POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
5 Şubat 2021 Cuma - 14:43

Bornova’da rekor ücretle TİS bayramı: En düşük maaş...

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile Bornova Belediyesi arasında bin 535 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Genel İş Sendikası 7 nolu Şube Başkanı Özgür Genç, Bornova Belediyesi’nde asgari ücretin 5 bin 890 TL olduğunu açıkladı. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Bornova Belediye Başkanı İduğ önemli mesajlar verdi.

Bornova’da rekor ücretle TİS bayramı: En düşük maaş...

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Bornova Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası 7 Nolu Şube arasında bin 535 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Bornova Büyükpark’ta gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP’li milletvekilleri, sendika yetkilileri ve çok sayıda işçi katıldı.

AYNI YOLUN YOLCULARIYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Emek mücadelesi bir sözleşmeye bitecek bir hikaye değil. Emek mücadelesi gerçekten eşit işe eşit ücret ve birçok kriterle yürümesi gereken bir süreç. Hiçbir zaman maksat hasıl olmaz. Hep daha fazlası mümkündür. Söz konusu olan alın teri ve emektir. Fakat burada emek, ekmek mücadelesinin demokrasiyle ilgili olduğunu öğrenmemiz lazım. Yetmez, öğretmemiz lazım. Bir memlekette demokrasi ne kadar azalırsa ekmek küçülür, ne kadar artarsa ekmek büyür. Bunun bir tek yolu var; örgütlü mücadele. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Biz masanın iki tarafı gibi oturuyoruz. Sanki işveren sanki işçi sendikası gibi oturuyoruz. Biz aslında emek ve demokrasi mücadelesinin yoldaşlarıyız. Aynı yolun yolcularıyız. Çünkü bizim örgütümüz sizsiniz. Belediye başkanlarının İzmir’de örgütü sizsiniz” dedi.

BUNUN ARKASI GELECEK!
Soyer ayrıca, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Onun için eşit işe eşit ücret! Bugün bir bayram günü… Bugün hepiniz ananızın ak sütü gibi hak ettiğiniz bir ödülle, toplu iş sözleşmesiyle buluşuyorsunuz. Ben Bornova Belediye Başkanımızı, DİSK Ege Bölge temsilcisi, genel iş genel başkanı, şube başkanlarını tebrik ediyorum. Bunun arkası gelecek. Emeğin hakkını alana kadar, demokrasiyi bu memleketin sokaklarına, kahvelerine, meydanlarına sokana kadar mücadeleyi beraber yürüteceğiz, ekmeği beraber büyüteceğiz. Sözleşmemiz hayırlı olsun, herkese bol bereketli günler diliyorum. Sadece Bornova işçisi değilsiniz. Türkiye size bakıyor. Türkiye’de sizin aldığınız hakları alamıyorlar. O kadar başarılı olmanız ve ter dökmeniz lazım ki sizden ilham ve örnek alsınlar. Yaptığınız iş Türkiye’ye örnek olmalı ve Türkiye’nin kurtuluşunun önünü açmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÖZTUNÇ’TAN İDUĞ’A: HELAL OLSUN BAŞKANIM SANA!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç da, “1 yıldır büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ekonomik kriz, pandemi, pandemiyi yönetemeyen beceriksiz iktidar var. Sadece işçimiz değil, toplumun tüm kesimleri büyük sıkıntı yaşıyor. Birileri de saraylarında zevki sefa sürüyorlar. Bir eli yağda bir eli balda yaşıyorlar. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana… Yiğit artık kuru ekmeğe de muhtaç. Ama bizi mutlu eden Mustafa İduğ gibi başkanlarımız da var. Helal olsun başkanım sana! CHP’li belediyeciliği budur. İzmir’de belediye başkanlarımız birlikte mücadele ediyor ve hizmet ediyorlar. Bu tablo birilerine örnek olsun. Menemen’deki işçiyi belediyeye sokmayan AK Parti zihniyetine örnek olsun. Gelsinler belediyecilik nasıl yapılır görsünler. Menemen’de işçiye haklarını versinler” diye konuştu.  

İDUĞ’DAN SODEMSEN’E TEŞEKKÜR!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, “Mazbatayı aldıktan 3 gün sonra Bornova’da grev asılıydı. Memiş başkan ve remzi başkan grevi ortadan kaldırdı. Bu çalışmanın o gün ile bir ilişkisi var. Yaptığımız çalışma sadece grevi ortadan kaldırmak değil, emekçi dostların insanca yaşaması için ortamı hazırlamaktı. Eşit işe eşit ücret… Nasıl olacak? Ortaya bir model koyduk. 40 değişik ücret alan yerine 4 gruba ayırdık. SODEMSEN başından sonuna kadar uzlaşmada en büyük etkendir. SODEMSEN’e büyük alkış istiyorum” dedi.

BİR TEK METEOR DÜŞMEDİ!
İduğ, “Her şey para değil. Büyükşehir Belediye Başkanım burada. 2020 yıılında salgınla başladık, depremle devam ettik, selle devam ediyoruz. Bir tek meteor çarpmadı. Her şey bize denk geldi. Bunu aşmanın bir tek yolu var. Bu emekçi dostların 24 saat çalışmasıyla biz bunları aştık, aşmaya da devam edeceğiz. Mecliste tüm partilerle kararı oy birliğiyle geçirdik. Meclisime teşekkür ediyorum. Bereketli olsun” açıklamasında bulundu.

BU TABLOLARA İHTİYAÇ VAR
Genel İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan, “Bu tabloyu, coşkuyu daha önce de gördük. Türkiye’nin her tarafında mücadele yürüten bir sendika yöneticisi olarak bu tablolara ihtiyaç var. Bu tablolar bizlere umut oluyor. Ülke için, emek mücadelesi, demokrasi mücadelesi için ihtiyaç var. Bu zor şartlarda bu toplu sözleşmeye katkı koyan başta Bornova Belediyemizin başkanına, yöneticilerine, 7 nolu şubemizin başkanına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Zor şartlar diyoruz. Salgın dönemindeyiz ve devam ediyor. Dünyanın her tarafında, ülkemizde, çalışma yaşamında da var. Mutluluğu da acıyı da birlikte yaşıyoruz. İzmir’de bir deprem ve sel felaketi yaşandı. Geçmiş olsun” dedi.

BU KARANLIĞA KARŞI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Çalışkan ayrıca, “Bu salgın koşullarına rağmen halka hizmeti aksatmayan başta sağlık emekçilerine ve genel işler kolunda çalışan kardeşlerime ve diğer iş kollarındaki kardeşlerime bir teşekkür alkışı istiyorum. Bu zorlukların nedenlerinin olduğunu bilmemiz lazım. Salgın hiçbirimizin istediği bir sorun değil ama ülkemizde var olan problemlerin üstüne geldi. Sözleşmemizin getirilerini değerlendirirken birbirinden ayırt etmeyeceğimiz şeyler var. Ülkede demokrasi, hukuk yok. Çatıştıran bir anlayışla karşı karşıyayız. Bir ekonomik kriz zaten vardı ve salgın bunların üzerine geldi. İşsizlik alabildiğince yüksek... Belediyelerimiz istihdam kapısı olmuş adeta. Genç insanlar üretmeyi bekliyor ama istihdam yok. Çalışma yaşamında kuralsızlıklar var. İnsanca yaşayacağımız ücret talep ediyoruz, hakkımızdır. Bu salgın günlerinde bulaşma riskine rağmen çalışıyoruz. Hakkımızı talep ederken iş yerlerimizin halka hizmet eden bir kurum olduğunu unutmayacağız. Emeğimizin karşılığını almak ve demokrasi mücadelesini de göz ardı etmek istemiyoruz. Olaya böyle bakacağız. Bir arada olacağız ve hakkımızı talep edeceğiz ama nasıl bir ülkede yaşadığımızı unutmayacağız. Bu karanlığa karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. Talebimiz anamızın ak sütü gibi hakkımız olan kadro talebiydi ve bunun mücadelesini sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA İŞVEREN DEĞİL EMEK DOSTLARIMIZ DİYORUZ
Çalışkan konuşmasını, “Belediye başkanlarımız… Emek mücadelemizde biz onlara işveren demiyoruz. Onlar bizim emek dostlarımız. Başkanlarımıza güçlü bir alkış istiyorum” sözleriyle noktaladı.

BU SÖZLEŞMENİN HER AŞAMASINA İŞÇİLERİN İRADESİ YANSIDI
Genel İş Sendikası 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç, “2020’de belediye işçileri her zamankinden fazla emek döktü ve çalıştı. Herkese evde kal çağrısı yapıldığı günlerde belediye işçileri evlere hizmet verdi. Salgınla mücadelede işçiler en ön safta yer aldı. Bu insani ve onurlu hizmetleri sunmanın yanı sıra örgütlülüğümüzle toplu iş sözleşmesi gerçekleştirmemizin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sözleşmenin her aşamasına işçilerin tam iradesi yansıdı. Biz bütünlüklü bir sendikayız” dedi.

SARI: BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİL YOL ARKADAŞLARI SEÇTİNİZ DEMİŞTİM
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı ise, “Bu kürsünde size daha önce ‘siz belediye başkanları değil, yol arkadaşları seçtiniz’ demiştim. O zaman belki sözlerim size garip gelmişti. Ama ben buradan başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sadece kendimizi kurtarmak, ücretimizi almak istemiyoruz, Bulunduğumuz şehre hizmet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BORNOVA BELEDİYESİ’NDE ASGARİ ÜCRET 5 BİN 890 TL’DİR!
Bornova’da bir ilke imza atıldığını söyleyen ve sözleşmenin içeriğine dair rakamlar veren Genç, “Çalışma şartları aynı, riskleri aynı olan fakat ücretleri farklı bin 535 üyemizin eşit işe eşit ücret şiarıyla çıktığımız yolda bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz. KHK ile çıkarılan işçilerin çıplak yevmiyesi en yüksek Bornova Belediyesi’ndedir. Bornova Belediyesi’nde asgari ücret 5 bin 890 TL’dir” açıklamasında bulundu.  

 
Foça'da sahiller doldu, maske ve sosyal mesafe unutuldu!
 
Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de üniversitelilere istihdam ağı
Çiğli Belediyesi öncülüğünde bölgedeki iş potansiyeline doğru yön vermek ...
İzmir'in girişimcilik üssü Soyer'in o mesajlarıyla kapılarını açtı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Girişimcilik Merkezi açılış töreninde, ...
Buca'da imzalar tamam: En düşük ücret 5 bin TL!
Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası 5'nolu Şube arasında anlaşma ...
 
Büyükşehir Karaburun’da esnaf için devrede: Konteyner formülü!
Karaburun’da arka arkaya yaşanan depremler sonrasında riskli binalar için ...
Menderes'te '101.338' sevinci!
Menderes nüfusu 101.338’e yükseldi. Yükseliş ile Menderes Belediyesi’nin ...
O belediyeden 'Boğaziçi' göndermeli bilgilendirme!
Gaziemir Belediyesi'nden Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör ...
 
Büyükşehir’den 9 ticaret odasıyla anlaşma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve 8 ilçenin ticaret ...
Esnaf temsilcileri içini Bornova’da döktü
Meslek odalarından  sanayi sitelerine; esnaf temsilcilerinin merkezi hükümet ...
Güzelbahçe'de kurs ücretleri orman olacak
Güzelbahçe Belediyesi, spor kursları ve spor salonlarından alınacak ücretlerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri