POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
24 Eylül 2018 Pazartesi - 10:49

Buca'nın yeni kent merkezi yükseliyor

Buca Belediyesi’nin prestij projelerinden olan, tamamlandığında ısıtma ve soğutma sistemli kapalı pazaryerinden amfi tiyatroya, açık hava sinemasından STK merkezlerine kadar birçok unsuru bünyesinde barındıracak Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi BUCA ÇARŞI hızla yükseliyor. Yıllara içinde yıpranan kentin çehresini yenilemek amacıyla hayata geçirilen projeler içinde Buca için belki de en önemlisi olan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi BUCA ÇARŞI, Aralık ayında hizmete açılacak.

Buca nın yeni kent merkezi yükseliyor

Buca Belediyesi’nin en kapsamlı ve en prestijli projesi, Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı’da geri sayım başladı. Buca’nın çehresini değiştirip, yepyeni bir kent merkezi kazandıracak 13 bin metrekare alana yayılan proje inşaatı hızla yükseliyor.  

En çağdaş, en prestijli proje
Zemin katında 10 bin metrekarelik alana yayılan, ısıtma ve soğutma sistemlerinin bulunduğu, vatandaşların ve pazarcı esnafının alışverişlerini modern koşullarda yapabileceği 1000 tezgah kapasiteli kapalı pazar yeri oluşturulacak Buca Çarşı projesinde,  Bucalıların keyifle zaman geçirebilecekleri 8000 metrekareye yayılan gezi alanları,  çocuk oyun alanları, 1000 kişilik amfi tiyatro, 500 kişilik açık hava sineması, 80 kişilik toplantı salonu,  sivil toplum kuruluşları için 20 adet ofis,  pergola ve oturma alanlarıyla zenginleştirilen 2700 metrekarelik meydan yer alıyor. Alan, pazarın kurulmadığı veya kısmi olarak kurulduğu günlerde otopark ve spor etkinlik alanı olarak kullanılacak. Proje içerisinde oluşturulacak genel ihtiyaç alanları, zabıta birimleri, yeme içme alanları ve mescit ile kentli çağdaş bir alışveriş mekanına kavuşacak. 

Aralık’ta hizmetinizde
İnşa çalışmaları süratle devam eden Buca Çarşı’yı gezen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bucalıların tüm ihtiyaçlarını bir alanda toplayan kompleks projeyi yeni yıldan önce hizmete açacaklarını müjdeledi. Başkan Piriştina, “Çok hızlı ilerliyoruz. Çarşının sonuna geldik. En geç 15 Aralık’ta Buca Çarşıyı hemşerilerimizin hizmetine açacağız. Burası çok kıymetli bir yer. Kentin merkezinde böyle bir yer bulmuşken birden fazla işlevle hizmete açmaya çalışıyoruz. Üst kat sivil toplum örgütlerinin merkezi haline gelecek. Orada bir Açıkhava sinemamız olacak. Aşağıda hanımlar alışveriş yaparken, yukarısı açık hava sineması ve STK’ların konferans ve seminer salonu olacak. Ufak alışveriş merkezlerimiz olacak, kadınlarımızın el emeklerini satabileceği alanlarımız olacak. Çarşı’nın çıkışına 1000 kişilik bir amfi tiyatro organize ettik. Kapalı pazaryerini pazarın kurulmadığı günlerde futbol, basketbol gibi çocuklarımızın spor yapabileceği alanlar olarak düzenliyoruz. Projemizin en önemli özelliği iklimlendirmesi . Pazaryerimizde kuracağımız ısıtma ve soğutma sistemi ile hemşerilerimiz özellikle kışın alışveriş yaparken çok rahat edecek. Kentin merkezinde olması gereken tüm unsurları Buca Çarşı ve Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi gibi iki dev yatırımla birleştirmiş olacağız” dedi. 

 
Bergama'da eğitime desteğin gurur fotoğrafı
 
İzmir'den Folkart'a güvenoyu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da eğitime desteğin gurur fotoğrafı
Bergama Belediyesi’nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde açtığı ücretsiz üniversiteye ...
Başkan Karabağ'dan 29 Eylül çağrısı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hafta sonu derneklerin etkinliklerine ...
Karşıyaka Çocuk Müzesi engelleri aşacak
Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nü engelli ...
 
Gaziemir için aşure zamanı!
Gaziemir Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure günü düzenledi.
Konak’ın gönüllüleri Avrupa yolcusu
Konak Belediyesi, gençlere Avrupa’daki kurumlarda gönüllü olarak çalışma imkanı sunmaya başladı.
Kocaoğlu'ndan 'birlik' mesajı: 81 milyona aynı nazardan bakacak siyasetçi istiyorum
Bornova’nın Gökdere Köyü’ndeki geleneksel aşure etkinliğine katılan Başkan ...
 
Körfez ulaşımına çifte takviye
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfez ulaşımını güçlendirmek ve karayolu ...
Buca trafiğine nefes aldıracak otopark hamlesi
Kent merkezinin tarihi sit alanı olması nedeniyle yol genişletmesi gerçekleştiremeyen ...
Başkan Tosun’a sürpriz kutlama
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, belediye çalışanları ve birim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri