POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 Temmuz 2019 Cuma - 10:25

Buca 24 yıldır dinmeyen acıya ağladı

Bosna’da insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul edilen ve çocuk, genç, kadın, erkek demeden 8 bin 372 Boşnak vatandaşın katledildiği Srebrenitsa Soykırımı 24’üncü yıldönümünde Buca’daki Srebrenitsa Anıtı’nda lanetlendi.

Buca 24 yıldır dinmeyen acıya ağladı

Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Sırplar tarafından çocuk, genç, kadın, erkek demeden 8 bin 372 Boşnak vatandaşın Avrupa’nın göbeğinde katledildiği Srebrenitsa Soykırımı ardından tam 24 yıl geçti. 

?İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan dünyanın en büyük soykırımı kabul edilen Srebrenitsa Soykırımı, 24’üncü yılında Buca’da unutulmadı. 

Katliamda yaşamını yitirenleri anmak için Buca Adatepe Mahallesi’nde bulunan Srebrenitsa Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Buca CHP İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda dernek yöneticisi katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Aysun Bulu ve Aysel Kılıçhan isimli iki kız çocuğu, katliam ile ilgili şiir okudu. Şiir dinletisinin ardından Elif Ilgın Ergani tarafından “Yavrum” adlı tiyatral etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler izleyenlere duygulu anlar yaşattı. 

DÜŞÜNÜN 13 YAŞINDA BİR ÇOCUKSUNUZ
Toplantıda konuşan  Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Düşünün 13 yaşında bir çocuksunuz. Silahlardan arındırılmış şehrinizin tüm çatılarında can alıcı haydutlar konuşlanmış. Yolda yürüyorsunuz. Önce babanız, sonra anneniz, sonra kardeşiniz düşüyor yere. Suçunuzu bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz. Panik haldeyken son kurşun da sizin çocuk başınıza isabet ediyor ve hep 13 yaşında kalıyorsunuz. O sırada bir başka sokakta adını bilmediğiniz bir çocuk ‘çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi’ diye soruyor. Onlar gittikçe, sokaklar haykırıyor, insanlık utanıyor, tarihe büyük bir kara leke çalınıyor. Düşünün ki, sadece kimliğinizden dolayı size düşman olanların çektiği tetikler yok ediyor bütün geleceğinizi. Bir değil, beş değil, tam 8 bin 372 ölü. 3 bininin cesedine bugün bile ulaşılamıyor. Kalanları cesetleri tanınmasın, teşhis edilmesi diye canice parçalanıyor. Geride bedeni ve ruhu yaralı on binlerce kişi, sakat bırakılan binlerce çocuk kalıyor” dedi. 

ADALETTEN KAÇABİLMİŞ İNSAN MÜSVEDDELERİ
Yaşanan katliamlara sessiz kalmanın en az orada yaşanan vahşet kadar büyük bir suç olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, “Uluslararası hukukun soykırım olarak kabul ettiği, hatta kabul etmek zorunda kaldığı bu acı olayda, adalet yerini buldu mu? Cevabı elbette hayır.   Katliam suçluları, Bosna kasapları hak ettikleri cezaları aldı mı? Hayır… İzini kaybettirip, yıllarca Avrupa’nın göbeğinde doktor adı altında çalışabilmiş, o çok övündükleri yasalardan, haktan, adaletten kaçabilmiş insan müsveddeleri” şeklinde konuştu. 

SİYASET KURUMUNUN İNANÇ DÜNYASINDAN UZAK TUTULMASI GEREK
Kılıç, “Bizler, dünyada kalıcı barışı sağlamak için büyük mücadele veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız.  Dünya üzerinden gelip geçmiş en büyük askeri dehalardan biri olan Atatürk’ün bu payeyi almasında en büyük etken neydi?  Kuşkusuz adalet duygusu… Bir çok savaştan muzaffer çıkan Büyük Önderimiz, bugün tüm dünyada ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ şiarıyla anılıyorsa, geride bıraktığı çocuklara da övünmekten daha çok şeyler düşüyor. Dünya barışına katkı koymak, katliamlara ve soykırımlara karşı insanlık onurunu savunmak, işte O’nun bize ‘Yılmadan yürüyün’ dediği yoldaki kilometre taşları. Biz o yüzden her fırsatta,  siyaset kurumunun inanç dünyasından uzak tutulması gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ 
Törende konuşan Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, her yıl Srebrenitsa katliamını lanetleyerek sözlerine başladı. Savaşan, “23 sene önce yaşanan bu acı hepimizin yüreğini derinden yaralamıştır. Bu Avrupa’nın ortasında cereyan etmiş bir katliam, bir soykırımdır. Dünya devletleri seyirci kalmıştır. Üzerinden yıllar geçse de soykırımı unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

 
10 bin liralık borç deniz manzaralı evinden etti
 
Dünya gençleri Karşıyaka’da buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ'dan amatöre stat müjdesi
Bornova Kulüpler Birliği'nin düzenlediği toplantıda konuşan Başkan İduğ, ...
Urlalı kadınlardan 'sakız' atağı!
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Gülbahçe Mahallesi'nde 7 kadın tarafından ...
Soyer'den flaş talimat: Fotoğraflarımı kaldırın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin merkez binasındaki ...
 
Balçova'nın takımları kupaları süpürdü
Balçova Belediye Spor’un farklı yaş kategorilerinde müsabakalara katılan ...
Konak Srebrenitsa kurbanlarını unutmadı
Srebrenitsa Katliamı’nda yaşamını yitirenler, Konak’ta düzenlenen törenle anıldı.
Menderes'te mama ve su kapları Başkan'dan!
Menderes Belediyesi tarafından can dostlar için esnafa ücretsiz mama ve ...
 
Narlıdere'de yaz kursları yola çıktı
Narlıdere Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte çocuklara yönelik ...
Karşıyaka Srenrenitsa kurbanlarını unutmadı
Karşıyakalılar, 11 Temmuz 1995’te Bosna’da gerçekleşen Srebrenitsa katliamını unutmadı.
Çiğli'de katılımcı demokrasi hareketi: Sandıklar kuruldu
Çiğli Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı. Çiğli’de yaşayan vatandaşların ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri