POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
14 Eylül 2022 Çarşamba - 18:48

Büyükşehir Meclisi'nde 'Nae Sao Paulo konuşması' gerginliği!

Foça Meclis Üyesi CHP'li Hakan Barçın'ın kent gündemine günlerce damga vuran asbestli Nae Sao Paulo gemisi nedeniyle yaşanan süreci anlattığı konuşmasının ‘sunum’ şeklinde anons edilmesi ve ‘Bakan Kurum geri adım attı’ ifadeleri oturumda gergin anların yaşanmasına neden oldu. 

Büyükşehir Meclisi nde  Nae Sao Paulo konuşması  gerginliği!

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ikinci birleşimi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

100’den fazla gündem maddesiyle toplanan oturumun başında ‘Nae Sao Paulo konuşması’ gerginliğiyle başladı.  

Foça Meclis Üyesi CHP'li Hakan Barçın'ın kent gündemine günlerce damga vuran asbestli Nae Sao Paulo gemisi nedeniyle yaşanan süreci anlattığı konuşmasının ‘sunum’ şeklinde anons edilmesi ve ‘Bakan Kurum geri adım attı’ ifadeleri oturumda gergin anların yaşanmasına neden oldu. 

‘GERİ ADIM’ DEDİ, TEŞEKKÜR DE ETTİ 
Gemiye karşı direniş sürecini anlatan CHP’li Barçın, “Aslında bu bir teşekkür ve kayıt konuşması… 1.5 yıla yakındır Nae Sao Paulo gemisini konuşuyoruz. Nükleer silah taşıyan bir uçak gemisi…  İkizi olan gemiden ne çıktığı belli… 760 ton asbest ve toplam 1400 ton tehlikeli atık… Bu süreçte bir ilk yaşandı. İlk kez Büyükşehir Belediyesi kurumu kentin en önemli STK’larıyla birlikte hareket etti. Bu gemiyi ancak kamuoyu durdurdu ve başardık” dedi. CHP’li Barçın alınan söküm vizesi iptali kararı nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un geri adım attığını söyleyerek teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu başarı İzmir’indir, bu başarı hepimizindir” diye konuştu. 

“BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ”
Barçın’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise  “Öncelikle İzmir olarak Sayın Bakan’a (Murat Kurum) bir teşekkür borçluyuz. Bunu da dile getirelim. Gösterilen duyarlılığa duyarsız kalmadı ve geminin girişini engelleyecek kararı verdi” diye konuştu. 

Bu açıklamanın ardından söz alan Özuslu bir sunum beklediklerini ancak konuşmanın daha çok gündem dışı konuşma kabul edilebileceğini ifade ederek meclisten bu karışıklık nedeniyle özür diledi. 

HIZAL: SİYASİ KURNAZLIK YAPARAK… 
Özuslu’nun açıklamasına rağmen AK Parti’den CHP’li Barçın’a sert tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Bu mesele sadece özürle ortadan kaldırılacak bir mesele değil düşünüyorum. Biz burada neredeyse 4.yılımıza giriyoruz. Usul anlamında yeni bir tartışma niyetinde değiliz. Gündem dışı konuşmaların sırası ve süresi nedeniyle çokça tartıştık. Şimdi bir meclis üyesi çıkıp İzmir’de gündem olmuş, konuşulmuş, daha sonra Sayın Bakanımızın el atmasıyla gündemden çıkmış bir konuyu kürsüye çıkıp sunum yapacağım diyerek siyasi mesajlar vererek açıklama yapmasını asla kabul etmiyoruz. Bu meclise yapılmış çok büyük bir saygısızlık. Sizin özür beyanında bulunmanız doğaldır ama meclis üyesi arkadaşımızın da çıkıp özür dilemesi gerekiyor. Burada siyasi kurnazlık yaparak, teknik bir sunum yapacağım diyerek bütün tahammüllerin dışına çıkmanın anlamı yoktur. Sizin de Sayın Tunç Soyer’in de bu tarz davranışların önüne geçecek bir müdahale etmeniz şarttır. Yoksa bunun ardı ve arkası gelmez” ifadelerini kullandı. 

BARÇIN’IN SÖZLERİ SONRASI TANSİYON YÜKSELDİ 
Hızal’a yanıt veren CHP’li Barçın’dan “Ben ‘Geri adım attı’ derken gazete kupürünü okudum, kendi adıma da teşekkür ettim. Bir de bunun teknik bir sunum olduğunu kimsenin söylediğini hatırlamıyorum” çıkışında bulununca salonda gergin anlar yaşandı. AK Parti sıralarından Barçın’a sert tepki geldi.  

ÖZUSLU: HATA BENİM 
Gerginliğe noktayı yine Özuslu’nun yaptığı konuşma koydu. Büyükşehir Başkanvekili, “Ben Hakan Bey konuşmaya başladıktan sonra durumun ne olduğunu da yaptığım yanlışı da gördüm. Sunum beklerken başka bir konuşma görünce gündem dışı konuşma olarak terakki ettik ve özür diledim. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımız buna cevap verebilirler. Usul hatası olmuştur, doğrudur. Hata benim, bu sözü sonda vermeliydim. Sizden rica ediyorum, bunu bu şekilde kabul edin” dedi. 

 
EİB'den Ankara çıkarması: İzmir Limanı'na silo kurulması gündemde!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başkan Soyer'e çok sert sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miçotakis'e tepki: Ne zaman geleceğimize biz karar veririz!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ...
İzmir'de CHP-DEVA buluşması: Başkanlar ne mesaj verdi?
CHP İl Başkanı Yücel ve il yönetim kurulu üyeleri DEVA Partisi İl Başkanlığı'nı ...
Memleket Partisi Ödemiş Özay Yigen'e emanet!
İzmir’in Küçük Menderes bölgesinin önemli merkezlerinden olan Ödemiş ilçesinde ...
 
2 lider o tartışmanın ardından ilk kez bir arada!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'HDP'ye ...
Dervişoğlu o ilçede sahaya indi, esnafı dinledi!
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu Seferihisar'da sahaya indi. 
Bakan'dan 'iptal edilen konser ve festivaller' açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son dönemde iptal edilen festival ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Bir gece ansızın' eleştirisi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "O adalar işgal edildiğinde dedim, tık ...
CHP'den o milli eğitim müdürüne istifa çağrısı!
CHP İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ...
AK Parti'de eski adaylarla ortak akıl zirvesi, Sürekli'den yerel idareye eleştiri seli!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın vefa buluşmaları programı kapsamında, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri