POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
18 Haziran 2018 Pazartesi - 15:38

Belediye önünde 'kasa kasa' pazarcı isyanı, CHP'den AK Parti'ye sert tepki!

Özkanlar Pazaryeri esnafı, kendilerine gösterilen yere onay vermediği gerekçesiyle Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı, belediye bahçesine kasa kasa sebze, meyve ve yumurta atarak protesto etti. Pazarcıların eyleminin ardından CHP cephesinden çok sert tepki geldi. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper yazılı bir açıklama yaparak AK Parti'yi hedef gösterdi. 

Belediye önünde  kasa kasa  pazarcı isyanı, CHP den AK Parti ye sert tepki!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Özkanlar Pazaryeri esnafı, kendilerine gösterilen yere onay vermediği gerekçesiyle Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı, belediye bahçesine kasa kasa sebze, meyve ve yumurta atarak protesto etti.

Bayraklı Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 70 esnaf, "Belediye başkanı istifa", "hak hukuk nerede" ve "ekmeğimizin peşindeyiz" şeklinde slogan attı. 

Pazarcı esnafı daha sonra kamyonetle yanlarında getirdikleri kasa kasa sebze, meyve ve yumurtaları belediye bahçesine attı. 

Esnaf adına açıklama yapan Faysal Acar, pazar yeri kapatıldığı için evlerine ekmek götüremediklerini, çocuklarının da bu durumdan etkilendiğini söyledi. 

Konunun çözüme kavuşturulması için Ankara'ya kadar giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüklerini aktaran Acar, Kılıçdaroğlu'nun sorunun giderilmesi için talimat verdiğini ancak meselenin hala çözülemediğini ifade etti.

"Biz seçmen değil esnafız" 
Pazarda açtıkları tezgahtan başka bir gelir kapılarının olmadığını dile getiren Acar, "Altı aydır kapalı olan pazar yerine icra kağıdı, hesaplara bloke, araçlara bloke koyuluyor. Bu büyük bir zulümdür İzmir'de. Bize diyorlar ki AK Parti seçmeni. Hayır. Burada her partiye oy veren esnaf var. 860 kişinin AK Parti'li olması mümkün mü sizce? Bizim aramızda AK Parti'ye oy verenler varsa bize hizmet vermeyecekler mi? Nasıl ülkenin yönetimine talip oluyorlar, peki, aramızda AK Parti'ye oy verenler var diye bizim sorunumuzu çözmeyecekler mi? Bunun akla mantığa sığar bir yanı var mı?" diye konuştu. 

"Sözü geçmiyorsa ülke yönetimine talip olmasınlar" 
Tehditler aldığını ileri süren Acar, şunları söyledi: "Bayraklı Belediye yetkilileri beni gece arayıp tehdit ediyorlar. 'Sen seçimden sonra göreceksin bizim gücümüzü' diyorlar. Biz 40 yıldır bu belediyeye aidat ödüyoruz. Bizi tehditle yıldıramazlar. Benim arkamda esnaf var. Bakın tehditle 860 esnaftan kalan bu. Ben sayın Kılıçdaroğlu'na da sesleniyorum, havalimanında bana verdiğiniz sözü hatırlatıyorum. Eğer sözü geçmiyorsa ülkenin yönetimine talip olmasınlar."

Açıklamanın ardından esnaf belediyenin önünden ayrıldı. 



ALPER'DEN SERT TEPKİ: DAĞ'A SESLENİYORUZ... 
Pazarcıların eyleminin ardından CHP cephesinden çok sert tepki geldi. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper yazılı bir açıklama yaparak AK Parti'yi hedef gösterdi. 

Alper açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bayraklı’da danıştay tarafından kapatılan Özkanlar pazar yeri ile ilgili süren pazarcı terörünün sebebi kendisini pazarcı diye adleden ancak pazar esnafı olup, olmadıkları dahi bilinmeyen, çocukları ve kadınları kullanarak devletin kurumuna zarar veren kişilerdir. Ayrıca kendisini Bayraklı’dan sorumlu ilan eden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Özgür Hızal başkanlığındaki AKP Bayraklı ilçe örgütünün de bu konuda vatandaşları Bayraklı Belediyesi’ne yönlendirerek, emniyet güçlerinin görevlerine geç gönderilmeleri suretiyle eylem yapılmasını teşvik ettikleri duyumlarını da aldık. Ancak bilinmesi gerekir ki, hak ve adalet bu yolla aranmaz. Sorun böyle çözülmez.

Öte yandan, Özkanlar pazar yerinde tezgâhı dahi olmayan ancak esnafın liderliğini üstlendiğini söyleyen AKP üyesi sözde pazarcı Faysal Acar’ın da aradıkları adaletin devlet kurumuna yumurta atıp, tehditler, hakaretler savurarak elde edilemeyeceğini bilmesi gerektiğini önemle belirtiriz. Bayraklı Belediyesi konuyla ilgili kendilerine önerilen çözümleri kabul etmeyen bir grup esnafın haksız sinirlerini deşarj edeceği yer değildir.

Liselileri haşat eden, işçiye saldıran, Türkiye’yi OHAL ortamında çıkarılan kararnamelerle yöneten, kendisini Bayraklı’dan sorumlu ilan eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a sesleniyoruz: Sorun böyle çözülmez! Aynı olay sizin başınıza gelse, başka devlet kurumlarında yaşansa veya parti binalarına bu şekilde saldırı olsa nasıl davranırdınız?  

 
Türk askeri Menbiç'in dış mahallelerine girdi
 
İYİ Parti İl Başkanı Ükünç'ten 'İnce' çıkış: İkinci tura kalırsa Yücel'i arayıp...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk askeri Menbiç'in dış mahallelerine girdi
ABD ile uzlaşma çerçevesinde Türk askeri Menbiç'in dış mahallelerine girdi. ...
Sele kapılan 4 yaşındaki Rüzgar'dan acı haber!
Manisa'da sele kapılarak kaybolan 4 yaşındaki Rüzgar'ın cansız bedenine ulaşıldı.
İzmir'de dehşet: Sağlık memuruna otomobilinde infaz!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, cezaevinde görevli sağlık memuru Serdar Kaya ...
 
Kandil'e operasyonunda ilk hedef: Yönetici kadrosu!
TSK’nın Irak’ın kuzeyinde kontrol altına aldığı bölgelerden 2 bin 300 ...
En acı isyan: 'Keşke babam 1 gün önce ölseydi'
Maden kazasında ölen işçilerin çocukları için kamuda istihdam sağlayan ...
Yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 47 yaralı
Karaman'da, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.
 
İzmir'de Haziran ortasında sağanak hafta!
Kentte yeni haftada kavurucu sıcaklar yerini sağanak yağışlara bırakacak. ...
İzmir'de acı son: Fotoğraf çekmek isterken...
Bayındır ilçesinde, fotoğraf çekmek isterken düştüğü gölette kaybolan ...
İzmir'de tatil dönüşü trafiği kilitledi!
Ramazan Bayramı tatili için gelenler, dönüş yolunda büyük sıkıntı yaşadı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri