POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
8 Aralık 2021 Çarşamba - 00:07

Biden ile Putin'den kritik video-zirve!

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, video konferans yöntemiyle görüştü. Rusya'nın Ukrayna adımlarının yarattığı endişeyi belirten Biden, askeri saldırganlık durumunda güçlü ekonomik yaptırımlar uygulanacağını aktardı.

Biden ile Putin den kritik video-zirve!

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna konusunu görüştü. Görüşme 2 saat 5 dakika sürdü.

BEYAZ SARAY: BIDEN DİPLOMASİYE DÖNÜŞ ÇAĞRISI YAPTI

Beyaz Saray, görüşme hakkında yazılı açıklama yaptı.

Biden'ın ABD ve Avrupalı ortaklarının, Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmasından duyduğu derin endişeyi dile getirdiği aktarılan açıklamada, "Biden, Rusya'nın Ukrayna'da askeri gerilimi artırması durumunda ABD ve müttefiklerinin güçlü ekonomik ve diğer önlemlerle yanıt vereceğini açık şekilde dile getirdi" denildi.

Görüşmede Biden'ın, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan desteğini vurguladığı belirtilen açıklamada, ABD Başkanı'nın "gerginliğin azaltılması ve diplomasiye dönülmesi" çağrısı yaptığı bildirildi.

Açıklamada, her iki liderin de ekiplerine görüşmenin takibini yapma emri verdiği kaydedilerek, Putin ve Biden'ın stratejik istikrara dayalı ABD-Rusya diyaloğu, siber zorbalık ve İran gibi konularda birlikte çalışma konularını ele aldığı bilgisi de paylaşıldı.

KREMLIN: TÜM SORUMLULUĞUN RUSYA'YA YÜKLENMESİ YANLIŞ

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Görüşme açık ve ciddi bir havada geçti. Putin, tüm sorumluluğun Rusya'ya yüklenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Putin, NATO'nun doğudaki genişlemesinin durdurulması için garanti istedi. Putin, Biden'a Ukrayna'nın ülkenin doğusunda yıkıcı bir tutum sergilediğini söyledi" denildi.

"BIDEN, ABD'NİN DURUŞUNU ÇOK NET ŞEKİLDE BELİRTTİ"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna'yı işgal etmeleri durumunda, ABD'nin Ukrayna'ya ve bölgedeki NATO müttefiklerine askeri desteğini artıracağını söylediğini açıkladı.

Sullivan, Beyaz Saray'da katıldığı basın toplantısında bugün Biden ve Putin'in video konferans yoluyla Ukrayna konusunda yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Görüşmede Biden'ın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda getireceği ekonomik yaptırımları konusunda uyardığını aktaran Sullivan, "Biden Putin'e, (Ukrayna'yı işgal etmeleri) bu durumda şu anda yaptığımızın üstünde ve ilerisinde Ukrayna'ya savunma mühimmatı desteği vereceğimizi ve NATO'nun doğu cephesindeki müttefiklerimize askeri desteği artıracağımızı söyledi" bilgisini paylaştı.

Sullivan, Biden'ın Putin'e diplomasinin de diğer bir yol olduğunu açıkça dile getirdiğini aktararak, "Görüşmede herhangi bir tehditkar tutum yoktu ancak Biden, ABD'nin duruşunu çok net şekilde belirtti" dedi.

"2014'TE ATMADIĞIMIZ ADIMLARI ATABİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİ"

Biden'ın Putin ile konuşmasının ardından Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleri ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve ilerleyen saatlerde de ABD Kongresinden isimlerle konuşacağını belirten Sullivan, "Biden, perşembe günü de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile telefonda görüşecek." dedi.

Sullivan, ilerleyen günlerde bölgede gerginliğin artması durumunda atılacak adımları değerlendirmek için yoğun bir gündemleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Polonya ve Romanya gibi bölgedeki müttefiklerinin kendilerini güvensiz hissedeceklerini, bu nedenle de bu ülkelere ek asker gönderebileceklerini dile getiren Sullivan, "Biden, Putin'in gözlerinin içine baktı ve 2014'te atmadığımız adımları şimdi atabileceğimizi söyledi." bilgisini paylaştı.

Sullivan, görüşmede Putin'in tutumu konusunda bir yorum yapmayacağını ancak Putin'in Ukrayna'yı işgal kararı alıp almadığını henüz bilmediklerini söyledi.

RUSYA'YA "KUZEY AKIM 2" MESAJI

Almanya ile Kuzey Akım 2 konusunda yakın iletişimde olduklarının altını çizen Sullivan, "Putin, Kuzey Akım 2'den gaz akmasını istiyorsa, Ukrayna'ya işgal ederek bunu riske atmaz" uyarısında bulundu.

Bir gazetecinin, Rusya'nın Ukrayna'yı ve Çin'in Tayvan'ı aynı anda işgal etmesi durumunda ABD'nin buna karşılık verecek durumda olup olmadığını sorması üzerine, "Ukrayna işgalinde caydırıcı olmak için çalışıyoruz. Tayvan ise asla gerçekleşmeyecek bir senaryo" yanıtını verdi.

 
Yurtta vahşet: Satırla başını kesti, 'Deccal'ı vurdum' dedi!
 
Kaşıkçı'yı öldüren suikast timinden bir kişi yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basra'da bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Irak’ın Basra kentinde patlayıcı yüklü motosikletle düzenlenen saldırıda ...
İki bebeğe yanlışlıkla Covid-19 aşısı!
Brezilya’da 2 ve 4 aylık olan 2 küçük bebeğe yanlışlıkla Pfizer/BioNTech ...
'Esad ülkeyi 'narko-devlete' dönüştürdü' iddiası!
Amerikan New York Times gazetesi, Suriye'deki Beşşar Esad rejimine yakın ...
 
Irak'ta o bölgelerde ağır IŞİD saldırısı!
Irak'ın kuzeyinde, Bağdat ve Erbil arasındaki ihtilaflı bölgelerde IŞİD, ...
Belçika'da sokaklar karıştı: Kısıtlamalara protesto!
Belçika’nın başkenti Brüksel’de polis, hükümetin uyguladığı Covid-19 önlemlerini ...
Biden-Putin zirvesinin tarihi belli oldu
Ukrayna krizine ilişkin Salı günü kritik bir görüşme var. Amerika Birleşik ...
 
İsviçre'de yeni kısıtlamalar getirildi: Durum çok ciddi!
İsviçre'de günlük yeni tip Corona virüs (Covid-19) vakalarının 10 bine ...
Taliban'dan yeni kanun: Kadınlar eşlerini seçebilir
Afganistan'da Taliban lideri Molla Hibetullah Ahundzade, kadınların eşlerini ...
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri