POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
25 Kasım 2022 Cuma - 11:47

Birlikten İzmir doğdu: İş dünyasından depremzedelere 84 yeni yuva!

İzmir iş dünyası 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde yakınlarını kaybeden aileler için önemli bir dayanışmaya imza attı. TOKİ’den satın alınan 84 konutun depremde yakınlarını kaybeden ailelere dağıtımı için kura çekim işlemi gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Köşger ‘depreme dayanıklı bina’ vurgusu yaparken iş dünyası adına konuşan İTB Başkanı Kestelli İzmir sivil toplumuna teşekkür etti.

Birlikten İzmir doğdu: İş dünyasından depremzedelere 84 yeni yuva!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen ve kentte büyük yıkıma neden olan depremin ardından yara sarma çalışmaları devam ediyor. 

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği koordinasyonunda başlatılan “Birlikten İzmir Doğar” kampanyası kapsamında düzenlenen “Deprem Konutları Kura Çekimi” İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Borsası(İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Ticaret Odası Başkanı(İZTO)Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı (EİB)Jak Eskinazi, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve hak sahibi depremzedeler katıldı. 


Merkezi idare ve yerel yönetimlerin depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların evlerine yeniden kavuşması yönündeki çalışmalar devam ederken İzmir iş dünyasının başlattığı ‘Birlikten İzmir Doğar’ kampanyası ile TOKİ’nin Bayraklı Şehir Hastanesi yanındaki rezerv alanda inşa ettiği evlerden satın alınan 84 konutun kura çekimi ile depremde yakınını kaybeden ailelere teslimi gerçekleştirildi. Kura çekimi ile 84 ailenin 22’si 2+1, ailesinde birden fazla can kaybı olan 62 aile ise 3+1 dairelerine kavuştu. 

"10 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANIKLI BİNALAR YAPMAMIZ LAZIM!’’
Kura çekiminde konuşan Yavuz Selim Köşger, ‘’Bugün bizim için yaşanan büyük hüznün arkasından mutlu bir gün. 30 Ekim 2020’de şehrimizde maalesef depreme maruz kaldık. Depremle güzel şehrimiz sarsıldı ve 117 canımızı kaybettik. Deprem ülkemizin bir gerçeği. Bundan kaçınmamız mümkün değil. Bu coğrafyanın realitesi bu, bundan kaçış yok. Şu ortaya çıktı aslında biz ne kadar büyük bir milletiz ne kadar büyük bir devletiz bu ortaya çıkmış oldu. İzmir birbirine kenetlendi. Depremin sonrasında maruz kalan vatandaşlarımızın duruşu ve olayı kabullenişi, yapılması gerekenleri soğukkanlılıkla yapmaları… İzmirli hemşehrilerimiz vakur bir duruş sergilediler. Deprem sonrası tüm ülkemiz kenetlendi ve yarayı sarmak için seferber olduk. İş adamlarımız hepsi ne yapabiliriz diye bize geldiler. Bugünkü noter huzurunda kura çekimi o dayanışma ruhundan ortaya çıktı. Bize müracaat ettiklerinde bu yarayı sarma teşebbüsü ile depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza birer ev alma konusunda seferber oldular. 117 canımıza Allahtan rahmet diliyoruz. En azından birer evlerinin olması noktasında gayretin içine girildi. Bunun sonucunda bugünkü tablo ortaya çıktı. Ben bu iş birliğini gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarına, derneklere devletim adına teşekkür ediyorum. Buna benzer afet yaşanmasın temennimiz. Her yer altını çizerek söylediğin şey depreme karşı tedbiri önceden almamız lazım. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere. Deprem olduğunda insanlarımız 5 kattan aşağı atmak duygusu ile karşı karşıya kalmasın. Esas önemli olan vatandaşımızın içinde bulunduğu binaya güvenli hale gelmesi. 10 şiddetinde depreme dayanıklı binaları yapmamız lazım’’ dedi. 

ACIMIZ HALA TAZE!
Kura çekiminde konuşan İTB Başkanı Işınsu Kestelli şunları kaydetti: Deprem, maalesef ülkemizin gerçeği. Salı gecesi Düzce’de yaşanan 5.9 şiddetindeki deprem, bu gerçeği bir kez daha tüm şiddetiyle yüzümüze vurdu. Ama bu ikinci Düzce depremiyle şunu da gördük: Yerinde kentsel dönüşüm, hem canı hem malı koruyor. Kıymetli Hazirun, İzmir olarak 30 Ekim 2020’de yaşadığımız ve 117 canımızı kaybettiğimiz depremin üzerinden iki yıl geçti. Acımız hala taze, canımız hala çok yanıyor.  Yaşadığımız bu acıyı paylaşarak azaltmak için,  bundan iki yıl önce kentin önde gelen iş dünyası kurumları olarak, Sayın Valimizin himayelerinde “Birlikten İzmir doğar” dedik ve bir kampanya başlattık. Hedefimiz, can kaybına uğrayanların ailelerini en kısa sürede güvenle yaşayacakları birer sıcak yuvaya kavuşturmaktı.

SİVİL TOPLUM CANI GÖNÜLDEN DESTEK VERDİ
İzmir sivil toplumu bu çabaya canı gönülden destek verdi.
İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası,  İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri,  İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi,  İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ve İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği koordinasyonunda başlattığımız kampanyada hedef rakama kısa sürede ulaştık.

TOKİ ÇOK DESTEK OLDU
Konutların, sosyal ve eğitim alanlarının inşası için gereken her şeyi yapmışken yaşadığımız öngörülmeyen ekonomik süreç zorlukları bizi yavaşlatınca daha fazla mağduriyete yol açmamak için depremzede vatandaşlarımıza TOKİ’nin hazır evlerinden almaya karar verdik. TOKİ de bu konuda bize sürecin başından itibaren çok destek oldu, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugün, tüm hak sahiplerini adil bir şekilde kapsayan 84 konutu depremzede kardeşlerimize teslim etmek üzere bir aradayız. Bu uzun süren çabayı, geride kimseyi bırakmama duyarlılığı olarak görmenizi ve öyle değerlendirmenizi rica ediyorum.

TÜRKİYE 45’İNCİ SIRADA!
Türkiye, afet riski sıralamasında 191 ülke arasında 45’inci sırada. Depremle mücadeleyi topyekun sürdürmek zorundayız. Bu kapsamda az önce saydığım kurumların gösterdiği birlik ve beraberlik örneğinin çok kıymetli olduğunun altını çizmek ve tüm başkanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek isterim. Çünkü sivil toplum, özel sektör ve yurttaşların katılımlarının ve bilinçlenmelerinin, afet yönetimi ve risk azaltma açısından ileriye doğru atılmış çok büyük bir adım olduğuna inanıyorum. Özel bir teşekkürümüzü de sürecin her aşamasında desteğini yanımızda hissettiğimiz Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’e sunmak istiyorum. İzmir’in, acıyı paylaşarak azaltma konusunda da Türkiye için örnek bir resim verdiğini düşünüyorum. Depremde canla başla çalışan tüm kurumlara ve çalışanlarına, gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle büyük İzmir depremi ile bugüne kadar depremlerde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. İnşallah bu naçizane çabamız, geride kalanlar için hayırlara vesile olur diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 
Bayraklı'da kadının adı var: Eşitlikçi hizmetler!
 
''Kadına şiddet insanlığa ihanettir!''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD'dan Almanya ile iş birliği!
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Berlin iş dünyası ortaklığını derinleştirmek ...
Asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?
Asgari ücret zammının ne olacağı merak ediliyor. Zamla ilgili çeşitli ...
Bakan Bilgin açıkladı: EYT'li çalışana 5 puan formülü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin, ...
 
Kestelli'den iktidara ve muhalefete 2023 mesajı
İzmir Ticaret Borsası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
İzmirli 7 iş kadınından ortak 25 Kasım mesajı
İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 7 kadın meclis üyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik ...
Faiz kararı sonrası dolarda son durum
Merkez Bankası, piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda adım atarak politika faizini ...
2023 rakamları: Ceza, harç ve vergilerde büyük artış!
2023 yılında ceza, harç ve bazı vergilerdeki artışı belirleyen yeniden ...
Otomobillerde ÖTV matrah limiti artırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla; ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri