POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
8 Mart 2018 Perşembe - 09:30

Bayraklı'nın kursları meslek sahibi yapıyor!

Bayraklı Belediyesi’nin meslek kurslarına katılan Naime Bolluk (33), hayallerini gerçekleştirmek üzere geldiği İzmir’de azmi ve başarısıyla tüm kadınlara örnek oldu. Evli ve 3 çocuk annesi Bolluk, “Olmaz diye bir şey yok. İstenirse olur. Ben Bingöl’den İzmir’e hayallerimin peşinden geldim, Bayraklı Belediyesi semt merkezlerinde aldığım kuaförlük, dikiş-nakış ve moda eğitimleri sayesinde kendi işimin patronu oldum” dedi.

Bayraklı nın kursları meslek sahibi yapıyor!

Bayraklı Belediyesi’nin 24 mahallesinde bulunan 27 semt merkezinde her gün farklı bir kurs düzenleniyor. Belediye kursları her yıl yüzlerce kadına hobi ve meslek kazandırmaya devam ediyor. Bunların en çok ilgi görenlerinden biri de kuaförlük kursu... Altı ay süren kurslarda Halk Eğitim Merkezi öğretmeni kuaför Nevin Yılmaz tarafından örgü, topuz, perma, saç bakımı-kesimi, fön, röfle eğitimleri veriliyor. Ayrıca, anatomi ve fizyoloji gibi işin temeline inilerek kuaförlüğün incelikleri de anlatılıyor. Kadın kursiyerler; müşteri karşılama ve uğurlama ile dükkan temizliği, kişisel hijyen konularında da bilgilendiriliyor. Kimi kursiyer hayalindeki işi yapmak için, kimi ise meslek sahibi olmak için semt merkezlerindeki kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Bu kapsamda Onur Mahallesi Semt Merkezi’nde kuaförlük kursuna katılarak, aldığı eğitimleri pratiğe ve mesleğe dönüştüren Naime Bolluk, hayalindeki işe kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Azmi, becerisi ve başarısıyla birçok kadına örnek olan Bolluk, “Kurslara katıldığımda 8 aylık bebeğim vardı. Buna rağmen hayalimi gerçekleştirmek için çok çalıştım. Şimdi ise kendi işimin patronuyum. Çok mutluyum” diye konuştu.

“İNSAN, HAYALLERİNE SAHİP ÇIKMALI”
Eğitimlerini hala sürdüren Bolluk, Bayraklı Belediyesi’nin dikiş, takı tasarımı, el-kurdele-makine nakış ve ev tekstili, kurslarına da giderek kendisini bu alanlarda geliştiriyor. Bayraklı Belediyesinin kuaförlük kursuna başlamadan önce hiç bir şey bilmediğini ifade eden Bolluk, sertifika almasıyla birlikte hayatındaki değişimi anlattı. Bolluk, “Hiç bir şey bilmiyordum bu kursa devam ettiğim sürede takı tasarım, dikiş nakış ve moda tekstili üzerine tasarımcılık kurslarını ekleyerek kendimi geliştirdim. Bu kurslardan aldığım eğitimle kendi iş yerimi açtım. Hala eğitimlerimi almaya devam ediyorum. Bu kursları sürdürürken hamilelik süreci yaşadım. Bebeğim olduktan sonrada pes etmedim kursa geldiğimde bebeğin bakımı konusunda arkadaşlarım ve buradaki görevliler yardımcı oldu. Hem bebeğe baktım hem de eğitim aldım. Eğitim almadan bu işleri yapmamız mümkün değildi. Kadınlarımız kendine güvensin yapamam demesin isterlerse her şeyi yapabilirler. İnsan hayallerine her zaman sahip çıkmalı. Ben üç çocuk annesiyim üç çocukla bunları başara bildiysem herkesin her şeyi yapabileceğine inanıyorum” dedi. 

“ÜRETMEK İSTİYORUM”
Kendisi gibi kızının da kurslara katıldığını ve şuanda birlikte açtıkları dükkanın başında bulunduğunu ifade eden Bolluk, “Kızım kısa süre içerisinde burada çok şey öğrendi. Buradan aldığı eğitimle iş yerimizin başında durdu işleri o çekip çevirdi. Zorlandığımız noktalarda eğitim veren hocalarımızdan destek aldık. İş yerimizi memleketimiz olan Bingöl’de açtık. Eğitimimizin bitmesine rağmen buradaki çalışanların bize desteği devam etti. Bu kursları bütün kadınlara ve genç kızlarımıza tavsiye ediyorum. Hayalini kurduğu hiçbir şeyi bırakmasınlar. Neyi seviyor ve neyi istiyorlarsa; onun peşini bırakmamalılar. Engeller çıkmaz mı? Çıkar tabiki ama engelleri aşmak gerekiyor. Ben hayallerime inandım etrafımdaki olumsuz düşüncelere değil bana destek verenlerle bu yolda yürüdüm. Ve kendi iş yerimi, markamı oluşturdum. 3-5 yıl sonra iyi bir marka haline geleceğimize inanıyorum. Hedefim kendi üretimimi yapmak. Hedefim ileriki yıllarda bu girişimi Türkiye geneline hatta yurt dışına yayabilmek. Yapılmaz diye bir şey yok. İnanırsanız, başarabilirsiniz. Hayallerim için İzmir'e geldim ve tüm hayallerimi kısa süre içinde gerçekleştirdim. Ben de başka insanlara iş imkanı sunacağım başkalarına destek olacağım. Bu kursların olması çok iyi. Başta Belediye Başkanımız Sn. Hasan Karabağ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Herkesi bu kurslara katılmaya davet ediyorum diye konuştu.

 
52 bilim takımı İzmir'de yarışacak!
 
Başkan Pekdaş: Kadın varsa özgürlük de vardır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da TOKİ mesaisi
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile ...
Batur'dan kadın çalışanlara 8 Mart jesti
Batur, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü dolayısıyla Belediye çalışamı ...
İzmir'de kadınlardan çifte kutlama
Tüm dünyada her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü kutlanan “Dünya Böbrek ...
 
Büyükşehir'de kadın meclisi: Kocaoğlu'ndan 'birlik' mesajı
Yerel yönetimlerde kadın siyasetçilerin sayısını artırmak isteyen İzmir ...
Gaziemir’de 8 Mart coşkusu
Gaziemir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü seminerden sergiye, ...
Bu belediyeyi kadınlar yönetiyor!
Konak Belediye Başkanı seçildikten sonra kadınlara pozitif ayrımcılık ...
 
Balçova'da 'Whatsapp'la anında çözüm dönemi
Balçova Belediyesi’nin yeni hizmete soktuğu WhatsApp Hattı ile vatandaşların ...
Selçuk Meclisi'nden anlamlı karar
Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu ...
Bornova 'depreme hazırlık'ta örnek oluyor!
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan ve Jeofizik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri