POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
8 Ekim 2018 Pazartesi - 10:54

Bosna'nın kalbine hançer: Sandığın galibi Sırp Dodik!

Bosna Hersek'te kanton, entite ve ulusal düzeydeki parlamentolar ile Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerinin belirlendiği seçim yapıldı. Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi aşırı sağcı Milorad Dodik oldu. Boşnak üyeliği Şefik Caferoviç, Hırvat üyeliği de sosyal demokrat Zeljko Komsic kazandı. Rus yanlısı Dodik, Bosna Hersek devletinin çöktüğünü iddia ederek, ayrılığı savunuyor.

Bosna nın kalbine hançer: Sandığın galibi Sırp Dodik!

Bosna Hersek'te kanton, entite ve ulusal düzeydeki parlamentolar ile Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerinin belirlendiği seçimlere katılım yüzde 53'te kaldı. 

Merkez Seçim Komisyonu (CIK) Başkanı Branko Petric başkent Saraybosna'da düzenlediği basın toplantısında, resmi olmayan sonuçları kamuoyuyla paylaştı.

Oyların yüzde 43,4'ünün sayıldığını aktaran Petric, seçimlerde kayıtlı seçmenlerin yüzde 53,3'ünün sandığa gittiğini açıkladı.

Ülkenin en üst makamı olan Devlet Başkanlığı Konseyi üyeliği yarışına dair ilk sonuçları da aktaran Petric, konseyin Boşnak üyeliği için Demokratik Eylem Partisi (SDA) adayı Şefik Caferoviç'in önde olduğunu söyledi.

Bosna Hersek'te dün yapılan Devlet Başkanlığı Konseyi seçimlerinde oy kullananların oranı yüzde 53'te kaldı. 

Bosna Hersek'te dün yapılan Devlet Başkanlığı Konseyi seçimlerinde oy kullananların oranı yüzde 53'te kaldı. 
Petric, Caferoviç'in sayımı tamamlanan oyların yüzde 37,9'unu, Bosna Hersek Sosyal Demokrat Partisi (SDP BiH) adayı Denis Becirovic'in yüzde 33,4'ünü ve Daha İyi Gelecek Birliği (SBB) adayı Fahrudin Radoncic'in de yüzde 12'sini aldığını aktardı.

Konsey'in Hırvat üyeliği için yarışan isimlerden Demokrat Cephe (DF) adayı Zeljko Komsic'in oyların yüzde 49,4'ünü aldığını söyleyen Pertic, Bosna Hersek Hırvat Demokrat Birliği (HDZ BiH) adayı Dragan Covic'in ise sayılan oyların yüzde 38,6'sını aldığını ifade etti.

Ülkedeki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'ndeki (RS) oylarla seçilen konseyin Sırp üyeliği yarışında ise Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği (SNSD) adayı Milorad Dodik'in yüzde 55,1 ile önde olduğunu belirten Petric, "Zafer Birliği" isimli ittifakın adayı Mladen İvanic'in de oyların yüzde 41,9'unu aldığını sözlerine ekledi.

SIRP ÜYE RUS YANLISI VE AYRILIK TARAFTARI 
Bosna Hersek'teki Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği'nin (SNSD) Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyeliği adayı Milorad Dodik seçimi kazandığını duyurdu.

Halen ülkedeki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyetinin (RS) başkanlığını yürüten ve sık sık ayrılıkçı söylemleriyle gündeme gelen Sırp politikacı, düzenlediği basın toplantısında, "Zafer Birliği" isimli ittifakın adayı Mladen İvanic ile aralarındaki farkın 70 bin oy olduğunu söyledi.

Dodik, ellerindeki mevcut sonuçlara göre Devlet Başkanlığı Konseyi'nin yeni Sırp üyesinin kendisi olduğunu ifade ederek, "Konseyin diğer iki üyesinin kim olduğu beni ilgilendirmiyor. Bosna Hersek'te tüm ülkeyi kapsayan bir devlet organı yok. Buna 3 üyeli başkanlık konseyi de dahil" şeklinde konuştu.

Rusya yanlısı tutumu ile bilinen Sırp politikacı, başkanlık konseyinin mevcut Sırp üyesi ve seçimlerdeki rakibi İvanic'in "Batı'nın sözünü dinlediği için cezalandırıldığını" savundu.

KONSEY'İN BOŞNAK ÜYESİ ŞEFİK CAFEROVİÇ OLDU 
Bosna Hersek'teki Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak üyeliği adayı Şefik Caferoviç seçimi kazandığını açıkladı.

Ülkedeki en büyük Boşnak partisi konumundaki SDA'nın adayı Caferoviç başkent Saraybosna'daki parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, seçim zaferini duyurdu.

Sandığa giden herkese teşekkür eden Caferoviç, "Şu anda elimizdeki sonuçlara göre konseyin yeni Boşnak üyesi benim" ifadelerini kullandı.

SDA Genel Başkanı ve Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic de seçimlerde elde ettikleri zaferi "muhteşem" olarak nitelendirerek, "SDA her zamanki gibi en güçlü siyasi parti oldu" dedi.

Caferoviç'in zaferini ilan etmesinin ardından parti genel merkezinde havai fişekli kutlama yapıldı.

KONSEY'İN HIRVAT ÜYESİ KOMSİC OLDU 
Bosna Hersek'teki Demokrat Cephe'nin (DF) Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat üyeliği adayı Zeljko Komsic, seçimi kazandığını açıkladı.

Başkent Saraybosna'daki parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Hırvat politikacı, Boşnak, Sırp ve Hırvat üyelerden oluşan Devlet Başkanlığı Konseyi'nin yeni Hırvat üyesi olduğunu söyledi.

Tüm adayları tebrik eden Komsic, "Bana oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ederim. Hepinizin hizmetinde olacağım" dedi.

Daha önce iki dönem (8 yıl) Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Hırvat üyeliği görevinden bulunan Komsic, "Benden endişeniz olmasın. Üstlendiğim bu sorumlulukta yanlış yapmamak için elimden geleni yapacak, güveninizi boşa çıkarmayacağım" ifadelerini kullandı.

Boşnak, Hırvat ve Sırp üyelerden oluşan Devlet Başkanlığı Konseyi üyeliği için 6 Boşnak, 5 Hırvat ve 4 Sırp aday yarışmıştı. (NTV, AA)

 
Buca'nın buluşma noktası yeniden doğuyor!
 
Ataşehir Belediyesi'ne operasyon: Gözaltılar var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brezilya'da ilk turun galibi aşırı sağcı Bolsonaro!
Brezilya'da devlet başkanı seçiminin ilk turunu, aşırı sağcı aday Bolsonaro kazandı.
Banksy'nin 1 milyon sterline satılan eseri kendini imha etti!
Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin dünyaca ünlü 'Kırmızı Balonlu Kız' adlı ...
Kayıp Interpol Başkanı bulundu, eşinden şok sözler!
Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) yetkilileri, Çin’de tutuklu bulunan ...
 
Başbakan'ın eşi hakim karşısında!
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun eşi Sarah Netahyahu, hakkında ...
Trump'ın tacizle suçlanan hakim adayına onay!
ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme adayı Yargıç Brett Kavanaugh'ın ...
Muhaliflerden İdlib'de 'Soçi' adımı!
Suriyeli askeri muhalifler Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi mutabakatı ...
 
Interpol Başkanı Hongwei kayboldu!
Fransız polisi Interpol Başkanı Meng Hongwei'nin kaybolduğunu ve soruşturma ...
CENTCOM Komutanı Votel'den Münbiç açıklaması
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, "Münbiç yol haritası ile ilgili olmamız ...
Putin: Rusya, Türkiye ile İdlib'de dayanışma içinde
Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türk ortaklarımızla dayanışma içinde çalışıyoruz, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri