POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
17 Kasım 2018 Cumartesi - 10:14

Bornova Belediyesi üç yılda üçüncü kültür merkezini hizmete sundu

Bornova Belediyesi’nin kısa sürede yapımını tamamladığı Doğanlar’daki Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi törenle açıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.Başta Türkiye’ye örnek uygulamalar arasında yer alan Dost Market olmak üzere, Kadın Danışma Merkezi, BELGEM ve düğün salonu gibi pek çok sosyal destek projesini de tek çatı altında toplayan Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi, aynı zamanda bir sosyal destek merkezi olarak da işlev görecek.

Bornova Belediyesi üç yılda üçüncü kültür merkezini hizmete sundu

 Bornova Belediyesi’nin yapımını 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayıp içerisinde yer alacak fonksiyonlarını hazır hale getirdiği Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin açılışı görkemli bir törenle yapıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da iki dönem belediye başkanlığı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Bornova’da 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ın oğlu Alp Bayraktar ve belediye meclis üyeleri katıldı. Açılışa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.



Bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün nüfusu 20 bine ulaşan Doğanlar Mahallesi’ni 500-600 kişinin yaşadığı yıllardan beri bildiğini ve çok sevdiğini belirterek, “Bu kültür merkezinin bölgenin kalkınmasına, çocuklarımızın yetişmesine, insanlarımızın kaynaşarak en çok ihtiyacımız olan barış ve kardeşliliği, dayanışmayı arttıracak bir mekan olmasını diliyorum. Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ın Ziraat Fakültesi’nde uzun süre öğrenci yetiştirdikten sonra Bornova Belediye Başkanı olarak kentimize çok büyük hizmetleri oldu. Adının Bornova’da yaşatılması bizim için çok önemli. Vefasından dolayı Belediye Başkanımız Olgun Atila’yı da kutluyorum” dedi.



İzmir Modeli Türkiye’ye örnek oldu

 “Doğanlar bizim gözbebeğimiz” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yapan statla birlikte Doğanlar’ın her yönden geliştiğini, iy ve aşı büyüttüğünü belirterek, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’yle birlikte bu gelişimin devam edeceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Modeli’nin Türkiye’ye örnek olduğunu, Türkiye’ye örnek bir başka proje olan Dost Market’in de Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nde ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam edeceğini söyleyen Başkan Atila, “Atamızın izinden ayrılmadan çok daha güzel günler göreceğimize inanıyorum. Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi Doğanlar’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ailem adına mutlu ve onurluyum

 İsmine, Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile karar verilen Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin açılışında ilk konuşmayı Bayraktar’ın oğlu Alp Bayraktar yaptı. “Ailem adına bu mutlu ve onurlu tabloyu görmekten büyük gurur duydum” diyen Bayraktar, “Dileğim, bu kültür merkezinin en güzel şekilde kullanılması. Başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Çok yönlü bir merkez
 
Dost Market’in Doğanlar Şubesi, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin zemin katında hizmet verecek. 1450 kişinin yararlandığı Dost Market raflarında gıda ve temel tüketim maddelerinin yanısıra giysi ve kırtasiye ürünleri de yer alacak. Doğanlar Şubesi’nden Doğanlar Mahallesi’nin yanısıra Mevlana, Naldöken, Ümit, Kemalpaşa, Yunus Emre ve Gürpınar mahallelerinde oturan ihtiyaç sahibi vatandaşlar da yararlanmaya devam edecek. Dost Market’in dört şubesinden toplam 5 bin kişi ihtiyaçlarını karşılıyor.

 BELGEM, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’ndeki faaliyetlerine bu yıl ingilizce kurslarıyla başlayacak. Kurslar, ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile ortaokul 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek.

Dost Bilim Evi, farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik olarak bilim atölyeleri açacak. Merkez’in en üst katındaki 250 kişilik çok amaçlı salon düğün, nişan ve özel toplantılara ev sahipliği yapabilecek.

 Kadın Danışma Merkezi’nde, bölgede yaşayan kadınlara yönelik kültürel ve sosyal destekler sağlanacak. Başta kadına yönelik şiddet olmak üzere pek çok konuda psikologlar tarafından danışmanlık hizmetleri verilecek. Ayrıca çeşitli eğitimler düzenlenecek.

 Vatandaşlar düğün ve nişan törenlerini de Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nde yapabilecek.

 
İzmir'in en çok konuşulan aday adayı Gerçekizmir'e konuştu: İzmir'in kalbini iyileştiremezseniz...
 
Şengül'den Kemeraltı mesajları: Master plan oluşturursak...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da 'tarihi' müzayede, eğitime destek!
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen müzayedede, bin 800 yaşındaki ...
Ege’nin üretici kadınları Balçova’da buluştu
Ege Bölgesi’ndeki Üretici Kadın Kooperatifleri temsilcileri Balçova’da ...
Torbalı Millet Bahçesi için gün sayıyor
Torbalı Belediyesi, 25 bin metrekarelik alanda projelendirilen ve hizmete ...
 
Karşıyaka büyük caz şöleni
Kültür ve sanat etkinlikleriyle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, ...
Gaziemir'de genç sporculara malzeme desteği
Emrez Mahallesi’ne halı futbol sahası kazandırarak vatandaşın kullanımına ...
Başkan Karabağ: İzmir'in rantı İzmir'de kalmalı
Başkan Karabağ, “İzmir’in, İzmirli yatırımcıya ve çalışana ihtiyacı var. ...
 
Başkan Arslan’a odalardan tam destek
Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Kamyonlar ...
'Sakin Şehir' soğuk hava deposuna kavuştu
Seferihisar’da 4 gün sürecek Tarım Şenliği, üreticilere hediye edilen ...
TARKEM hedef büyüttü, yeni hamleler kapıda!
Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri