POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
19 Haziran 2020 Cuma - 12:20

Burak Oğuz davasında flaş karar!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevde alınan, ardından tutuklanan Urla Belediyesi Eski Başkanı Burak Oğuz’un bugünkü duruşması gerçekleşti. Mahkeme, Oğuz’un tutukluluk haline karar verirken, bir sonraki duruşmanın 3 Temmuz’da yapılması kararlaştırıldı.

Burak Oğuz davasında flaş karar!

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve görevden uzaklaştırılan eski Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yargılandığı davada, Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Oğuz, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Avukatların hazır bulunduğu duruşmayı, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır ile sanığın eşi de izleyici olarak takip etti. 

Sanığın tanık olarak dinlenen babası Ahmet Oğuz, kendisiyle oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuların doğru olmadığını savundu. 

Baba Oğuz, "Oğlum adaylığını açıkladıktan sonra seçim çalışmalarına katıldım. Onu hem şikayet edip hem seçim çalışmalarına katılmam mümkün değil. 'Oğlum FETÖ'cüdür' diye bir beyanda bulunmadım." dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bir gazetecinin daha önce Burak Oğuz'un FETÖ'cü olduğuna dair yazılar yazdığını, bunları görünce Oğuz ile konuştuğunu belirtti.

Görüşmelerinde "Kendinden emin misin?" diye sorduğu Oğuz'un "Eminim." karşılığını verdiğini anlatan Yücel, "Ben de 'Tekzibe gerek yok.' dedim." ifadesini kullandı.

"Sohbet hocalığına tanık oldum" 
Tanık M.Ç, Kemeraltı'nda muhasebe bürosunda çalıştığını, 2003 ve 2004'te bulunduğu FETÖ sohbetlerinde Oğuz'un "sohbet hocalığı" yaptığına tanık olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Sohbetlerde dini konular konuşulurdu. O dönem Said Nursi'nin kitapları okunurdu. Fetullah Gülen'in kitaplarından alıntılar yapılıyordu. Ben sohbetlere 1,5 yıl katıldım. Burak Oğuz, 6-7 ay sonra ayrıldı. Yamanlar Kolejinde beden eğitimi öğretmeni 'Levent' isminde biri, sohbet hocalığı yapmaya başladı. Evlerde ve Yamanlar'da toplantı yapardık. Yamanlar Kolejinde, Fetullah Gülen'in odası gösterildiğinde bir keresinde Burak Oğuz da vardı. Odada seccade, koltuk, yatak vardı. 'Burada namaz kılardı, burada uyurdu.' diye tanıtılıyordu." 

"Hem cemaatten hem CHP'den nasıl olur?" 
Tanık Y.S. ise İzmir'de sağ görüşlü mali müşavirlerin olduğu bir dernek kurduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Bu dernek seçimlere hazırlanıyordu. Burak Oğuz'u da söylediler. Cemaatten ve CHP'den olduğunu söylediler. Ben de 'Hem cemaatten hem CHP'den nasıl olur?' dedim. Bize o zamanlarda 'Abilerimiz ayarladı' demişlerdi. Örgütte 'abi' görevinde bulunanların, örgüt içindekilere, AK Parti dışındaki partilerde siyaset yapmaları talimatı verdiklerini duymuştum. Yine aynı dönemde, televizyon programı yapan Oğuz'un bu durumu nasıl yaptığı sorusuna ise 'Abilerimiz ayarlıyor' dediler." 

Tanık R.U, FETÖ iltisaklı olduğu için kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) üyesi olduğu dönem tanıştığı Oğuz ile "YEN-BU" adlı şirkette ortaklıklarının bulunduğunu, firmanın Afrika'ya ticaret yapmak için kurulduğunu ifade etti. 

Mahkeme başkanının "YEN-BU örgütün Afrika'daki eylemlerine destek amaçlı açılan bir şirket mi?" sorusuna tanık, "Hayır, ticari amaçlıydı. Zaten zarar etti." yanıtını verdi. 

Mütalaa
Tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını istedi. 

Tutuklu sanık İbrahim Burak Oğuz, tüm suçlamaları, ilk sorgu anında öğrendiğini belirterek, "Şok anındaki ifademde ne söylediysem hala aynılarını söylüyorum. İthamların hiçbirini kabul etmiyorum. Saygın bir insanım. Büyük haksızlığa maruz kaldım. Resmi belgeler verdim size. Lütfen bu hukuksuzluğa son verin." ifadelerini kullandı. 

Sanık avukatları ise mütalaaya ilişkin savunma yapmak için süre istedi. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. 

Urla'da, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde CHP'den Belediye Başkanı seçilen İbrahim Burak Oğuz, FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla 16 Aralık 2019'da tutuklanmıştı. Oğuz, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmış, Urla Kaymakamı Önder Can, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişti. (AA)

 
Karşıyaka'da kulisler hareketlendi!
 
Soyer Vali Yavuz Selim Köşger’e 'hayırlı olsun' ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkemeden 'bir kilometrelik hız aşımı' kararı!
D-100 kara yolu Acıbadem mevkisinde 88 kilometre/saatlik hız limitini ...
Yerli füzenin motoru test edildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, orta menzilli ilk yerli füze ...
Bakan Soylu açıkladı: Ehliyette yeni dönem!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız ...
 
İzmir'deki operasyonda son durum: 'DHKP/C'nin kasası' tutuklandı
İzmir'de yakalanan, terör örgütü DHKP/C'nin "kasası" olduğu ve kırmızı ...
İstanbul'da maske takmamanın cezası belli oldu
İstanbul'da maske takmamanın cezası kaymakamlıklara bırakıldığı için ilçeden ...
İzmir'de organize suç örgütüne operasyon: 11 tutuklama
İzmir'de, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda ...
 
Dikili açıklarında can pazarı!
İzmir'in Dikili ilçesinde Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk ...
İzmir'de 2 korkunç kaza 2 korkunç son!
Ödemiş ilçesinde kanala devrilen kamyonun sürücüsü yaşamını yitirdi. Bornova ...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan karne açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri