POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
18 Mayıs 2018 Cuma - 12:17

Besteler Aşık Mahsuni anısına yarıştı!

Narlıdere Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği ‘Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması’nın finalistleri belli oldu. 10. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'na katılan eserler arasında yapılan ön eleme neticesinde finale kalma hakkı kazanan 10 eser Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen final yarışmasında jürinin karşısına çıktı.

Besteler Aşık Mahsuni anısına yarıştı!

10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının finali, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Finale kalan son 10 eser Aşık Mahzuni beste yarışmasında dereceye girmek için jüri karşısında tüm hünerlerini sergiledi.

10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının finaline Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Narlıdere Belediye Meclis üyeleri ve Narlıdereliler katıldı.

10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının jüri üyeleri Sanatçı Ali Mahzuni, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği konservatuarı öğretim görevlisi Dr. Gani Pekşen ve Öğretim görevlisi Erdal Güral, Dr. Zeynel Demir,  Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Selahattin Özel, Alevi Bektaşi Dernek Başkanı Mustafa Aslan,  Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Akdağ, Narlıdere Tahtacılar Derneği temsilcisi Merih Ünsal Finale kalan 10 eseri Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro salonunu dolduran Narlıdereli türkü severlerle birlikte dinleyerek değerlendirdiler. 10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması kazananları açıklanmadan önce Aşık Mahzunin oğlu Ali Mahzuni babasının eserlerinden oluşan küçük bir konser ile yarışma finalini izlemek için Narlıdere AKM’ye gelen Narlıderelilere bir türkü ziyafeti yaşattı. Jüri üyelerinin de Ali Mahzuni’ye katılması ile birlikte büyük bir koro’ya dönüşen sanatçılar izleyiciler ayakta alkışladı.  Mini konserin ardından Jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde Yücel Tuğrul ‘DİVAN’ adlı eseri ile birinci oldu. Ferhat İyit ‘Her Sırra merdansız erilmez imiş’ adlı eseri ile ikinci, Hasan Karar ise ‘Seyyah Oldum’ adlı eseri ile üçüncülüğe hak kazandı. Mansiyon dalında ödüllerde ise en iyi Çalgı ödülünü ‘Yol tanır beni’ eseri ile Yücel Tuğrul, Mansiyon Vokal dalında ‘Aliyi Gördüm’ eseri ile Savaş Mercan, Mansiyon Şiir dalında ‘Kendin Bilmezler’ adlı eseri ile İbrahim Kılıç, Mansiyon Müzik dalında ‘Mahzuni’ adlı eseri ile Arslan Kaya kazandı.

Sadece bir yarışma değil
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur finalde yaptığı konuşmada ‘ Aşık Mahzuni Beste yarışması sadece bir yarışma değil Mahzuni düşünce ve felsefesini yaşatacak yeni neferler kazandırma mücadelesidir. Mahzuni gibi Anadolu’nun sesini milyonlara ulaştırma mücadelesidir. Ben bugün kazanan arkadaşlarımızı ve katılan tüm yarışmacıları kutluyorum. Hepsi Aşık Mahzuni’yi gelecek kuşaklara aktarmada çok önemli bir görev yapıyorlar. Aşık Mahzuni Beste Yarışmanın yapılmasında emeği geçen herkese, jüri üyelerimize, akademisyenlerimize, yarışmacılarımıza ve salonu doldurarak bizlere destek veren sevgili Narlıderelilere teşekkür ediyorum’ dedi.  Başkan Batur’un konuşmasından sonra sıra 10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması kazananlarına ödülleri verildi.

 
En renkli festival: Karşıyaka çiçek açtı!
 
AK Gençlik'ten Netanyahu hakkında suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Tiyatrosu'na 'en iyi yönetmen' ödülü
Bu yıl 18’incisi düzenlenen, Direkler Arası Seyircileri Ödülleri kapsamında ...
Dev festival: 4 kıtadan edebiyatçılar İzmir'de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen “İzmir Uluslararası ...
Selçuk'ta annelere adanmış bir sergi
Selçuk Efes Kent Belleği “Annem İçin” adlı karma resim sergisine ev sahipliği ...
 
İzmir'in kent arşivi müzesine büyük onur!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Tarihi ...
Bergama tiyatroya doydu!
Bergama ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslarası Bergama Tiyatro ...
İlkay Gündoğan İzmir'de kütüphane yaptırdı
Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan, ...
 
İranlı yönetmen Tarihi Asansör'de 3 kısa film çekti
İran Film Günleri etkinliği için geldiği İzmir'de öğrencilerden hayal ...
İzmir o sergi için AASSM'ye akın etti!
4. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günler çerçevesinde açılan “Seyahat, Keşif ...
Genç tiyatrocular sahnede devleşti
Konak Belediyesi’nin dördüncüsünü düzenlediği Genç Tiyatro Festivali başladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri