POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 16:59

Bıçaklı dehşette karar: Mahkeme ne ceza verdi?

İzmir'in Buca ilçesinde, dini nikahla yaşadığı Aysel Perkgün'ü (28) darbedip vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Feyzo Duran (25), ‘kasten yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme başkanı, sanığın öldürme kastıyla başlattığı eyleminden vazgeçtiğini, vazgeçme şartlarının oluştuğunu ve bu yüzden de kasten yaralama suçundan ceza verdiklerini söyledi.

Bıçaklı dehşette karar: Mahkeme ne ceza verdi?

Çamlık Mahallesi'nde 30 Ağustos 2021’de meydana gelen olayda, uyuşturucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Feyzo Duran ile dini nikahla yaşadığı Aysel Perkgün arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Duran, iddiaya göre 1 yaşındaki çocuğunun yanında Aysel Perkgün'ü darbedip, vücudunun çeşitli yerlerini defalarca bıçakladı. Perkgün'ün çığlıklarını duyan komşuları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ağır yaralanan Perkgün, sağlık ekiplerince Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Polis tarafından gözaltına alınan Feyzo Duran ise sevk edildiği adliyede tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Duran için 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek' öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Geçen yıl eylül ayında görülen duruşmada Perkgün’ün avukatları reddi heyet talebinde bulundu. Mahkemenin talebi reddetmesi üzerine avukatlar bir üst mahkemeye reddi heyet için talepte bulundu. Ancak talep kabul görmedi.

‘SALARSANIZ BENİ ÖLMÜŞ OLARAK GÖRÜRSÜNÜZ’

Tutuklu Sanık Duran’ın yargılanmasına bugün İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Duran, mağdur Aysel Perkgün ve taraf avukatları katıldı. Celsede söz alan Perkgün’ün avukatlarından Abdi Yaşar, "Sanık eyleminden gönüllü vazgeçmemiştir. Yardım çağırmadığı gibi elinin değdiği bıçakları arabaya saklamıştır. Dosya kapsamında bir bıçak hala ortada yok. Müvekkilin durumu ortada. Canavarca hisle hareket edildiği açık. Müvekkil kendisine masa kurduruyor, alkol içiyor. Abdest alıyor ve iki bıçakla müvekkili öldürmeye çalışıyor. Bu da bu işin planladığını gösteriyor. Üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Aysel Perkgün de sanığın en ağır cezayı alması talebinde bulunarak, “Bu adamı salarsanız beni haberlerde ölmüş olarak görürsünüz. Çok şey yaşadım ve onu da iyi tanıyorum. Ölüm korkusuyla yaşıyorum. Ben 30 yaşında ölünce çocuğum yurtlara düşmesin, bu adamın eline kalmasın" diye konuştu.

AVUKATTAN BERAAT TALEBİ

Sanık hakkında beraat talebinde bulunan avukat Hüsnü Okan İzcan ise "Feyzo Duran soruşturmanın başından beri her duruşmada istikrarlı ve birbiriyle çelişmeyen ifadeler verdi ve suçlamaları kabul etmedi. Aysel olayın akabinde verdiği ifadede, bu olayı kendi yaptığını söylemiş. Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Son sözü sorulan sanık Duran ise, “Aysel’in hayatını kurtarmaktan başka bir şey yapmadım. Beraatimi talep ediyorum, takdir mahkemenindir" dedi.

SABİT İZLER SEBEBİYLE CEZA ARTIRILDI

Savunmaların ardından karar açıklandı. Mahkeme başkanı, sanığın öldürme kastıyla başlattığı eyleminden vazgeçtiği, vazgeçme şartlarının oluştuğunu ve bu yüzden de kasten yaralama suçundan ceza verdiklerini söyledi. Heyet, sanığa kasten yaralama suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, sanığın eyleminde silah kullanması ve eylemi canavarca hisle gerçekleştirdiği gerekçesiyle ceza 5 yıl hapse çevrildi. Söz konusu eylem neticesinde Perkgün’ün hayati derecede yaralanması ve vücudundaki sabit izler sebebiyle ceza bir kat daha artırıldı ve sanık toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Heyet kararında indirim uygulamadı.(DHA)

 

 
New York'taki Türkevi saldırıya uğradı
 
Ve Sinan Oğan merakla beklenen 2.tur kararını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Oy ve Ötesi’ne 2. tur için başvuru yağmuru!
Türkiye 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs’ta sandığa gidecek. ...
İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 315 tutuklama!
İzmir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda ...
MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon
MİT, PKK/KCK’nın sözde iletişim sorumlusu Emre Şahin'i Irak'ın kuzeyindeki ...
 
Bakan Özer açıkladı: Eğitime seçim arası
Milli Eğitim Bakanı Özer, "28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 ...
İzmir'de kumar baskını: 58.kez işlem yapıldı!
Bornova ilçesinde kumarhaneye dönüştürülen 2 iş yerine yapılan baskında, ...
‘İzmir’in Pisa Kuleleri’nin tamamı tarih oldu!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı semtinin en işlek caddesinde bulunan ...
 
PKK ve DEAŞ operasyonları: 24 gözaltı
Ankara merkezli başlatılan terör operasyonunda 19 şüpheli terör örgütü ...
'Ankara Kuşu' adlı hesabın kullanıcısı tutuklandı
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte yeni haftaya sağanak yağışlar damga vuracak.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri