POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Savaş'tan 'Gökhan Zan' iddialarına yanıt!
Savaş'tan 'Gökhan Zan' iddialarına yanıt!
Özel'e 'darbe' tepkisi: Tam bir akıl tutulması!
Özel'e 'darbe' tepkisi: Tam bir akıl tutulması!
ABD, Hamas'ın üç numarası İsa'nın ölümünü doğruladı
ABD, Hamas'ın üç numarası İsa'nın ölümünü doğruladı
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
3 Temmuz 2020 Cuma - 12:47

Burak Oğuz hakkında flaş tahliye kararı: CHP'den ilk tepki, 'başkanlığa dönüş' sorusuna yanıt!

İzmir'de FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve görevden uzaklaştırılan eski Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, hükümle birlikte yurt dışı yasağı konularak Oğuz'un tahliyesine karar verdi. CHP'den karara ilk tepki İl Başkanı Yücel'den geldi. Oğuz'un avukatı sürecin nasıl işleyeceğini ve Oğuz'un hangi koşulda başkanlığa dönebileceğini açıkladı. Öte yandan Oğuz akşamüstü cezaevinden tahliye oldu.

Burak Oğuz hakkında flaş tahliye kararı: CHP den ilk tepki,  başkanlığa dönüş  sorusuna yanıt!

GERÇEKİZMİR - Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 'mahrem imamlar' ile telefonda görüştüğü iddiasıyla, 16 Aralık 2019'da ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrıldı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen Oğuz, 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı ve görevden alındı. Oğuz'un avukatı, müvekkilinin tutuklanması kararına itiraz etti. İtirazı inceleyen 6. Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluğun usule ve yasaya aykırı olmaması ve sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunması gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İçişleri Bakanlığı'na gönderilen raporda, Oğuz'un telefonunda örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'un olmadığı ve KHK ile kapatılan İzmir Genç İş Adamları Derneği ve hakkında FETÖ/PDY üyelerince kurulduğu yönünde beyan bulunan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği'nde üyeliklerinin bulunduğu belirtildi. İbrahim Burak Oğuz hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan dava açıldı.

‘ÖRGÜTLE BAĞLANTIM OLAMAZ’

İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Oğuz, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, eşi Burcu Oğuz, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile avukatlar salonda hazır bulundu. Son savunması alınan İbrahim Burak Oğuz, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Oğuz, "2003'ten beri 400-450 dosyaya bakmışım ve bunların yalnızca 8-10'unun FETÖ ile bağlantısı var. Onlarla da aramda yalnızca iş ilişkisi bulunuyor. İş protokollerimiz mevcut. Meslek hayatım boyunca yüzbinlerce kez telefonla konuştum. Binlerce kez gazetecilerle konuştum. Örgütle bir bağlantım olmadı ve olamaz" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti Oğuz'a 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıl hapis cezası verirken, Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Heyet, Oğuz'un duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Cezaevinde kaldığı süre dikkate alınan İbrahim Burak Oğuz, yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

CHP'DEN İLK TEPKİ: AKLANACAĞINA İNANIYORUZ 
Öte yandan kararın ardından duruşmayı yerinde izleyen CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den jet açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İl Başkanı Yücel, 7 aydır tutuklu bulunan Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz 6 sene 3 ay hapis cezası verilerek tahliye... Tahliye kararı sevindirici. Sn. Burak Oğuz'un istinaf ve temyiz süreçlerinde aklanacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yücel ardından Gerçekizmir'e yaptığı açıklamada da önemli mesajlar verdi. CHP İl Başkanı, "Kayyum anti demokratikti... Anayasa’nın masumiyet karinesine aykırıydı. Bu kararla Burak Oğuz her ne kadar mahkum olsa da tahliye edildi. Kayyumla ilgili idare mahkemesinde devam eden dava var. Avukat arkadaşlar tahliyeyi ibraz edecek. Kayyum konusu yeniden değerlendirelecek. Kayyumun yasal dayanağı yok. Yeniden değerlendirilecek. Gerekli hukuki, girişimleri hem parti olarak hem de Burak Bey’in avukatları yapacak" diye konuştu.  



CHP'Lİ BAKAN'DAN TAHLİYE AÇIKLAMASI 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 7 aydır tutuklu bulunan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz`un tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz`a, 6 sene 3 ay hapis cezası verilerek tahliye edilmesini eleştiren İzmir Milletvekili Bakan, beraat ederek tahliye edilmesini beklediklerini, gerçekten FETÖ bağı araştırılsa, eşit ve adil koşullarda yargılama yapılsa AK Parti'den bir tane bile belediye başkanının dışarıda olamayacağını vurguladı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan açıklamasının devamında şunları kaydetti:  Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz`un beraat ederek tahliye edilmesini beklerdik, ancak 6 sene 3 ay hapis cezası verilerek tahliye edildi, istinaf ve temyiz süreçlerini de yakından takip edeceğiz. Sayın Oğuz`un ticari faaliyetlerinin ve ziyaretlerinin siyasi saiklerle bir yerlere bağlanmaya çalışılıp, hakkında en ağır ifade veren kişinin dahi örgütten bahsetmediği halde ceza alması çok talihsiz bir durumdur. FETÖ'yle birlikte kimlerin yürüdüğü hepimizin bilgisi dahilindedir. Kendi içlerindeki FETÖ`cüleri temizlemek yerine, bahaneyle, uydurma ve siyaseten sindirme amacı güden davalarla Cumhuriyet Halk Partisi`ne uzanmaya çalışan bu anlayışı da kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Üyeleri Atatürk’ün ışığında, gerçek vatansever ve demokrasiye inanmış bireylerdir.  Bu nedenle ne darbeci çıkar, ne de Fethullahçı çıkar. Bu yapıları AKP, şimdi “sızma” dedikleri ama bilinçli olarak yerleştirdikleri yerlerde ve makamlarda yani kendilerinde aramalıdır. Gerçekten FETÖ bağı araştırılsa, eşit ve adil koşullarda yargılama yapılsa AKP`den bir tane bile belediye başkanının dışarıda olacağını sanmıyoruz. CHP, FETÖ'nün karşısındaydı yine karşısındadır. Başkanımızın yanındayız, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

BAŞKANLIĞA DÖNEBİLECEK Mİ?
Öte yandan Burak Oğuz'un davasından çıkan tahliye kararının ardından yeniden Urla Belediye Başkanlığı koltuğuna dönüp dönemeyeceği merak konusu oldu. Oğuz'un avukatı Umut Köroğlu Gerçekizmir'e yaptığı açıklamayla sürecin nasıl işleyeceği konusunda bilgi verdi. Köroğlu Oğuz hakkında çıkan 6 yıl 3 aylık hapis cezası kararını önce istinaf mahkemesine ardından da temyize götüreceklerini açıkladı. Bu hukuki girişimlerden olumlu sonuç alınır ve Oğuz'un hapis cezası kaldırılırsa başkanlığa dönüş yolu açılacak.  



YÜCEL, EŞİ URLALILAR KARŞILADI 

Oğuz kararın ardından saat 16.00 sularında tutulduğu Buca Kırklar Cezaevi'nden tahliye oldu. Oğuz'u eşi Burcu Oğuz'un yanı sıra CHP İl Başkanı Yücel ile Urlalı vatandaşlar da karşıladı. Cezaevi önünde duygusal anlar yaşanırken Oğuz'un gözyaşlarını tutamadığı da görüldü. (Haber servisi, DHA)

 
CHP Konak'tan 'dislike mizansenli' salvo!
 
Otomotiv satışlarında yüzde 66'lık rekor artış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TÜLAY YENİÇi 3 Temmuz 2020 Cuma 22:44

Allah bir daha göstermesin geçmiş olsun Başkanım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğik binaların ev sahiplerinden belediyeye tepki
Karşıyaka ilçesine bağlı Bostanlı semtinde bulunan ve sakinleri daha önce ...
İzmir'de apartmanda yangın paniği!
Çiğli ilçesinde bir sitedeki 6 katlı apartmanın ikinci katında çıkan yangın ...
İzmir'de ilginç eylem: Banka önünde güreştiler!
Liberal Demokrat Parti (LDP) İzmir İl Başkanlığı, eski milli güreşçi Hamza ...
 
İzmir'de alevlerle 5 saatlik savaş!
Menderes ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman ...
Prof. Dr. Naci Görür anlattı: İzmir'in deprem kaynağı bunlardır
Deprem uzman Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'in depremselliği hakkında açıklamalarda ...
Albayrak ailesine hakarete tutuklama
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın şahsına ve ailesine yönelik ...
 
Virüsten 4 kişinin öldüğü o mahalle diken üstünde!
Menderes ilçesine bağlı kırsal Küner Mahallesi'nde, son dönemde artan ...
Telefoncu dükkanına tüfekle saldırı kamerada
Bornova ilçesinde, cep telefonu satışı ve tamiri yapılan iş yerine kimliği ...
Balçova'da Madımak yası
27 yıl önce Sivas Madımak Otelde katledilen 33 yazar ve şair, Cumhuriyet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri