POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
Motorine bu kez indirim geliyor!
Motorine bu kez indirim geliyor!
Katilini 10 gün misafir etti... Vahşice öldürüldü!
Katilini 10 gün misafir etti... Vahşice öldürüldü!
MHP’nin yeni parti programında laiklik vurgusu!
MHP’nin yeni parti programında laiklik vurgusu!
5 Ağustos 2020 Çarşamba - 20:38

Bornova'da 'rekreasyon alanı' tartışması!

Bornova'da Meclis'te gündem Yeşilova’da bulunan yeşil alanın rekreasyon alanına çevrilmesi hakkındaki önerge oldu. AK Partili Taştan, “Yeşil alanda kaçak bina var. Kaçak bir yapıyı resmiye dönüştürmek için bu meclisten izin istediğinizin farkında mısınız?” derken, CHP’li Gürsul,“ Niyet farklıysa bunu abartarak çok kötü bir şeymiş gibi anlatabilirsiniz. Aslında durum hiç öyle değil. Hazır bir binayı kamuya kazandırmak için uğraşıyoruz" dedi. İtirazlar üzerine önerge komisyonlara iade edildi.

Bornova da  rekreasyon alanı  tartışması!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Bornova Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan birinci birleşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un yokluğunda Meclis Başkanvekili Hüseyin Ünal’ın idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda, Yeşilova Mahallesi’nde bulunan yeşil alanın rekreasyon alanına çevrilmesi hakkındaki önerge Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti Grubu arasında tartışma yarattı.

AK PARTİ’DEN ‘HİBE ARAÇLAR’ ELEŞTİRİSİ

AK Parti Grubu, belediye envanterinde bulunan 4 aracın talep eden belediyelere hibe edilmesi yönündeki önergelere eleştiri getirdi. Bunun üzerine açıklama yapan Meclis Başkanvekili Hüseyin Ünal, “Bu araçlar hurdaya çıkmış, ömrünü tamamlamış araçlar. Bize faydasından çok zararları var” AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan ise, “Tövbe deyin başkanım. 3’ü 2005 model araçların. 10 senedir bu araç listesini bulamıyoruz. Bu listeye bize ulaştırırsanız bizde meclisten önce bakmış olup, ihtiyacı olan belediyeler varsa biz de yardımcı olmak isteriz. Biz bunu son 4 meclis başkanından istedik ama henüz elimize ulaşmadı. Ünal, “Bu merak etmeyin liste yarın, elinizde olacak” dedi.

TÜRBİN BAŞINA 250 BİN TL

Bornova ilçe sınırları içerisinde yer alan RES projelerinden türbin başına 250 bin TL ücret alma kararı Meclis’ten oy birliğiyle geçti. Belediye meclisinden de geçtikten sonra işleme alınacak karar sonrasında şirketlerden “Proje Tetkik Ücreti” adı altında para alınacak.

REKREASYON ALANI ÖNERGESİ TARTIŞMA YARATTI

Meclis gündemindeki; Altındağ-Yeşilova Mahallesi’nde bulanan yeşil alanın rekreasyon alanına çevrilmesine ilişkin önerge tartışmalara neden oldu.

KAÇAK YAPIYI RESMİYE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN İZİN İSTİYORSUNUZ

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, “Yeşil alanda kaçak bina var. Bu binayı Bornova Belediyesi bina sahibini bilmediği için yıkamamış. Biz o binayı kaçaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Meclis karar alacak, rekreasyon alanı olacak, yüzde 5 imara açılacak, sonra Bornova Belediyesi’nin malı olacak. Hepsi bir tarafa kaçak bir yapıyı resmiye dönüştürmek için bu meclisten izin istediğinizin farkında mısınız?” dedi.

KONUYA NEREDEN BAKTIĞINIZA BAĞLI

AK Partili Taştan’ın ardından açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul şunları kaydetti: “Bu, konuya nereden baktığınıza bağlı. Niyet farklıysa bunu abartarak çok kötü bir şeymiş gibi anlatabilirsiniz. Aslında durum hiç öyle değil. Hazır bir binayı kamuya kazandırmak için uğraşıyoruz. Bunu sadece Bornova Belediyesi yapmıyor. Tüm belediyeler yapıyor. Biz bunu kamuya kazandırmaya çalışıyoruz.”

PROTOKOL İMZALAYALIM

Konuya ilişkin söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Kemal Sevinç de, “Ben de bina olduğunu burada duyuyorum. Yeşil alanı rekreasyon alanına dönüştürebilirsin, bunlar olan şeyler. Ama burada müteahhit buraya bir bina yapmış. Onunla bir protokolümüz var mı? Bunun altyapısını oluşturmamız lazım. Elimizde bir şey olursa, olur. Acelemiz ne belediye olarak bir sıkıntımız mı var? Adamla protokol yapalım işgaliye alalım, ya da devir protokolü yapalım” diye konuştu.

KOMİSYONLARA İADE EDİLDİ

İtirazlar üzerine önerge komisyonlara iade edildi. 

 

 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
 
Büyükşehir binasına karekodlu ve mesajlı dev pankart!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Başkan'dan Vali'ye ziyaret ve anlamlı hediye
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ...
İzmir Zabıta Teşkilatı 64 yaşında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta ...
İzmir'de 2 belediyede virüs alarmı: Jet izin tedbirleri!
Kemalpaşa Belediyesi’nde 1 personelde koronavirüs tespit edildi. Temasta ...
 
Çiğli Belediyesi’nden miniklere hayvan dostu kitap
Çiğli Belediyesi tarafından çocuklarda hayvan sevgisinin pekiştirilmesi ...
KARBEM’den danışmanlık desteği
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), ücretsiz eğitim ...
Başkan Sandal'dan 'yeşil' çağrı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 75. Yıl Mahallesi'ndeki askeri ...
 
Narlıdere’den ‘kardeş’ dayanışması!
Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi belediyeler ile dayanışma içinde olmaya devam ediyor.
Bornova’da YKS tercihine dijital destek
Bornova Belediyesi’nin vizyon projesi Dijital Sınıf ile hazırlanan öğrenciler, ...
Gaziemir'de 'can dostu' kampanya
Gaziemir Belediyesi, “Sokaktaki can dostlarımız için bir kap su, bir kap ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri