POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
6 Ağustos 2020 Perşembe - 18:46

Buca'da gündem İstanbul Sözleşmesi… CHP ‘yaşatır’ AK Parti ‘yaşatmamış’ dedi!

Meclis toplantısında CHP’li Merve Doğan İstanbul Sözleşmesi üzerinden detaylı bir sunum yaptı. Doğan konuşurken partisinin grubu da o an ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ yazılı dövizlerle destek oldu. AK Partili Meclis Üyesi Tourchian da sonrasında, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır mı? 2014’te yürürlüğe girmiş, yaşatmamış” çıkışında bulundu.

Buca da gündem İstanbul Sözleşmesi… CHP ‘yaşatır’ AK Parti ‘yaşatmamış’ dedi!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- Buca Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerçekleşti. Toplantıda İstanbul Sözleşmesi gündeme gelirken AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grupları zaman zaman karşı karşıya geldi.

Önceki oturumda gündeme gelen denetim raporu bir kez daha tartışıldı. Rapor üzerinden veriler sunan ve eleştirilerde bulunan AK Parti Grubu’na toplu yanıtlar veren Başkan Kılıç net açıklamalar yaptı.

Oturumda Kırıklar Mahallesi’nin adının Kırklar’a dönüşmesi talebi masaya yatırıldı. Karar oy birliğiyle alındı. Böylece Buca’daki mahallenin ismi artık Kırklar oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Kılıç, “Kırklar mahallemize hayırlı olsun. Uzun yıllardır verdikleri mücadele sonuçlandı. 1950’li yıllardaki bir belgeyle de kanıtladılar. Sehven yapılmış bir hataydı belki de... Bu hatayı da düzeltmiş olduk” dedi.

GEÇEN MECLİSTE MECZUBUN BİRİ GELDİ…
Dilek ve temenniler bölümünde AK Parti’den meclis toplantılarının canlı yayınlanması talebi geldi. Küçük bir ücretle canlı yayının yapılabileceği hatırlatıldı. AK Partili Meclis Üyesi Mustafa İnce, “Zaman zaman dedikodular oluyor. Geçen ay ‘Başkan meclis üyesini dışarı atmış’ dediler. Ben yok öyle bir şey dedim. Ama canlı yayın yaparsak bunların önüne geçeriz” dedi. Belediye Başkanı Kılıç da, “Kuyruklu yalan derler ya, bu kuyruklunun da kuyruklusu… Buna yapacak bir şey yok. 3 ay meclis yapamadık. Yaşanan ekstrem bir süreç… Seyircisiz olması doğal... Geçen mecliste meczubun biri geldi, çıkarmıştım. Yaşamın içinde var böyle şeyler, olabiliyor” diye konuştu.  

Binanın bakımıyla ilgili gelen bir talebe de cevap veren Kılıç, “Geldiğimde yapabilirdim. Bizim elimizde ama açıkçası az buçuk bir rakam da değil. Ciddi rakamlar çıkıyor. Belli bir aşama bunu ertelemek ve en uygun şekilde nasıl hallolur, onun çaresine bakıyoruz. İlk yıl dolar dolmaz pandemi geldi. Bütçede yer ayırmamız gerekiyordu. Sonrasında pandemi girdi. Bizim ilk gündemimiz binanın dış yakası… Gündemimizde” dedi.

KALMAZ’DAN GÜNDOĞDU’YA: BİR SONRAKİ DÖNEM DE CHP’NİN GELECEĞİNİ BİLİYOR
AK Parti Grup Başkan Vekili Ekrem Gündoğdu ise, “Ben bunları Ercan Tatı döneminde de duyuyordum. Levent Piriştina da söyledi, siz de söylediniz, sizden sonra da söylenecek” çıkışında bulundu. Bunun üzerine CHP’li Serkan Kalmaz da, “Bundan sonra da CHP’nin geleceğini kabul ediyor” diye konuştu.  AK Partili Meclis Üyesi İsa Nezir, “CHP kaldığı sürece bina kalacak” dedi. Başkan Kılıç, “Kalmaz kalmaz… Serkan Kalmaz, bina da kalmaz” açıklamasını yaptı. Kalmaz’ın ve Kılıç’ın açıklamaları salonda gülüşmelere sebep oldu. Kılıç son olarak, “Bina yapılır, niye yapılmasın? Yapılmayacak bir durum yok ama yapacağın masraf bunu uzun yıllar götürecek mi? Ona bakmak lazım” ifadelerini kullandı.  

DOĞAN’DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SUNUMU, CHP GRUBUNDAN DEN DÖVİZLİ DESTEK!
Son günlerde gündemde olan İstanbul Sözleşmesi üzerinden konuşan CHP’li Meclis Üyesi Merve Doğan, “Kadınlarımız polis tarafından şiddete uğradı. Bunu hatırlatmak istiyorum” dedi. Kadın cinayetleri üzerinden detaylı bir konuşma yapan Doğan, yaşanan olayları tek tek hatırlattı. Doğan’ın konuşması sırasında CHP grubunun üyeleri ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazılı dövizleri kaldırdı.

Doğan, “Sözleşmenin uygulanmasına dikkat çekerim. Kadının bu ülkenin geleceği için çok güzel şeyler yapacak birey olduğunu hatırlatmalıyız. Her alanda, siyasi düşüncemiz ne olursa olsun bu sözleşmenin önemini bilerek yaşamalıyız. İstanbul Sözleşmesi’nin gereği açıktır ve tartışmaya açılmamalıdır. Çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır” açıklamasında bulundu.  

Kılıç, “Böyle bir süreçte sözleşmenin tartışmaya açılmasını ben de doğru bulmuyorum. Daha somut adımlar atılmalıdır. Herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin konuşuyorum. Bu toplumsal bir konu... İstanbul sözleşmesi yaşatır” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkan Vekili İlhan Dal da, “KADEM diye bir dernek var. Sümeyye Erdoğan’ın yönetiminde olduğu bir dernek…” diyerek konuşmasına başladı. Dal uzun bir açıklama yaptı ve sonunda, “Kadını birey olarak gören bir sözleşmedir İstanbul Sözleşmesi…” mesajını verdi.

2014’TE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞ, YAŞATMAMIŞ!
AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser Tourchian, “Keşke Buca olarak burada her türlü canlıya uygulanan şiddete karşı dursaydık. CHP Grubuna dağıtılan, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ yazılı kartonlara katılmıyoruz. AK Parti Grubu olarak biz şiddetin karşısında olduğumuz her ortamda söyledik. Keşke bugün toplu bir birliktelikle mesaj verebilseydik. İstanbul Sözleşmesi yaşatır mı? 2014’te yürürlüğe girmiş, yaşatmamış! Bizim meselemiz sözleşme meselesi değil. Biz şiddetin karşısındayız. Bütün paydaşlar bir araya gelelim nasıl durdurabiliriz, onu konuşalım. Başka bir ceza gerektiren kanunu da konuşabiliriz” dedi. Başkan Kılıç, “Olabilir. İsmini değiştirelim ama içindekiler dursun” ifadelerini kullandı. Tourchian, “Bir sözleşme üzerinden konuyu kısırlaştırmayalım” diye konuştu. Kılıç, “Daha ağır düzenlemeler gelsin. Biz de onu istiyoruz” dedi.

BEN SİZİ ÜZECEK BİR ŞEY VARSA ÖZÜR DİLERİM
Geçtiğimiz oturumda gündeme gelen denetim komisyonu raporu oturumda bir kez daha gündeme geldi. AK Partili Tourchian’ın ayrıca basına verdiği demece Başkan Kılıç’ın, ‘yasal yollara başvuracağım’ şeklinde verdiği cevap hatırlatıldı. Tourchian Kılıç’ın, ‘Üzerimden siyasi menfaat elde etmek istiyorlar’ dediğini vurguladı ve detaylıca konuştu. Kılıç da, “50 milyon parayı buhar yaptılar’ şeklinde haberler çıkıyor. Ben sizi üzecek bir şey varsa özür dilerim. Ama tüm ulusal basında, televizyonlarda olmayan bir durumu, sanki Buca Belediyesi 50 milyon parayı buhar etmiş gibi söylenmesi, buna karşı ben sadece, ‘böyle bir şey yok mu?’ diyeyim. Çok basit bir şey söyledim; bu haber yalandır. 50 milyon kayıtlarda. Böyle bir şey yok. Bu konuda ben konuşma yapmayı düşünüyordum, tam tersi siz konuşma yaptınız. Bunu söylemek, muhasebe ve hukuk bilgisinden yoksunluğu gösterir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Meclis Üyesi Uğur Aydın, AK Partili Tourchian’a cevaplar verdi. Aydın, “Biz komisyonlarda herhangi siyasi saikle hareket etmedik. AK Parti Grubu siyasi saiklerle hareket ettiği sürece misliyle karşılık vermesini biliriz. Biz müdürlerden her türlü bilgiyi aldık. Bize neden bilgi verilmedi? Böyle bir şey yok. Denetim komisyonu raporu diyorsunuz ama tamamen siyasi! Yaptığınız araştırmayı da gördük. Çıkan rapor sanki zafer kazanmışız gibi! Hadi başkanımızı şikayet edelim, düşsün demek… İşte bu siyasi menfaat elde etmektir” dedi.

ASLINDA MAĞDUR OLAN BENİM AMA…
Tourchian kendisine yöneltilen eleştiriler sonrasında, “Bir daha bu konuyla ilgili şahsım hedef alınırsa yasal yollara başvuracağım” çıkışında bulundu. Bunun üzerine Kılıç, “Aslında burada mağdur olan benim ama…” dedi. Kılıç konuyu uzatmak istemediğini de sözlerine ekledi.

AK Partili Gündoğdu, belediyenin mali yapısına yönelik eleştiriler getirince Kılıç bu kez, “Bizim İller Bankası’ndaki payımız kesilmesin kurumu çok çok iyi götürürüz. En büyük gelir kalemi oradan… Emlak Vergisi gelirleri çok düşük… Buca Belediyesi 125 milyon borç ödedi, cüzi miktarlar işler gerçekleştirdi. Dış cepheyi yapın diyorsunuz, yapılır ne var! Ama başka düşüncelerimiz var. Pandemi de var. Kötüye falan da gitmiyor. 2022’de İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geleceğiz. Bunu iddia ediyorum. İyiye doğru gidiyoruz” diye konuştu.

ORKUN KALONYA MESELESİ VAR; CİDDİ DEĞERİ KAYBETTİM, GİTMESİNİ İSTEMEZDİM!
Kılıç ayrıca eleştirilere verdiği toplu cevapta, “Bir Orkun Kalonya meselesi var. Şu an Çeşme’de özel kalem… Tuncay Özkan’ın şoförü diyorlar. Orkun, üniversite mezunu, 2 dil bilen, donanımlı bir insan. Hiçbir zaman da şoförlük falan yapmadı. 20 yıldan beri tanırım çocuk şoförlük yapmadı. Çok kaliteli bir arkadaşımız. Orkun Kalonya 2 yıl önce CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısıydı. Ben ciddi bir değeri kaybettim. Hiç gitmesini istemezdim yani. Kalsın isterdim. O, öyle bir tercih yaptı. Şoförlük yaptı falan doğru işler değil. Yapsa da bir sakınca yok, yaptı deriz de yapmadı. Bildiğin üniversite mezunu donanımlı bir çocuk… Liyakat sahibi bir arkadaş… O seviyeye öyle geldi. Ben öyle düşünüyorum en azından. Gerçekte de olan bu” dedi. 

 
Bayraklı'da mahalle yakınında orman yangını
 
CHP İzmir İl Binası önünde bomba paniği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Bizimkiler’in Cemil’i için harekete geçti
Bizimkiler dizisinde canlandırdığı Cemil karakteriyle tanınan ve yaşlılığa ...
Başkan Kılıç 'virüs haritası'nı paylaştı, vatandaşa çağrıda bulundu!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden  Buca ...
Bornova'da denetimler artırıldı
Ülke genelinde koronavirüs vakalarının tekrar yükselişe geçerek günlük ...
 
Batur’dan zabıtaya pandemi teşekkürü
Zabıta Haftası nedeniyle Zabıta Müdürlüğü çalışanları ile bir araya gelen ...
Çiğli pazarlarında dezenfekte harekatı
Çiğli Belediyesi tarafından artan koronavirüs vaka sayısına karşı önlem ...
Oasis Aquapark’ta güvenli eğlence
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ, Çeşme Belediyesi ve İzmirli ...
 
İEF için top bakanlıkta: Büyükşehir görüş alacak!
Bu yıl İzmirlilere 89’uncu kez kapılarını açması planlanan İEF’nin koronavirüs ...
Başkan Oran'dan 'mis gibi' mesai!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Ildırı’da ev ev gezerek bahçelerine ...
Güzelbahçe'den İstanbul Sözleşmesi'ne tam destek
Türkiye’nin, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri