POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
13 Eylül 2019 Cuma - 21:01

Büyükşehir'de çifte oturum: Meclis'te kritik kararlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2020-2024 dönemi stratejik planları oy birliğiyle geçti. Planlara AK Parti cephesinden eleştiriler gelirken, Başkan Soyer önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan ESHOT Genel Müdürlüğü’ne Erhan Bey’in atanmasıyla ilgili mecliste bilgilendirmede bulunuldu. İZSU Genel Kurulu'nda ise AK Parti Grubu ve Başkan Soyer arasında gergin anlar yaşandı.

Büyükşehir de çifte oturum: Meclis te kritik kararlar!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’de katıldı.

Oturumda Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü 2020-2024 dönemi stratejik planları görüşüldü. Planlar oybirliği ile kabul edilirken, AK Parti cephesinden Soyer’e planlara ilişkin eleştiriler geldi. Eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer, planlar oy birliği ile geçtiği için teşekkür etti.

Ayrıca Soyer, toplantının başlangıcında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütünün saldırısı sonucunda şehit düşen vatandaşları andı. Soyer, “Diyarbakır Kulp’ta katledilen masum insanlarımızın ailelerine başsağlığı ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ESHOT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE O İSİM ATANDI

ESHOT Genel Müdürlüğü’ne Erhan Bey’in atanmasıyla ilgili mecliste bilgilendirmede bulunuldu.

SODEM-SEN OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, merkezi İzmir’de olan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP’li ilçe belediyelerin kurucu olduğu SODEM- SEN’ (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) üye olunması noktasında eleştirilerde bulunarak, “Bu sendika, bizim karşı sendika dediğimiz bir sendikadır. Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ‘başkanla ile konuşmazsak greve çıkarız’ demişti. İşçiler zor durumda kalacaktır” dedi.Bunun üzerine Başkan Soyer, “SODEM-SEN, belediye başkanlarının ilk kurduğu sendika değil. AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) belediyelerin de üye olduğu kamu işveren sendikaları var. Bu da, sosyal demokrat belediyelerin üye olduğu bir sendika oluyor” dedi.  Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

STRATEJİK PLANA ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

Stratejik plan ile ilgili eleştirilerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Özgür Hızal şunları söyledi:

“Burada 5 yıllık yol haritamızı belirlemek üzere bulunuyoruz. Bu planlar hazırlanırken meseleye sadece yasal zorunluluk çerçevesinde yaklaşmamak gerektiğini düşünüyorum. Mutlu insanların yaşadığı erdemli şehirler inşa etmek gibi bir vizyona sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum. Eksikler olmakla birlikte plan için anket çalışması yapılmış. Bu anket sonucunda karşımıza çıkan tablo altyapı çalışmaları ve kurumlar arası eşgüdümün sağlanması, raylı sistem projeleri, imar ve şehir planlamaları, yeşil alan çalışmaları, körfez temizliği, çevre koruma ve kentsel dönüşüm. Bu bize şunu çok net gösteriyor; önceki yıllarda da anket çalışmaları, stratejik planlar yapıldı. Önceki yıllarda çıkan sonuçlarla bu sonuçların birebir örtüştüğünü görüyoruz.  Bu süreç içerisinde sorunları gidermemek ile birlikte yeni sorunların eklendiğini görmek bizi üzüyor. Burada bir faaliyet raporu değerlendirilmesi yapmayacağız ama geçmişten ders almadan yapılan her türlü çalışmayla 5 yıl sonra yine bu salonda bu sorunların aynılarını konuşmak durumunda kalırız. Bunlar bizim isteyeceğimiz durumlar değil. Anket sonuçlarında büyükşehir belediyemizin stratejik planının içerisinde neler gördük kısaca değinmek istiyorum ve eksikleri de belirtmek istiyorum; 13 adet yapımı tamamlanacak alt ve üst geçit, 2 buçuk milyon metrekare yeşil alan, Fahrettin Altay- Narlıdere metro yapımının bitimi,  Üçyol- Buca metro yapımı, 10 adet yenilenebilir enerji santrali ve yapımı tamamlanacak opera binası dışında 4 adet kültür ve sanat merkezi ve 6 adet otopark… Bunların dışında sosyal hayat, turizm, eğitim, sosyal belediyecilik, imarla alakalı birçok konu var. Bunlar hazırlanırken sorun yığınlarının ortadan kaldırılması amacıyla hazırlandığını gördük. Ancak, 13 adet alt ve üst geçit yapılması planlamış, seçim vaatlerinizde 111 noktada trafik noktasında düzenleme yapılmasına ilişkin açıklamanız vardı. 111 ve 13 değerlendirmesi yaptığımızda ortada çok ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak 6 otopark planlanmış, yine sizin seçim vaatlerinde belirtmiş olduğunuz otopark araç kapasitesinin 100 bin olacağı yönünde açıklamanız vardı. Bugün otopark araç kapasitesi 62-63 bin olduğuna göre aradaki farkın tamamlanması için her bir otoparkın 6 bin kapasitesi olmasını bekliyoruz. Ulaşımla alakalı raylı sistemlere gelecek olursak. Narlıdere Metro hattı ve Buca-Üçyol Metro hattı dışında yeni raylı sistemlerin trafik ve altyapı sorununu ortadan kalkması adına hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Turizm ve tanıtıma yönelik hassasiyet gösterdiğinizi biliyoruz ama özellikle 2 konuda eksikliğin olduğunu bildirmek isteriz. Selçuk’ta gerçekten bütün tarihi alanlar bizim için çok değerli, Meryem Ana ve Efes gibi ciddi bir turist çekim merkezi olan alanlarla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Sağlık turizmi noktasında elimizde çok iyi argümanlar olduğunu biliyoruz, termal kaynaklar var, planda bu alanda eksiklikler var.”

2024 YILI SONUNDA 11 MİLYAR TL BORÇLANMA ÖNGÖRÜLÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planında 2020-2024 yılları için 50 milyar TL civarında yatırım planlaması yapıldığını ifade eden AK Partili Hızal, “Stratejik planda 2020-2024 yılları arasında toplamda 50 milyar civarında yatırım planlaması yapıldığını görüyoruz. Bu hazırlıkların yapılması realist olursa kente bir şey kazandırabileceğini gördük, sadece yasal zorunluluklarla yapılan planların sonrasındaki yansımalarının kente katkı getirmediğini biliyoruz. 50 milyar TL yatırım planlaması, belediyemizin yaklaşık 8, 8 buçuk milyar geliri olduğunu düşünürsek ve yüzde 40-45’ler seviyesinde yatırım oranı olarak değerlendirdiğimizde kabaca 20-25 milyar gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Kalan 20-25 milyarı hangi kalemlerden, hangi kaynaklardan elde edileceği planda çok açık göreceğiz. Bunları ilerleyen aşamalarda mutlaka değerlendireceğiz ama şunu da görmek mümkün; 2024 yılı sonunda 11 milyar borçlanma öngörülüyor. Bunu da esasında şuan ki borcun üzerine ekleyerek koyarsak İzmir halkına bir haksızlık yapılacağı kanaatindeyim” dedi.

ALGI YÖNETİMİ SÖZ KONUSU

Hızal şöyle devam etti: “Bazı ana başlıklar noktasında şöyle bir sıralama var; Özellikle hükümet tarafından sürekli mevzuat değişikliği yapılması, merkezi hükümetin belediye tarafından yapılan projelere destek olmaması ve genel anarşi durumu gibi maddeler belirlenmiş. Bizce burada doğru olmayan algı yönetiminin söz konusu olduğunu görüyoruz. Mazeret üretmek istesek bir sürü mazeret üretiriz ancak bu şehrin yöneticileri olarak bu mazeretleri iterek bir mücadele vermek zorundayız.  Burada mesele mazeret üretmek olmaması gerekiyor, önümüzdeki argümanlar ve paydaşlardan faydalanarak İzmir’i daha iyi noktalara taşımak durumundayız. Bu planların hazırlık aşamasında sendikalar, STK’lar, çalışanlar, kurumların bir kısmından görüşler aldınız ama esasında bunların çok geniş tabana yayılarak, uzun bir süre içerisinde yapılması gerekirdi diye düşünüyoruz. Bu çalışmanın 6 aylık bir çalışma olduğunu biliyoruz, siz de bu plan noktasında katkı koyabileceğimizi söylemiştiniz. Ama biz 3 gün içerisinde stratejik planı tartışmak yerine ve değerlendirmektense bu plan taslağının önümüze gelmesinden önce meclis üyelerimizle bir toplantı yapılabilirdi, çok daha sağlıklı olurdu.”

HEPİMİZİN İÇİNİ ACITACAK BİR İFADE VAR

Planın riskler bölümündeki terörizm ile ilgili ifadenin kitapçıktan çıkarılmasını isteyen AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, “Stratejik planda hedef koymuşuz. İzmir dünya kültür ve sanatlarının buluşma noktası haline gelecek demişiz, çok güzel bir hedef. Ancak hepimizin içini acıtacak bir ifade var. Riskler bölümünde; ‘Şehrimizde ve ülkemizin diğer yerlerinde yaşanabilecek bombalı saldırı olaylarının organizasyonların iptal edilmesine neden olması’ diye bir ifade var. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bir stratejik planda olmaması gereken bir ifade olduğunu düşünüyorum. Terörizm sadece Türkiye’nin sorunu değil, tüm dünyada bir tehlike. Bu ifadenin bu kitapçıktan çıkarılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN PLANA OLUMLU OY

ESHOT’un stratejik planına yönelik de eleştiri yapan Hızal, “ESHOT’un bin 536 adet aracının olduğunu biliyoruz ve her yıl 100 adet araç alınacağını görebiliyoruz.  ESHOT’un araç yaş ortalamasının 9-10 seviyelerinde olduğunu düşünürsek, bu filonun gençleştirilmesi adına her yıl 100 adet araç alarak bu filonun yaş ortalamasının gençleştirilmesinin mümkün olmayacağını belirtmek istiyorum. Bunun 200’ler seviyesine çıkarılması gerektiğini söylemek isterim. Asıl mesele planın hayata geçirilmesi… Önümüzdeki süreçte bunları değerlendireceğiz ve takipçisi olacağız, muhalefetin görevi budur. Bu eleştirilerimize ve eksiklilere rağmen olumlu oy kullanacağımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.

SOYER’DEN TEŞEKKÜR VE ELEŞTİRİLERE YANIT

Stratejik plan oy birliği ile geçtiği için AK Parti grubuna teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eleştirilere de yanıt verdi. Soyer, “AK Parti grubuna teşekkür ediyorum. İzmir’in geleceğini ilgilendiren planın eksikliklerinin yanlışlarının ifade edilmesine rağmen oybirliği ile geçirilmesi son derece gurur vericidir. 50 milyar liralık bütçeyi çok buldunuz, kaynak nereden olacak dediniz. Ancak fazla bulduğunuz bir yatırım yok tersine eksik bulduğunuz yatırımlar var. Sizin bahsettiğiniz projeleri de eklersek rakam çok daha fazla yükselir. Bu rakamın kaynağının nasıl bulunacağını elbette birlikte çözeceğiz” dedi.

HEPİMİZ İFTİHAR EDECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planının Türkiye’nin en yüksek katılımlı plan olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Türkiye’de en yüksek katılımla gerçekleşen planı onaylayacağız. Aylar öncesinde 800 çalışanımızla ilk adımı attık. Büyükşehir Belediyesinin temsilcilerinin yer aldığı ilk buluşmaydı. Planla ilgili vizyonu değerlendirdik. Bu, anket çalışmaları ve birçok buluşmayla devam etti. İlçe belediye başkanlarımızla saatler süren toplantılar yaptık. Üniversitelerin rektörleri ve akademisyenleriyle bir araya geldik, onlarla müzakere ettik. TMMOB’a (Türkiye Mühendisler Mimarlar Odaları Birliği) bağlı oda başkanları, ticaret odası, sanayi odası, ESİAD, EGİAD gibi STK’larla bir araya geldik. Çok geniş katılımlı bir plan ortaya çıkacak. Hepimiz iftihar ediyoruz, iftihar edeceğiz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI İLE OLAN TOPLANTIYI ANLATTI

Geçtiğimiz Çarşamba Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanı ile gerçekleştirdiği toplantıyla ilgili detaylardan bahsetti. Soyer,“Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantıda yaklaşık 2 buçuk saatlik toplantı, kimse kimseye incitecek bir söz etmedi. Bence içerikten çok daha kıymetli olan formattı, 30 belediye başkanı bir tarafta oturdu, karşımızda da hükümetin tüm bakanları sadece iki bakanımız eksikti olağanüstü güzel bir iletişimdi. Hangi bakanlıkta hangi işlerimiz bekliyor, tüm taleplerimizi ilettik. İlgili bakanlıklarımız da taleplere ve eleştirilere tek tek cevap verdi. Eğer bu devam ederse, bu güzel iletişim dili sürdürülebilirse bundan Türkiye, İzmir faydalanır. Bizim İzmirli olarak Türkiye’ye örnek olmamız gerek. Çünkü insanlar bizi örnek alıyor” açıklamasında bulundu.

BOZTEPE’DEN SOYER’E: BU AYRIM YAPMAK DEMEKTİR!

Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Kemeraltı ile ilgili esnaf ile yaptığınız toplantıda; “Bizim belli bir kalite seviyesinin altındaki insanlarımız o izmaritten rahatsız olmayabilir. Atılan çöplerden, uçuşan plastiklerden rahatsız olmayabilir. Ama bir tık yukarıdaki segment rahatsız oluyor. Çok affedersiniz ‘b.k götürüyor’ demişiniz.” Bu, insanlar arasında ayrım demektir” dedi.

BAŞKAN SOYER’DEN KEMERALTI AÇIKLAMASI

Boztepe’nin konuşmasının ardından Başkan Soyer şu açıklamayı yaptı:

“Kemeraltı bu şehrin mücevheridir, tek taşıdır, en büyük hazinesidir. Biz Kemeraltı’nı şöyle hayal ediyoruz; Konak Pier’den başlayarak saat kulesi geçin, Kemeraltı’na gelin havra sokağından Agora, Agora’dan iki çeşmelik ve amfi tiyatrodan Kadifekale… Bizim 5 yıl içerisinde en çok yapmaya gayret edeceğimiz şey bu güzergahı pırıl pırıl ve turizm destinasyonu haline getirmektir. Eğer pırıl pırıl yapabilirsek, bal dök yala yapabilirsek, şıkır şıkır aydınlatabilirsek o zaman tüm dünyanın ilgisini çekecektir. Niyetlerimizi biliyoruz hiç kuşku yok, burada bunların arkasında sağından solundan anlamlar çıkarmaya çalışarak birbirimizi üzmeyelim. Biz sadece İzmir’in gayri safi milli hasılasını yükseltmekle kalmayacağız, gayri safi mutluluğunu da yükselteceğiz. İzmirlilerin yaşamaktan çok daha gurur duyacağı bir İzmir olacak bu stratejik planla…  Siz de bununla iftihar edeceksiniz.”

RİSK YANITI!

AK Partili Hızal'ın risk faktörleri bölümü hakkındaki eleştirilerine cevap veren Soyer, “Hükümet desteğinin olmamasının risk olarak ifade edilmesi, bunun siyaset diliyle bir ilgisi yok. Hükümet desteğinin olmadığı gerçeğini görmemek mümkün değil. Bunun bir eksiklik olduğunu görmemek mümkün değil. Ben dilimi istediğim kadar başka türlü kullanayım, nazik bir üslup kullanalım ama bu gerçeği görmemizi engellemek mümkün değil.  Bu bir realite, diliniz o vakayı görmeye engel olamaz. O cümle de bu vakanın ifade edilişi. Biz Çiğli tramvayının neden bugüne kadar onayını alamadık, balıkçı barınağının neden tahsisi yapılmadı bunu görmeyecek miyiz?” diye konuştu.

Toplantının ilk kısmında Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün stratejik planları oylanırken, ikinci kısımda İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2020-2024 dönemi stratejik planı görüşüldü. Plan oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda, AK Parti Grubu’ndan gelen eleştiriler üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sert çıktı. Mecliste AK Parti Grubu ve Başkan Soyer arasında gergin anlar yaşandı.

AK PARTİLİ YILDIZ'DAN KÖRFEZ ÇIKIŞI

AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız, İZSU’nun ticari bir işletmesi olması hlainde batacağını ifade ederken, “Sayın Başkan, 3 yılda yüzülebilir körfez projeniz var. İZSU bize 3 yıl içindeki yol haritasını anlatırsa biz de sizin ‘Yüzülebilir Körfez’ projenize katkı sunabiliriz. İZSU ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var, bilgilendirilmeyi talep ediyoruz” dedi. Yıldız’a yanıt veren Soyer, ” İZSU Stratejik Planı, istediğiniz her şey bu planda var. Tavsiye ederim bir daha baştan sona okuyun. İZSU’nun 4 yıl içinde ne yapacağını detaylarıyla görebilirsiniz. Ancak biz buna rağmen bir sunum hazırlayacağız ve sunacağız” dedi.

SOYER’DEN AK PARTİYE ‘SİRK’ ÇIKIŞI

Hakan Yıldız, Soyer’in sözünü keserek araya girmesinin ardından AK Parti grubundan Hüsnü Boztepe’de araya girdi. Başkan Soyer, sözünün kesilmesine sinirlenerek “Burası sirk değil” ifadelerini kullandı.

BUNU NEDEN YAPIYORSUNUZ!

Belediye meclisinde yaşanan gerginliğin TBMM’de çok yaşandığını hatırlatan Soyer, “Bunu neden yapıyorsunuz ben hiçbirinizin konuşmasına müdahale etmiyorum. Böyle bir şey olamaz. Bu meclisimizin çalışmasını tahrip eden bir şey... Biz bunu TBMM’de çok gördük ve hepimiz çok üzüldük. Bunu yapmayın ben sizleri saygıyla dinliyorum sizden de bu saygıyı beklemek hakkım. Özellikle Hakan Bey, sizden rica ediyorum sözümü kesmeyin. Bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmek bize yakışmıyor” diye konuştu.

 İZSU SAVUNMASI

Başkan Soyer şöyle devam etti: “İZSU belki de Türkiye’deki en çok biyolojik arıtma tesisini yapmış kurumdur. Olağanüstü bir kadrosu var ve planda oldukça bilimsel şekilde hazırlandı. Hakan Bey’in ‘ticari bir işletme olsa batarmış’ söylemine katılmıyorum. Meclis üyesine yakışmıyor. İZSU büyükşehir belediyesine bağlı hiçbir kentte olmadığı kadar çok biyolojik arıtma tesisi yapmıştır. İzmir’de ne kadar yağmur suyu kanalı yapılması gerektiğine dair fikri olan var mı? Kaç metre yağmur suyu hattı yapmalıyız ki pis su ile karışmasın, 5 bin kilometre yapılması gerek” dedi.

3 YILDA KÖRFEZDE YÜZEBİLECEĞİMİZİ SÖYLÜYORSUNUZ ANCAK…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ‘Yüzülebilir Körfez’ projesinin gerçekleşmeyeceğini savunan AK Partili Yıldız ise, “3 yılda İzmir Körfezi’nde yüzebileceğimizi söylüyorsunuz ancak yüzemeyiz, kanalizasyon suyu ile yağmur suyunu aynı hatta götürüyoruz. Doğru bilgilendirme yapın. Siz İzmirlilere bunu söylüyorsunuz, eylemini görelim.  İzmir körfezinde keşke hep beraber yüzsek, keşke çocuklarımıza güzel bir İzmir bıraksak istiyoruz” dedi.

SOYER: SÖYLEDİĞİM ŞEYİN ARKASINDA DURURUM

Lösemi tedavisi gören 4 yaşındaki Öykü Arin’in isteği üzerine Disneyland Projesi’’ni stratejik plana ekleyeceği söyleminin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Soyer, AK Partili Yıldız’ın eleştirilerine de yanıt verdi. Soyer şunları söyledi: “Ben doğru bilgilendirme yapıyorum, sözünüze dikkat edin. Bahsettiğiniz Disneyland meselesine gelince gereğini yapacağım. Stratejik plana ‘Disneyland’ yazamazsınız. Ben doğru bilgilendirme yapıyorum, asla yanlış bilgilendirme yapmam. Söylediğim şeyin de arkasında dururum. Ben gereğini yapacağımı söylüyorum, bunun için de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ama daha bir şey yapmadan bunu yapamazsınız, bunun hiçbir verisi yok derseniz olmaz. İZSU’daki arkadaşlardan da rica ettim onlar bir sunum hazırlayacak ve sunum yapacaklar”

BOZTEPE’DEN SERT ÇIKIŞ

AK Partili Hüsnü Boztepe, sirk tartışmalarıyla ilgili söz alarak, “Sirk benzetmenize cevap vermek istiyorum. Seferhisar için ‘lay laylom’ diyen sizsiniz. Çav Bella ile oynayan sizsiniz. Siz daha CHP’nin binasının yerini bilmezken ben 25 yıl CHP’de siyaset yaptım. Solculuğun sosyal demokratlığın ne olduğunu bilen bir arkadaşınızım. Kaldı ki Çav Bella ile oynayan hoplayan zıplayan ben değildim. 6 aydır buradayım, hiç siyaset yapmadım demek ki yapmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

SOYER’DEN BOZTEPE’YE CEVAP

Başkan Soyer, Boztepe’ye şu sözlerle yanıt verdi:

“Ben sizin üslubunuzun renkli olduğunu biliyorum. Bundan da mutluyum, üstelik muhalefette olması çok hoş. Beni üzen şey ben bu meclisi yönetirken ne söz kesiyorum ne kimsenin sözüne müdahale ediyorum. Birçok zaman sınırları da aşarak daha çok konuşulmasının önünü açıyorum. Lay lay lom sözümden bunu nasıl çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Lay lay lom derken, Seferihisar’da zaman yetmiyor sanıyordum. İzmir’de çok daha yoğun bir zaman sıkıntısı söz konusu olduğunu kastetmiştim.”

 
İzmir'de 300 sikke ele geçirildi
 
Kıyıya vuran yaralı fok denize döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de o seferlere fırtına engeli!
İzmir'de elverişsiz hava koşulları nedeniyle Alsancak-Güzelbahçe seferi iptal edildi.
İzmir Büyükşehir'e Afrika’dan ziyaret
Gana'nın Tamale Büyükşehir Belediye Başkanı İddrisu Musah ve beraberindeki ...
Batur hedefi açıkladı: Öncelik dönüşüm ve tarih!
Konak’ta yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi vererek, kentin gelecek vizyonunu ...
 
Buca’da birlik buluşması: Aşure bereketi
Muharrem ayı nedeniyle Buca Belediyesi, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. ...
Belkahve'de 'Kurtuluş' buluşması
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ...
Urla'da Anadolu Ateşi gecesi, Başkan'dan zeybek şov!
Urla'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü gün boyu düzenlenen ...
 
Çiğli'de Yas-ı Muharrem aşurası
Çiğli Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında ilçede bulunan 24 sivil toplum ...
Başkan Selvitopu'ndan Kavacık'a 'ay-yıldız'lı davet
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 88’inci İzmir Enternasyonal ...
Karşıyaka'da sabah sporu zamanı!
Karşıyaka Belediyesi, her yaşta sporu teşvik etmek ve fiziksel aktiviteleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri