POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
18 Haziran 2021 Cuma - 12:04

Bir annenin en ağır yükü: Kilo almasın diye aç yatırıyorum!

Yaşaması için tek çare olan gen tedavisi şansını 13,5 kiloyu geçmesi durumunda yitirecek SMA’lı Taha Hamza’nın annesi Karaca, “Kilo almasın diye oğlumu aç yatırıyorum. Bu çok acı bir şey” dedi.

Bir annenin en ağır yükü: Kilo almasın diye aç yatırıyorum!

Son dönemde bağış kampanyalarıyla sıkça duyulan SMA, omurilikte bulunan motor sinir hücrelerini etkileyerek kas erimesine yol açan genetik bir hastalık. İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Karaca ailesinin 2,5 yaşındaki oğulları Taha Hamza da, SMA hastası bebeklerden sadece biri... Uzun süredir bu zorlu hastalıkla mücadele eden ve asgari ücretle geçinen aile, çok sayıda SMA’lı çocuğa umut olan ‘Zolgensma’ adlı gen tedavisini alabilmek için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile şu ana kadar Macaristan’daki 2.4 milyon euroluk tedavi ücretinin sadece yüzde 11’lik bölümü sağlanırken, Taha Hamza için süre giderek daralıyor.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre şu anda 12 kilo olan oğlunun sınırda olduğunu ve 13,5 kiloyu geçerse tedavi şansını yitireceğini söyleyen anne Yıldız Karaca, “Kilo almasın diye oğlumu aç yatırıyorum. Geceleri ağlayarak uyanıyor, ‘Acıktım anne’ diye. Bu bir anne için çok acı bir şey... En büyük hayalim oğlumu parka götürüp salıncakta sallamak” sözleriyle herkesi bağış kampanyasına desteğe çağırdı.

KAMPANYAMIZ YAVAŞ İLERLİYOR

Taha Hamza’ya SMA tanısı konulduğundan beri zor bir hayat yaşadıklarını anlatan anne Yıldız Karaca, “Dört çocuk annesiyim ve en küçük oğlum Taha Hamza’ya 6 aylıkken SMA teşhisi konuldu. Nefes alabilmesi için sürekli cihaz kullanıyor ve cihaza bağlı olarak uyuyor. Eşim ve ben sosyal medya kullanmayı bilmiyoruz. Bu yüzden kızlarım 8 ay önce bir yardım kampanyası başlattı ama hiç ilerleme kaydedemedi. İlaçlarını bir an önce almasını istiyoruz. Çocuğumuzun ölmesini istemiyoruz. Macaristan’daki gen tedavisine ulaşmamız lazım. Ne kadar çabuk bu ilaca sahip olursak Hamza o kadar fayda görecek bu fayda yüzde 95’lere 98’lere çıkabilir. Hücreleri ölmeden eğer bu ilaçlara sahip olabilirsek oğlum yürüyebilir, oturabilir, rahat nefes alabilir ve cihazsız bir hayat sürebilir. Amacımız evladımın bir an önce iyileşmesi” dedi.

KİLO ALMASIN DİYE AÇ BIRAKIYORUM

Şu anda 12 kilo olan Taha Hamza’nın 13,5 kiloyu geçerse tedavi şansını yitireceğini söyleyen anne Karaca, herkesi oğlunun sağlığına kavuşması için başlatılan kampanyaya desteğe çağırdı: “Herkesin sesimizi duymasını istiyoruz. Herkesten ufak da olsa destek bekliyorum. Kilo almasın diye aç yatırıyorum. Geceleri ağlayarak uyanıyor, ‘Acıktım anne’ diye. Bu bir anne için çok acı bir şey... Her gün defalarca akciğerlerine hortum indiriyorum biriken balgamları almak için. Çünkü kendi çıkaramıyor, tıkanıyor. Çünkü tedaviyi alabilmesi için kilo almaması lazım. Şu an tam olarak 2,5 yaşında ve 12 kilo ağırlığında. Zaman çocuğumun aleyhine işliyor. Her gün kas kaybı yaşıyor. En büyük hayalim oğlumu parka götürüp salıncakta sallamak. Başka bir hayalim yok. Oğlum bu dört duvar arasından kurtulsun, yaşıtları gibi sokaklarda koşup oynasın istiyorum. Bir de rahatça nefes alabilmesini istiyorum. Lütfen herkes oğluma yardım etsin, daha fazla acı çekmesin.”

Bağış için detaylı bilgiye https://www.instagram.com/sma_tahahamza/?hl=tr adresinden ulaşabilirsiniz. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

 
Raportör, HDP iddianamesinin kabulünü istedi
 
HSK açıkladı: İzmir'den kimler terfi süresini tamamladı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP İzmir'e saldırıda flaş gelişme!
İzmir'de, bir kişinin hayatını kaybettiği HDP il binasına yönelik silahlı ...
12 ilde DAEŞ operasyonu: 56 gözaltı kararı
Ankara merkezli 12 ilde DAEŞ operasyonunda 51'i Suriyeli, 5'i Türk 56 ...
Kirlilik 2 yıl önceki TÜBİTAK raporunda!
TÜBİTAK'ın 2 yıl önce hazırladığı rapora göre, Marmara Denizi'ndeki salya ...
 
Buldan'dan İzmir'de saldırı açıklaması: Kesinlikle katliam için gelinmiş!
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti binasına düzenlenen ve Deniz ...
İstanbul'da gemi balıkçı teknesine çarptı: 2 ölü
Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında bir kuru yük gemisi, içinde 3 kişinin ...
Sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı... Silahlar ve 'kan kusturacağım' tehditleri!
HDP İl Başkanlığı'nda parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak ...
 
2 yaşındaki kızını öldürdü, "Cinler istedi" dedi!
Tekirdağ'da boşanma aşamasında olan bir kadın 2 yaşındaki kızını ikinci ...
HDP İzmir Binası'na silahlı saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi
HDP İzmir binası silahlı bir saldırgan tarafından basıldı. Saldırgan parti ...
İzmir'de 131 parça tarihi eser ele geçirildi, 1 kişi yakalandı
İzmir'in Bornova ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda Arkaik, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri