POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
9 Eylül 2021 Perşembe - 09:19

Buca'da kadınlara ışık olan kurs!

Hayatlarında hiç okula gidemeyen kadınlar Buca Belediyesi’nin açtığı kurslar sayesinde okul sıralarına kavuştu. Yaşları 31 ila 70 arasında değişen ve hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, “Bu kursa gelmeden önce ışığımız yoktu. Elimizden tutan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Buca da kadınlara ışık olan kurs!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın önderliğinde, kadın istihdamının arttırılması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için projeler yürüten Buca Belediyesi, eğitim projelerini de aralıksız olarak sürdürüyor. Göksu Mahallesi’nde hizmet veren Cemal Yetginer Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi’nde, Buca Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu iş birliğiyle açılan okuma yazma kursları bu yıl da büyük ilgi gördü. Ailevi nedenler ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle hayatlarında hiç okula gidemeyen kadınlar, kurslar sayesinde ilk kez okul sıralarına oturmanın mutluluğunu yaşadı. 



70 YAŞINDA OKUMAYI ÖĞRENDİ 
Kursiyerlerden 70 yaşındaki Nazife Gedik, okuma azmiyle herkese örnek oldu. İlkokul 1. sınıftan sonra babasının okul kaydını sildirmesi nedeniyle bir daha okula gidemediğini anlatan Gedik, “Hocam bu kurslara buyur etti, ben de geldim. Artık hastaneye gidiyorum, kendi kendime dolmuşlara biniyorum, levhaları okuyorum. Çok mutluyum” dedi.  

OĞLUMLA BERABER OKUMA YAZMAYI ÖĞRENECEĞİM
İlkokul birinci sınıfa başlayan oğluyla beraber okuma yazmayı öğreniyor olmanın heyecanı içinde olduğunu ifade eden 31 yaşındaki Fidan Deniz, “Okumayan gözü kapalı gibi ama okumayı çözdüğün zaman özgür oluyorsun, gözün açılıyor. Bir yere giderken sormuyorsun. Öğretmenlerimiz sağ olsun destek çıkıyorlar. Çabamızla başaracağız. Çok heyecanlıyım.  1.sınıfa giden çocuğum var, destek olamıyorum. Oğlumla beraber okuma yazmayı öğreneceğim. Çok istiyorum” diye konuştu.

TEPKİ GÖRÜYORDUM
Okuma yazması olmadığı için toplumda yaşadığı sıkıntıları gözyaşları içinde anlatan 56 yaşındaki Mecide Doğan, “Hastanelere ve başka yerlere giderken, okuma yazmam olmadığı için ters tepki görüyordum.  Birine sorduğumda ‘orada yazıyor’ diyorlardı.  Çok böyle tepkilerle karşılaşıyorum 50 senedir İzmir’in içindeyim. Fakir olduğumuz için babam okutmadı bizi. Tek isteğim okuma yazmayı çözmek. 5 çocuğumun hepsini okuttum. En büyük hayalim okuma yazmayı sökmek ve torunlarıma yardımcı olmak” şeklinde konuştu. 

HER SENE GELİYORUM
Belediyenin açtığı kurslara her yıl katıldığını belirten 66 yaşındaki Arzu Altay, “Okuyorum ama yazamıyorum. Zorluk çekiyorum. Eksiklerimi tamamlamak için bu kurslara her yıl geliyorum. Bu sene de hocamız çağırdı beni. Doktora gittiğimde artık arabalara okuyarak biniyorum, levhaları okuyorum. Matematiğim yok, onda eksikliğim var, onu da öğrenmek istiyorum” dedi. 

IŞIK OLDULAR
Kursiyerlerden 49 yaşındaki Naile Çakmak, şöyle konuştu: “ Işıksızdık, ışığımız yoktu. Burada kimin emeği geçtiyse tüm hocalarıma teşekkür ederim Bizim elimizden tuttular, bırakmadılar, ışık oldular, umut verdiler.  Allah razı olsun, burası bize bir akan su, kaynayan bir yer. Elimiz tuttular, elimizi bırakmasınlar.  Ben çok mutluyum okumayı öğrendiğim gün gözyaşlarımı tutamadım ağladım. Çocukluğumda yaşamadım, hiç okulun bahçesine adım atmamıştım ama buraya bir okul gibi adım attım. Daha önce çocuklarım için komşularımdan yardım istiyordum. Kimi evine kabul ediyordu, kimi etmiyordu. Burası bizim için ışık oldu, bu ışığı söndürmeyelim, herkes için ışık olsun dilerim.”

 
Başkan Batur'dan 9 Eylül mesajı
 
Müteahhitlerden boykot: İnşaatlar durduruldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan 9 Eylül mesajı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül ...
İzmir'de coşkulu 'kurtuluş' resepsiyonu!
Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, İzmir Büyükşehir ...
Mirkelamoğlu’na büyük vefa
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, adı İzmir'le özdeşleşen ...
 
Başkan Eriş anlattı: Bozdağ’da dört mevsim turizm hedefi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Bozdağ’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Ve Kültür Zirvesi heyecanı başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9-11 Eylül tarihleri arasında ...
İzmir Fuarı'nda nostaljik tramvay keyfi
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda minyatür tren nostaljisi yeniden yaşanıyor. ...
 
Menemen'de kaza kurbanı belediye işçisine yürek yakan veda!
Elim bir iş kazası sonucu yaşamını yitiren belediye personeli Yusuf Tümenci ...
İzmir'in eski otobüslerine sıra dışı dokunuş: Şoför Kafe
Kentte yıllarca ulaşım hizmeti vermiş fakat şimdilerde kullanılmayan otobüsler ...
Karabağlar'da yüzleri güldüren kart!
Karabağlar Belediyesi'nin, ilkokula yeni başlayan öğrenci ailelerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri