POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
16 Ekim 2020 Cuma - 19:59

Büyükşehir'de gündem imar yönetmeliği: AK Parti’den eleştiri, CHP’den ‘siyaset’ çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı olarak görev yapan CHP’li Uzunoğlu, AK Parti’nin imar yönetmeliği değişikliğine dair tepkilerine cevap verdi. Uzunoğlu önceki gün gerçekleşen komisyon toplantısı arasında AK Partili üyelerin İzmir Milletvekili Nasır’la telefonla konuştuğunu söyledi. CHP’li Kökkılınç ise, “Burada bir siyaset güdüldü” dedi.

Büyükşehir de gündem imar yönetmeliği: AK Parti’den eleştiri, CHP’den ‘siyaset’ çıkışı!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen talep doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar yönetmeliği değişikliği AK Parti tarafından eleştirildi.

Yönetmelik değişikliği üzerinden eleştirilerini sıralayan AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, meclis üyelerine iletilen 114 sayfalık raporun kısa sürede değerlendirilemeyeceğini bildirdi. Hızal kararın aceleye getirildiğini ifade ederken tepkilerini sıraladı.

AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız da, “Bostanlı’da şehri katlederek bir karar aldık. Bu dakikadan sonra AK Parti Grubu, son dakika ve acil kodu ile gönderilen hiçbir dosyayı görüşmeyecek” dedi.

Eleştirilerin ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Bu yönetmelik değişikliği komisyonlardan oy birliğiyle geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Büyükşehir gündemine geldi. Bakanlığın istediği noktalarda bir değişiklik yapıldı. Tamamen vatandaşa hizmet etmek için düşünüldü. Herhangi bir kasıt yok. Büyükşehir bürokratları insanüstü çalışıyorlar” açıklamasına imza attı.

BEN ÇALIŞTIĞIM SAATLERİ SAYMAYAYIM
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Vekili CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın ise, “Elimizdeki taslak 2-3 günde incelenen bir taslak değildir. Önce kendimize haksızlık etmeyelim. Ben çalıştığım saatleri saymayayım. Maddeleri tek tek inceledik. Ocak 2020’den önceki mecliste komisyonlara havale edildi. İlgili komisyonlar bu konuyu çalıştı. Bazı düzenlemeler yapılarak yönetmelik bakanlığa gönderildi. Pandemi sürecinden dolayı iletişimimiz mail üzerinden oldu. Bazı eleştirilerini iletti bakanlık. Büyükşehir bürokrasisi de bakanlığın düzeltmelerini bence doğru olmasa da kabul etti. Neden? Büyükşehir Belediyesi’nin imar yönetmeliğinin olması çok değerlidir. Biz bu teknik tartışmaları sürdürmeye devam edersek bu çalışma vücut bulamayacak.  Tartışalım ama birkaç saatte geldi demeyelim, hepimize haksızlık olur” ifadelerini kullandı.

KOMİSYON BAŞKANU UZUNOĞLU, AK PARTİLİ VEKİL NASIR’IN SÖZLERİNİ MECLİSTE PAYLAŞTI
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı CHP’li Meclis Üyesi Erhan Uzunoğlu da, “Bu, bakanlık nezdinde 15-16 aylık bir süreç. Bürokrasi çok büyük bir paydaş grup ile alışıyor. Burada herkesin görüşleri var. Bu taslak bakanlığa gidiyor ve oradan düzeltmelerle bize gönderiliyor. ‘Siz bu şekliyle düzenler gönderirseniz tarafımızca kabul görecek’ deniyor. Büyükşehir Belediyesi artık taslak yönetmeliklerle yürümesin. Bu taslak altında Özgür Bey’in imzası var. O sayfaların her birinde Özgür bey’in imzası var, benim de imzam var. Aslında herkes o yönetmeliğin ne olduğunu biliyor. Bakanlığın bunu neden reddettiğini bilmiyoruz. İşte burada problem başlıyor. Keşke komisyon görüşmelerinde bir tutanak olsaydı. Bizim komisyon görüşmelerimiz çok gizli tutulması gereken konuşmalardır. Ben buna hep dikkat ettim. Ama artık söylemeye mecburum; biz dün bütün bu tartışmalarda şöyle bir noktaya geldik; biz ısrarlı değildik, bu 1 ay daha kalsın dedik. Hatta AK Partili arkadaşlarımız söyledi. Ben de kabul ettim. ‘İlgili tüm girişimler yapılsın, bu taslak revize edilsin ve bakanlıktan kabul edilecek şekilde gönderelim, 1 ay sonra yeniden görüşelim’ denildi. Bunda bir sakınca yok. Arkadaşlarımız bazı görüşmeler yaptı, döndü. Büyük bir saygıyla karşıladım. ‘Böyle yapmayalım, oy birliğiyle geçirelim’ dediler. İsim vermekte sakınca görmüyorum. AK Parti Milletvekili Necip Nasır demiş ki; Ankara’ya bu şekilde gitsin, orada yapılacak değişiklilerle bunu İzmir’e yakışır hale getirelim. Ona göre geçirdik. Bu 1 ay daha kalabilirdi. Buradan siyasi tartışma üretmek bu meclisin üreteceklerine bir fayda getirmemektedir. AK Partili arkadaşların bu taslağı İzmir’e ve vizyonuna yakışık şekilde değiştirilmesi için gerekenleri yapacaklarını düşünüyorum. Bu onların hanesine artı olarak yazacaktır. Biz de onlara teşekkür edeceğiz. Çiğli tramvayından bahsettik. Tunç Soyer’in teşekkür etmesinden, vefakar tarafımızdan söz ettik. Bunda bir sakıncalı durum yok. İşin özü bakanlığın koyduğu engellerdir” açıklamasını yaptı.

İZMİR İTTİFAKINI BURADA HEP BERABER KURALIM
AK Partili Hızal bir kez daha söz aldı ve “Bizim burada amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bizim amacımız siyaset üretmek değil. Siyaset üretme yerleri var ve biz oralarda siyasetimizi üretiriz. Biz var olan bir eksikliğin hep birlikte ortadan kaldırılması adına eleştirilerde bulunduk. Bürokratlara yaptığımız bir eleştiri yok. O bürokrat arkadaşlarla 18 aydır biz de çalışıyoruz, ne kadar çaba gösterdiklerini görüyoruz. Ortada bir yanlış var. Dün komisyonlarda neler konuştuğumuzu inkar etmeyeceğiz. İzmir ittifakını burada hep beraber kuralım. Bakanlığın neden reddettiğini bilmiyoruz diyor, muhtemelen bürokrasi bilgi sahibi. Keşke bizimle paylaşsalardı. Çok iyi niyetle yapılan eleştiriyi maalesef siyaset arenasına çekmeye çalışan CHP’li meclis üyesi arkadaşlardır” ifadelerini kullandı.

BURADA BİR SİYASET GÜDÜLDÜ
Bunun üzerine CHP’li Kökkılınç, “Siyasete alet eden tarafın biz olduğu söylendi. Ama görüyoruz ki telefonlar yapılmış, dışarıya çıkıp konuşulmuş. İşi hızlandıran aslında AK Partili arkadaşlar. Burada bir siyaset güdüldü. Siyasi olarak bu meclis oturumunda bir tavır sergilendi. Gerçek budur. Siyasete çeken taraf kesinlikle CHP’liler değildir. Biz 18 aydır bunu hiç yapmadık” dedi.

 
AK Parti Milletvekili Esayan hayatını kaybetti
 
Bakan Koca 5 ili göstererek uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den 9 ilçeye hibe araç: Sırada İzmir’den hangi belediyeler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır ESHOT bünyesinde olan 9 adet toplu ...
İzmir'in tarihi feribotu müze değil duba olacak!
İstanbul’da 1967 yılında inşa edilen, 2000 yılından itibaren İzmir körfezinde ...
Büyükşehir’in kayıp tablolar davası: Özfatura’nın danışmanı dinlenecek!
Sayıştay Başkanlığı’nın geride kalan yıllarda açıkladığı raporlarda yer ...
 
Tataristan ve İzmir arasındaki bağlar güçlenecek
Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve beraberindeki heyet İzmir ...
İzmir'in arıtmaları Körfez'e de hayat veriyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletilen ...
Başkan Batur muhalefete 500 gününü anlattı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti ve MHP’ye Konak’ta görevde ...
 
Bayraklı'nın eğitim ekranı yola çıktı!
Bayraklı Belediyesi, Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (BAYSEM) televizyon kanalı ...
Başkan Gümrükçü'den yol arkadaşlarına 500 gün sunumu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevde bulunduğu 500 günde yapılan ...
Konak'ın çocukları Cumhuriyeti çizecek
Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet Resim Yarışması” ile 29 Ekim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri