POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
20 Ağustos 2018 Pazartesi - 10:17

Bodrum'da fahiş fiyat alarmı: İhbar çağrısı!

9 günlük Kurban Bayramı dolayısıyla Bodrum'u tercih eden tatilciler için "fahiş fiyat" uyarısı geldi. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, "Fahiş fiyat talep edenleri bize bildirin" dedi.

Bodrum da fahiş fiyat alarmı: İhbar çağrısı!

Kurban Bayramı boyunca 2 milyon tatilciyi ağırlamaya hazırlanan Bodrum’da fırsatçılar da harekete geçti. Özellikle tatil döneminde plajların farklı giriş ücretleri talep ettiği gözlenirken, menü fiyatlarında da rakamlar arttı. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise, “Fahiş fiyat talep edenleri bize bildirin” uyarısında bulundu.

Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsata çeviren yeme-içme mekanlarının fiyatları arttırdığı gözlenirken, özellikle otel ve plaj valelerinin de fahiş fiyatlarla adeta vatandaşı dolandırdığı gözleniyor. Bayram tatili öncesi bu mekanlara gidecek vatandaşların da dikkatli olması gerekiyor. Konuyla ilgili olarak vatandaşların yanında oldukları mesajını veren Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, “Bu tür mekanları Bodrum Ticaret Odası’na bildirin. Biz de disiplin kurulunda gereken cezayı veriyoruz” dedi.

VALE 30 LİRA
Bodrum’da fahiş fiyat uygulayan mekanların başında plajlar ve balıkçılar geliyor. Özellikle Kurban Bayramı tatili için Bodrum’da tatile gelen yerli turistlere fahiş fiyatlar uyguluyorlar. Plajlar bayram tatiline özel giriş ücretleri talep ediyor. Plajlara sadece giriş ücreti de yeterli olmuyor. Birçok mekanda müşteriye yeme-içme limitleri konularak, belli tutarların tüketilmesi isteniyor. Bir de kapıda aracınızı valeye bırakmanız zorunlu. Bunun bedeli ise 30 TL. Ortakent gibi balık restoranlarının ağırlıkta olduğu bölgelerde ise mezeler ve balık fiyatları artmış durumda. Örneğin yarım kilogram Barbun balığın fiyatı 155 TL, bir porsiyon kalamar 50 TL...

KOLA 28 TL
Bodrum’da yeme-içme mekanlarında en pahalı içecekler listesinin başında ise su, çay ve Türk kahvesi, kola ve ayran geliyor. Örneğin markette tanesi 2 TL’ye satılan bir kola plajlarda 28 TL’ye kadar çıkıyor. Markette 1.5 TL’ye satılan bir cam şişe suyu fiyatı plajlarda 15 TL. Türk kahvesinin ortalama plaj fiyatı ise 16 TL. Plajlarda bulunan restoranlarda da fiyatlar yüksek. Ayrıca plajlara dışarıdan yiyecek getirmekte yasak.

BİZE BİLDİRİN
Konuyla ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, “Vatandaşların haklı olduğu yerler var. Mesela 30 TL’lik vale ücreti inanılır gibi değil. Bizim bu konuda yapabileceklerimiz sınırlı. Bodrum Ticaret Odası üyeleri ile sürekli görüşmeler yapıyoruz. Onlar bu konuda hassas davranıyor. Ama maalesef tatili fırsat bilenler var. Vatandaşlar ticaret odasına konuyla ilgili şikayetlerini iletebilirler. Fahiş fiyat uygulayanlar üyemiz ise işyerini kapatmaya kadar ceza verebiliriz. Herkesin Bodrum’da keyifli tatil yapması için esnafın da dikkat etmesi lazım” diye konuştu.

2 MİLYON TATİLCİYİ AĞIRLAYACAĞIZ
Bodrum'un son yılların en kalabalık dönemini geçirdiğini anlatan Mahmut Kocadon, “Bu yaz Bodrum’a büyük ilgi var. Son yılların rekorunu kırıyoruz. Bayram süresi boyunca 2 milyona yakın tatilciyi ağırlayacağız. İnsanlar artık sadece deniz kum ve güneş için değil spor ve eğlence amaçlıda Bodrum’a geliyor. Böylesine önemli bir yerin fahiş fiyatlarla anılmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Personelin kaldığı pansiyonlar dahil tatilcilere ayrıldığını gözlemliyoruz” dedi.

 
Karşıyaka'da 2 bin kişilik bayram sofrası!
 
Karataş'tan bayram mesajı ve İzmir'e davet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar anlattı: Neler yapılmalı?
Yorgancılar gelinen süreçte, dış kaynağa özellikle de sıcak paraya dayalı ...
Swap anlaşması tamam: Katar'dan ilk 3 milyar dolar
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Katar Merkez Bankası arasında Doha’da ...
Türkiye'nin sigorta devi İngilizlere satıldı!
Türkiye'nin en büyük ikinci sağlık sigorta şirketi olan Acıbadem Sigorta, ...
 
Kemeraltı Çarşısı'nda bayram bereketi!
Kemeraltı Çarşısı'na Kurban Bayramı öncesi esnaf, pazar günü de kepenk ...
İzmir'de telaş sürüyor: Kurban pazarı borsası!
Yeşildere bölgesinde kurulan kurban pazarında, hareketlilik sürüyor. Kurban ...
Çeşme'de bayram bereketi: Küçük oteller kapalı gişe!
İzmir'de turizm cenneti ilçesi Çeşme, uzun Kurban Bayramı tatilinde, tatilcilerin ...
 
İTO açıkladı: İzmir'e Berlin modeli!
İzmir Ticaret Odası (İTO), geleceğin yenilikçi fikirler ve girişimcilikte ...
THY'den bilet fiyatları müjdesi!
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ...
KÖY-KOOP'tan yem fiyatları çıkışı ve kritik uyarı!
KÖY-KOOP Genel Başkanı Neptün SOYER, "Üretici para kazanamazsa, hayvan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri