POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
8 Temmuz 2021 Perşembe - 12:04

Büyükşehir Belediyesi'nden 3 mahalleye 3 havuz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “sporda fırsat eşitliği” ilkesi kapsamında “arka mahallelerde” üç portatif yüzme havuzunu hizmete aldı. Konak Altınordu Mahallesi, Gaziemir Emrez Mahallesi ile Bornova Meriç Mahallesi'nde kurulan havuzlarda yaklaşık 6 bin çocuğa iki ay boyunca yüzme eğitimi verilecek.

Büyükşehir Belediyesi nden 3 mahalleye 3 havuz

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “sporda fırsat eşitliği” ilkesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi su sporlarını teşvik etmek için “arka mahallelerde” üç portatif yüzme havuzu kurdu. Konak Altınordu Mahallesi, Gaziemir Emrez Mahallesi ve Bornova Meriç Mahallesi'ndeki portatif havuzlarda iki ay boyunca 6 ile 13 yaş grubu arasındaki çocuklara yüzme eğitimi verilecek.

Altınordu Mahallesi'nde hizmete giren havuzun, bölge açısından büyük öneme sahip olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, “Tunç başkanımızın vizyonu çerçevesinde su sporlarında pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi. İzmir'in 650 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olduğunu ancak yapılan araştırmalara göre 10 kişiden 3'ünün yüzme bilmediğini dile getiren Orhunbilge şöyle konuştu: “Biz özellikle kentin dezavantajlı bölgelerinde yüzme eğitimlerine devam ederek, yüzme bilenlerin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu tür havuzları artırmanın su sporlarına pozitif yansıması da oluyor. İzmir'in su sporlarında sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da önde gelen şehirlerinden olması için elimizden geleni yapıyoruz. Yüzmede adını tarihe yazan İzmirli Emre Sakçı gibi başarılı çocuklar neden bir daha çıkmasın. Hayatında ilk defa havuza giren çocuklar var ama çok yetenekliler. Kendi spor kulübümüzde potansiyeli olan çocuklarımızın önlerini açacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman da spor sayesinde gençleri kötü alışkanlıklardan koruyabileceklerine dikkat çekerek, “Burası çocuklarımız için çok önemli. Onları suya ulaştırmak, su sporlarını yaptırmak çok önemli. Tunç başkanımızın seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Çocuklarımız açısından büyük avantaj”
Altınordu Mahalle Muhtarı Veysi Çalhan ise hayata geçirilen bu projeyle gurur duyduklarını söyledi. Yüzme havuzun mahalle açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çalhan, “Çocuklarımız çok sevindi. Gece saatlerinde beni arayarak havuza kayıt yaptırmamı istiyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. Çocuklarını yüzme eğitimi alması için havuza getiren Adra Ercan, “Bu havuzun yapılması bizim için çok önemli. Çocuklarımız her şeyden mahrum kalıyordu. Havuzun yakında olması çocuklarımız açısından büyük avantaj” dedi. Ayşe Kaya da çocukların eğitim alarak yüzme öğreneceklerini belirterek bunun için çok mutlu olduklarını söyledi.

 
Narlıdere'de bir pazardan fazlası!
 
Tokyo Olimpiyatları seyircisiz düzenlenecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de bir pazardan fazlası!
Kadınların el emeği ürünlerini üretim ve ekonomi sürecine dahil etmek ...
Soyer’den Kültür Zirvesi için davet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, BM Üst Düzey Siyasi Forumu ...
'Sakin Şehir'de lavanta hasadı heyecanı!
Mis kokulu lavanta hasadına geri sayım başladı.
 
Soyer'den 'adil aşılama' vurgusu, İzmir'den pandemi deklarasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen dünyanın ilk pandemi ...
Buca'da belediyeden miniklere İngilizce dersi
İki farklı merkezde 7 – 14 yaş arası çocuklara yönelik İngilizce kursu, ...
İş garantili kurs ilk mezunlarını verdi
Konak Belediyesi’nin İzmir İş Kadınları Derneği’yle (İZİKAD) birlikte ...
 
İzmir’in Çernobil’ini yazdı, dünya birincisi oldu!
İzmir’in Çernobil’i isimli projesiyle, Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların ...
Başkan İduğ İzmir ASKF'yı ağırladı
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığına yeni seçilen ...
Büyükşehir'den Çeşme'de kritik arıtma hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme'ye deniz suyu arıtma tesisi yapmak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri