyunun hızını yavaşlatmak için set çökertmeler yapılması kararlaştırıldı. Böylece yağmur suyu hızı, yeni bir model ile yavaşlatılacak ve döşenen kilit parkenin kısa sürede bozulması engellenecek. Ziyaret sırasında ilçede ihtiyaç olan sokakları yürüyerek tek tek gezen Başkan Sandal, Genel Sekreter Gökçe ve beraberindeki heyet; beton veya asfaltlama yapılacak alanlarda da incelemelerde bulundu.

75’inci Yıl Mahallesi’ne yaşayan park

75. Yıl ve Turan Mahallesi kesişiminde yer alan 25 bin metrekarelik 1. derece sit alanı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındıktan sonra projelendirilecek. Pazar yerinin yanındaki deniz manzaralı alan, yaşayan parklar projesi kapsamında tasarlanacak.  Çalışmalarına başlanması istenen park için proje ihalesine çıkılacak.

Gümüşpala’ya körfez manzaralı park

Gümüşpala 7000 Sokak’ta muhteşem körfez manzarasına sahip 3600 metrekarelik alanda yepyeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Hem çocukların hem de ailelerin nefes alabileceği park, bölgenin önemli bir ihtiyacına yanıt verecek.

Emek ve Cengizhan Mahallelerinde yeni düzenleme

Önceki ziyarette yapılması planlanan Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Parkı dinlenme alanları, aydınlatma, oyun grubu ve kent ekipmanları ile tuvalet konulması işleri tamamlanarak, vatandaşın hizmetine sunuldu. Birinci derece sit alanı olan bölgeye bir de kafeterya kazandırılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Öte yandan Emek Mahallesi 7210 Sokak ve çevresindeki benzer sokaklarda ise eğimin fazla olmasından dolayı sıkıntı yaşayan vatandaşların kullanımını kolaylaştırmak için çalışma yapılacak. Yollar, yayaların daha rahat kullanabilmesi için yeniden düzenlenecek.

Ayrıca, Bayraklı’da ihtiyaç olan 3 mahalleye yeni kavşaklar yapılması ve caddelerin temalı heykellerle yeniden düzenlenmesi ile ilgili projenin de büyükşehrin planı dahilinde olduğu, çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Sorunların çözümü için buradayız

Ziyaret sırasında mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Sandal, vatandaşların taleplerini de dinledi. Sandal, “Sizin için, sorunların çözümü için buradayız. Hayata geçirilecek her proje ilçemiz ve halkımızın daha sağlıklı, daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için. Eğer bir kentin sorunlarını ve ihtiyaçlarını doğru tespit ettiyseniz, başarısız olma şansınız yok. Hedefimiz modern, çağdaş bir kent yaratmak. Bununla ilgili de var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 
Karşıyaka'da Erdoğan'a tam not
 
Doğal gaz tüketiminde rekor tazelendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ'dan İstanbul çıkarması: İki belediyede proje mesaisi!
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza ...
Kalabak Barajı'nda gövde dolgusu tamam!
Aliağalı üreticilerin sabırsızlıkla beklediği Kalabak Barajı’nın gövde dolgusu tamamlandı.
Karaburun atık yönetiminde örnek ilçe olacak!
Karaburun; atık yönetiminde yaptığı çalışmalarla örnek ilçeler arasında yer almayı hedefliyor. 
 
Batur’dan Sevgi Yolu esnafına destek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Sevgi Yolu esnafını ziyaret ederek ...
Soyer'den Küçük Menderes çıkarması: 'Sulama' çıkışı, 'kırsal mahalle' çağrısı, kestane müjdesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ilçelerde yürütülen çalışmaları yerinde ...
Başkan duyurdu: O belediyenin vergi borcu sıfırlandı!
Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yapılandırmayla belediyenin 11 Milyon ...
 
Depremzedelere Hamburg’tan yardım eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ekim depreminin ardından afetzedeler ...
Karşıyaka’da büyük 'dönüşüm’ zirvesi
Karşıyaka Belediyesi tarafından Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat ...
YABO'da online hizmet dönemi
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “hayalimdeki proje” dediği ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri