POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
15 Kasım 2019 Cuma - 21:00

Büyükşehir Meclisi'nde gündem 'satışlar': AK Parti'den salvo!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan İstanbul Beyoğlu’ndaki arazinin satılması için mecliste karar alındı. AK Parti satışa karşı çıkarken Boztepe, “15 yıldır Aziz Kocaoğlu’nun yer sattığını ben pek hatırlamıyorum. Biz geldik, şu son 6-7 aydır herhalde Seferihisar’dan kalma bir alışkanlık olacak ki neyimiz var neyimiz yok satılmaya başlandı. Bunlarla beraber şatoyu satalım” dedi.

Büyükşehir Meclisi nde gündem  satışlar : AK Parti den salvo!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

AK Parti Grubu’nun meclis salonuna 15 dakika geç gelmesi dikkat çekti.  Başkan Vekili Özuslu, “Biraz önce burada meclisimizin eksikliğini hissettik. AK Parti sanıyorum grup toplantısı uzadığı için gecikmeli geldiler. Meclis sıraları boşken onların gerekliliğini anlamış olduk. Demokrasi muhalefet varsa vardır” açıklamasını yaptı. 

‘TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR’

Şiddet mağduru kadınlara yönelik güçlendirme ve farkındalık yaratmak için İzmir Barosu ile ortak hizmet protokolü yapılması toplantıda gündeme geldi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Grubu önergenin Plan Bütçe, Hukuk ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyonlarına gönderilmesini önerdi. AK Parti bu usule itiraz etti.

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Ne olduğu belli olmayan bir komisyon. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de kadın erkek eşitliği komisyonu olarak yer alıyor. Burada erkeğe mi kadına mı şiddet belli değil! Böyle bir komisyonu biz AK Parti Grubu olarak, başkanımız söyleyecektir, ben şahsen yok hükmünde görüyorum” dedi.

Oturumu yöneten Özuslu önergenin komisyonlara gönderimi noktasında ayrı ayrı oylama yaptı. Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına gönderilmesi oy birliğiyle kabul edilen önergenin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyonuna gönderilmesi AK Parti’nin ‘hayır’ oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

MHP’Lİ MERT AK PARTİ’DEN AYRI OY VERDİ

Toplantıda Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Osman Mert’in ise Cumhur İttifakı’nın paydaşı olan AK Parti’den ayrı bir görüş vermesi dikkat çekti. Mert, “Kadına şiddet olduğu için tüm komisyonlarda incelenmesinde fayda var” dedi.

15 YILDIR KOCAOĞLU SATMIYORDU, ŞİMDİ HERHALDE SEFERİHİSAR’DAN KALMA ALIŞKANLIKLAR VAR

Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan arazinin satılma kararı toplantıda masaya yatırıldı. Komisyonda alınan satış kararına CHP’nin olumlu bakması sonrasında AK Parti Grubu’ndan temsilciler düşüncelerini iletti. AK Partili bazı meclis üyeleri satışın yapılmaması yönünde açıklamalarda bulunurken Boztepe, “15 yıldır Aziz Kocaoğlu’nun yer sattığını ben pek hatırlamıyorum. Biz geldik, şu son 6-7 aydır herhalde Seferihisar’dan kalma bir alışkanlık olacak ki neyimiz var neyimiz yok satılmaya başlandı. Bunlarla beraber şatoyu da satalım o zaman! Ki oranın da satılmaması gerekiyor. Örnek olsun diye söyledim. Yıllar önce ben Balçova Termal’in yönetim kurulundaydım. İl Özel İdaresi olduğundan AK Parti olarak biz çoğunluktaydık. O zaman oranın satılması gündeme geldi. Ben o zaman CHP’lilerle beraber hareket ettik ve orayı sattırmadım. Bizi oraya atayan valiydi, istese bizi görevden alırdı ama yapmadı ve biz oranın satılmasını engelledik. Ben bazı CHP’lilerin de bu satışa karşı olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca AK Parti’nin arazi üzerine İzmir Evi inşa edilmesi teklifi de mecliste oylandı. Taşınmazın satılmasına oy çokluğuyla karar verildi. AK Parti’nin önerisi de reddedildi.

 
CHP Urla'da muhalefet üzüldü, ‘Kocaoğlu’ sürprizi yaşandı!
 
Polisten kaçtı... Polisi 400 metre kaputta sürüdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de toplumsal sorunlar için yeni arayışlar!
Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği “Toplumsal Sorunlar ...
Foça'da anaokulu binası için ilk tuğla!
Foça Belediyesi, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Reha-Necla Midilli ...
İduğ: Bornova konut fiyatlarındaki artışta AB ile yarışıyor
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova'nın her geçen gün büyüyen ...
 
Narlıdere Kent Konseyi’ne yeni başkan
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ve ilçeyi güzelleştirmek ...
Dördüncü şerit Altınyol'u rahatlattı!
İzmir’in araç trafiğine en çok maruz kalan ana arterlerinden Altınyol’da ...
Yatık binalar için imar planı harekatı!
Binalarda riskli yapı etüdü çalışmaları sürerken, Karşıyaka Belediyesi ...
 
Buca’da dil kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi, kentte yaşayan yabancılar için Türkçe eğitimi vermeye ...
Başkan Sandal kentsel dönüşümü anlattı
Başkan Sandal, "Toplumun her kesiminin mutlu ve hemfikir olduğu bir yöntemle, ...
Bornova'da ara tatilde tiyatro keyfi
Bornova Belediyesi, bu yıl ilk kez uygulanacak ara tatile çıkacak çocukları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri