POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
24 Kasım 2022 Perşembe - 13:05

Beko'dan kayıp narkotik ilaçları sorusu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Kani Beko, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki iddiaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge sundu.

Beko dan kayıp narkotik ilaçları sorusu!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde basına yansıdığı şekliyle iddiaların doğru olup olmadığına soru önergesinde yer veren CHP'li Kani Beko,’’ kayıp ilaçlar olduğu, bu ilaçlardan bir kısmının narkotik ilaçlar olduğu, yetkili kişilerin olması gereken zaman dilimlerinde görev yerlerinde bulunmadıkları, süresi dolmuş ilaçların iade edilmediği, imha işlemlerinin doğru yapılmadığı ve konuya ilişkin ihbarların, şikayetlerin üstünün kapatılmaya çalışıldığı vurgulanmaktadır. Bu iddialar, ülkede yaşanan son gelişmeler ışığında değerlendirildiğinde oldukça önemli iddialardır,bu kapsamda yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekmektedir” açıklamalarını yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun sunduğu önergede şu sorular yer aldı:

1-           Kurumlarda ilaç ihalesi tahmini tüketime göre planlanarak yapılmaktadır. Bu çerçevede ilgili kurumda ihaleyi yapan komisyon kimlerden oluşmuştur? Komisyonda görev alan kişiler neye göre tespit edilmiştir ve bu görev için uygun kişiler midir? İhale hangi taleplere göre yapılmıştır? Birimlerin tahmini tüketim miktarları ile ihale rakamları birbirleri ile uyumlu mudur?

2-           Bu kadar fazla ilaç alım kararı doğru mudur, karar nasıl alınmıştır?

3-           Hastanenin kabul komisyonu tutanaklarını kimler imzalamıştır? Depo sorumluları ve kabul komisyonu üyeleri soruşturulmuş mudur?

4-           İlgili komisyon hakkında yasal işlem yapılmış mıdır?

5-           Eczacılık biriminin ilaç tüketimi ile ilgili genel ve olması gereken kuralları nedir? İlgili kurumun bilgi işlem sistemi düzgün çalışmakta mıdır?

6-           Narkotik ilaçlar eczaneden tüketilecek birime gönderilirken birim sorumlusunun talep yazısı gerekir ve karar imza altına alınır. Bu şartlar yerine getirilmiş midir?

7-           Narkotik ilaçlar; birimlerde (ameliyathane, servis vb.) kilitli dolaplarda saklanmalıdır. Yapılan denetimlerde bu konuda hangi verilere ulaşılmıştır?

8-           Kilitli dolaptan kullanım için çıkarılanlar narkotik defterine kaydedilmelidir. Kullanılan her hastanın adı soyadı, TC. ve ya protokol nosu kaydedilmelidir. Bu defterler incelenmiş midir? Bir ampulü flakonu bile kullanılmadan önce kazara kırılırsa en az iki imza ile tutanak tutulmalıdır. Bu tutanaklar incelenmiş midir?

9-           İlaçların etiketinin değiştirilip kullanımı yapandan, eczaneden, tüketene kadar herkesi zan altında bırakır. Bu konuda hakkında soruşturma başlatılan kişi var mıdır?

10-         Narkotik ilaçlar kırmızı reçete ile satılır. Reçetesiz eczanelerden alınamaz. Eczanelerde de kilitli dolaplarda saklanır, raflarda dahi bulundurulamaz. Diazem, Contramal, Midazolam, Talinat, Fentanil, Tradolex, Aldolan gibi narkotik ilaçların farklı mg içeren ampulleri ve flakonları vardır. Bunların tek tek kaydedilmesi gerekir. Bu kayıtlara ulaşılmış mıdır?

11-         Süresi içinde kullanılmayan ilaçların imha edilmesi gereklidir. Bu iddialar kapsamında ilgili kurumda ve ülke genelinde imha komisyonları ve raporları kontrol edilmekte midir?

12-         Fazla alımın nedenleri incelenmiş midir? Bu konuda alım ve kabul komisyonları, depo görevlileri, başhekimlikte alım komisyonu, eczacılık müdürlüğü, ilaçların kullanıldığı ameliyathane, servis sorumlularının ifadelerine başvurulmuş mudur? Bu kapsamda hakkında soruşturma açılan kişi var mıdır?

13-         Adı geçen kurum haricinde ülke genelinde bu konu ile ilgili soruşturulmakta olan hastane var mıdır? Varsa sonuç ne olmuştur?

 
Arazi zengini babanın oğlu milyonluk miras beklerken borçla karşılaştı!
 
Narlıdere'de kadına şiddete karşı güç birliği ve İstanbul Sözleşmesi vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Bu ödeneklerle uzaya çıkmak hayalden ibaret''
2023 Yılı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerine Plan üzerine Plan ...
Sürekli’den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ ...
O meslek grupları için çağrı: Haklarını verin!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve ...
 
Serter: 355 bine yakın KOBİ banka takibinde!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ...
CHP İzmir’de çarpıcı gelişme: O başkanın savunması istendi!
CHP İzmir’de Yücel döneminde bir ilk yaşandı. İl Başkanlığı; öbek örgütlenmesindeki ...
Küba ile 200 milyon dolarlık ticaret hedefi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ile ortak basın ...
 
CHP’li Sertel: AKP iktidarında polislerin sorunları katlanarak arttı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de ...
Akşener'den Erdoğan'a: 'Özür dilerim' diyeceksin!
İYİ Parti lideri  Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "masayı ...
Esad ile görüşme sorusuna yanıt: Olabilir!
Pençe-Kılıç Harekatı kapsamında 'kara harekatı yakın' mesajı veren Erdoğan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri