POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
31 Mayıs 2020 Pazar - 11:18

Buca'da belediyenin tüm arazileri tarımsal üretime açılıyor

Kent genelinde aldığı etkili tedbirlerle koronavirüsün yayılmasını en aza indiren Belediye, sahibi olduğu 200 dönüm araziyi tarımsal üretime yönlendirme kararı aldı. Üretilen tüm ürünlerin vatandaşa ücretsiz dağıtılacağını açıklayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç “Artık boş tarlamız kalmayacak. İlk etapta üzüm bağımızdan hasat edeceğimiz 20 ton üzüm ve 16 dönüm tarlamızdan elde edeceğimiz tüm mahsulü ihtiyaç sahiplerine dağıtıp, yaralarına merhem olacağız” dedi.

Buca da belediyenin tüm arazileri tarımsal üretime açılıyor

İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’da aldığı önlemlerle koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engelleyen Buca Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine tarımsal üretimle de destek olacak.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın talimatıyla kent genelinde başlatılan tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında yürütülen çalışmalardan üretilen tüm ürünler ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılacak.  

ARTIK BOŞ TARLA KALMAYACAK 
Pandemi sürecinde üretmenin ve tarımsal verimliliğin değerinin bir kere daha anlaşıldığını ifade eden Kılıç, Buca Belediyesi’ne ait tarıma elverişli 200 dönümlük arazinin tarıma açılacağını müjdeledi.  Başkan Kılıç, “Pandemi sürecinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.  Biz de Buca Belediyesi olarak, kendimize ait tarlalarımızı, arazilerimizi üretime açtık. Biz bundan sonraki süreçte de belediyemize ait  tarlalarımızın tamamını tarım için kullanacağız. Artık boş tarlamız kalmayacak. Aynı zamanda bu bölgede yaşayan çiftçi vatandaşlarımızın da tarlalarının boş kalmaması için önayak olmaya çalışacağız” diye konuştu.

ÇİFTÇİNİN SULAMA SORUNU ÇÖZÜLECEK
Buca’nın kırsal kesimlerinde üreticinin yaşadığı su sorununa ilişkin çalışma yapacaklarının söyleyen Kılıç, “Bu bölgede yaşayan çiftçi vatandaşlarımızın da tarlalarının boş kalmaması için önayak olacağız. Şu an buradaki üreticilerimizin en büyük sorunlarından birisi sulama. Yeraltı sularının çıkarılması için trafoya, elektriğe ihtiyaç var. En kısa zamanda bu çalışmayı da tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.  

BUCALININ MALINI BUCALIYA DAĞITACAĞIZ
Bir dönem Türkiye’nin en iyi üzümlerini üreten Buca’da bağcılık kültürünü canlandırmak için kurulan 13 dönümlük bağından bu yıl 20 ton rekolte beklediklerini açıklayan Kılıç, “Bu yıl bağımızdan güzel bir mahsul elde edeceğiz. Buranın yanı sıra diğer tarlamızda da domates, biber, patlıcan ekmiştik. Yaklaşık 1 ay sonra onların da hasat zamanı gelecek. Ürettiğimiz ürünlerimizin tamamını ihtiyaç sahibi Bucalı vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bucalının malını Bucalıya dağıtacağız.  Bu pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza büyük faydamız olacağını düşünüyorum" dedi. 

13 ÇEŞİT ÜZÜMLE GEN BANKASI 
Buca’ya özgü razaki üzümü başta olmak üzere toplam 13 çeşit üzüm üretimi yapılan bağın aynı zamanda gen bankası görevi de gördüğünü vurgulayan Başkan Kılıç, “Bağlarımızdaki üretimle, Buca’da yetişen üzüm çeşitlerinin tekrar canlandırılarak üreticilere ve hemşehrilerimize tanıtımını yapmış olacağız. Buca razakisinden sultaniye, Mevlana üzümünden Bornova misketine toplam 13 çeşitte 1.425 adet fidemizi yetiştirdik. İlerleyen süreçte Buca’nın bu zenginliğini daha da genişletmeyi planlıyoruz” diye konuştu.   

COVİD-19 BOSTANI HAZİRAN SONUNDA HAZIR 
Başkan Kılıç, geçtiğimiz ay 16 dönüm üzerinde 40 bin fideyle üretime başlanan tarlada da Haziran ayı sonunda ilk hasadı gerçekleştireceklerini, toplanan tüm mahsulün  yine ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını açıkladı. 

 
İzmir'de 'nitelikli dolandırıcılık' operasyonu
 
Kaynakhane tamamen yenilendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes sahilleri yeni düzene hazır
Menderes Belediyesi tarafından ilçenin sahil bölgesinde turizm sezonu ...
Tarihi Malgaca Pazarı’na estetik dokunuş
Urla Belediyesi, ilçenin işlek noktalarını düzenlemeye, güzelleştirmeye ...
'Korona Günlükleri' Çelenk ve Çandar’ı ağırlıyor
Küresel salgın günlerinde, hemşerilerini kültür ve sanattan uzak tutmamaya ...
 
Başkan Oran: Sıfır vakayla 1 Haziran'a hazırız!
İzmir’in Dünyaca ünlü Ilıca Plajı’ndan FOX TV’nin yayına katılan Çeşme ...
Bornova'da yatırımlar hız kesmiyor!
Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ...
'Nar Çiçekleri' için yeni anaokulu!
Okul öncesi eğitim yatırımlarına önem veren Narlıdere Belediyesi, belediye ...
 
Başkan Yılmazlar'dan salep hasadı!
Beydağ’da yaptıkları alternatif tarım ürünleri denemeleriyle dikkat çeken ...
Foça'da belediyeden 1 Haziran temizliği
Foça Belediyesi ekipleri, 1 Haziran Pazartesi günü açılacak iş yerlerinde ...
Büyükşehir kavurma paketi dağıtımına devam edecek: İzmir'den Ardahan'a 'dayanışma' köprüsü!
Küresel salgın sürecinden ekonomik olarak etkilenen İzmirlilere bugüne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri