POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
13 Nisan 2023 Perşembe - 10:07

Büyükşehir'de olağanüstü zirveyle TİS bayramı... Soyer söz istedi, söz verdi!

İZELMAN'da DİSK'e bağlı Genel-İş'te örgütlü yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci noktalandı. Sendikanın güne iş bırakma eylemiyle başlarken, Büyükşehir cephesinden önemli bir hamle geldi. Büyükşehir yönetimi sendika temsilcilerini görüşmeye çağırdı. Egemenlik Binası'nda gerçekleşen olağanüstü zirveye Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de katıldı. Zirveden uzlaşı çıktı ve krize nokta koyuldu. Başkan Soyer işçilere seslendiği konuşmasında 14 Mayıs mesajları verdi.  

Büyükşehir de olağanüstü zirveyle TİS bayramı... Soyer söz istedi, söz verdi!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELMAN'da DİSK'e bağlı Genel-İş'te örgütlü yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecindeki krize olağanüstü zirveyle nokta kondu. 

İZELMAN’da yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren TİS sürecinde Genel-İş 1 ve 3 No’lu şubeler ile SODEMSEN arasında uzun süre maaş zamının yanı sıra teşvik primi ile ilgili maddelerde de uzlaşı sağlanamazken, süreçte eylem kararı alan sendika sahaya indi. Buna göre ESHOT, Eşrefpaşa Hastanesi acil, anaokulları, aş evleri ve itfaiye hariç diğer büyükşehir belediyesi birimlerinde çalışan işçileri yarım gün iş bıraktı. Öte yandan ESHOT hat şoförleri de TİS görüşmeleri bitene kadar fazla mesai, parçalı çalışma yapmayacak ve hafta tatilinde çalışmama kararı aldı.

Sendikanın eylemi hayata geçirmesinin ardından Büyükşehir cephesinden de önemli bir hamle geldi. Büyükşehir yönetimi sendika temsilcilerini görüşmeye çağırdı. Egemenlik Binası'nda gerçekleşen olağanüstü zirveye Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. 


VE ANLAŞMA TAMAM 
Egemenlik Binası'ndaki olağanüstü zirvede taraflar anlaşma sağlarken, sendikanın ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon farkını içeren zam talebinin kabul edildiği bildirildi. Büyükşehir ile sendika yüzde 54'lük zamda anlaşırken, en düşük maaş 17 bin 800 lira oldu, ayrıca yemek yardımı yüzde 77, yakacak yardımı yüzde 58.6, birleştirilmiş sosyal yardım yüzde 193, doğum yardımı yüzde 67, evlilik yardımı yüzde 105, çocuğunu evlendiren işçiye yardım yüzde 61, çocuğunu sünnet ettiren işçiye yardım yüzde 67, çocuğu engelli işçilere yardım yüzde 83, geçici görev yardımı yüzde 100 zamlandı. 



SÖZ İSTEDİ, SÖZ VERDİ! 
Zirvenin ardından bina önündeki işçilere seslenen Soyer'den çarpıcı mesajlar geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı, "Sevgili kardeşlerim gerçekten bugün bir bayram yaşatıyor olmanın mutluluğunu taşıyorum. 
Çünkü bu yasal mevzuat bizi ne kadar patron gösterse de biz kendimizi size hep yoldaş, yol arkadaşı hissettik. Türkiye çok büyük bir değişimin eşiğinde. Türkiye büyük bir dönüşüm yaşayacak bunu hissediyoruz ama bu sizin lokomotifiniz olmanız gereken bir dönüşümdür. 14 Mayıs sabahı sizler gibi örgütlü olmadığı için yeni emeği sömürülecek, yine sefalet içinde hayatını sürdürmeye çalışacak insanlar bu düzende devam ederse hepimizin ekmeği zehir olur. O nedenle bu hikayeyi değiştirmek, örgütsüz olan emekçinin de emeğini alması için mücadele etmek sizin asli görevinizdir. Ben sizler için üzerime düşeni yaptım, şimdi siz de işçi kardeşleriniz için üzerinize düşeni yapacaksınız. Emeğinize de sahip çıkacaksınız örgütlü olmayan işçiye de siz sahip çıkacaksınız. Değişimin, dönüşümün öncüsü siz olacaksınız. Bunlar gibi daha çok bayram yaşayacağız. Bu memleket değişecek ve daha çok bayramımız olacak ama önce sizden şunu sözünü almak istiyorum. 15 Mayıs sabahı o emekçinin emeğinin karşılığını alacağı, sizin gibi emeğinin karşılığını alacağı bir Türkiye yaratmaya var mısınız? Ben de size söz veriyorum bu son bayramınız değil, daha yapacağımız çok şey var" diye konuştu. 

SENDİKA CEPHESİNDEN MESAJLAR... 

“14 Mayıs’ta bu ülkeye baharı birlikte getireceğiz”
Genel İş 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal da “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in emeğiyle toplu sözleşme sonuca bağlandı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral ise “Başka bir tarım mümkün diyen sayın başkana, başka bir toplu sözleşme mümkün olduğu için teşekkür ediyoruz. Bugün burada ekmeğin mücadelesi ile başkana teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs’ta demokrasi, hukuk, adalet mücadelesi ile sokaklarda olacağız. 14 Mayıs’ta bu ülkeye baharı birlikte getireceğiz” dedi.

“Emeğimize layık olmak için çalışacağız”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da “İstedik aldık. Başkan da kırmadı verdi ama önümüzde çok zorlu süreçler var. Biz emeğimizin karşılığını isterken, sokaklarda, otobüslerde, alın teri döktüğümüz yerlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve Tunç Başkan’ı temsil ediyoruz. Emeğimize layık olmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 
İzmirli oyun geliştiricilerden büyük başarı
 
IMATECH Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı kapılarını açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli oyun geliştiricilerden büyük başarı
İZFAŞ ve Digi Game Studio iş birliğiyle düzenlenen Next Game Startup Oyun ...
İzmir'deki RES projesi için acele kamulaştırma kararı!
İzmir'de tesis edilecek Örlemiş rüzgar enerjisi santrali (RES) için gerekli ...
Fed tutanaklarında 'hafif resesyon' tahmini!
ABD Merkez Bankası (Fed), son toplantısına ait tutanakları yayımladı. ...
 
Altın uçuşa geçti: Gramda tarihi zirve!
İç piyasada gram altın 1259 lirayla tüm zamanların en yükseğini gördü. ...
TOKİ'den yeni indirim kampanyası!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Nisan'da ...
İş dünyasından Başkan Soyer'e ziyaret: İzmir’deki fuarları birlikte büyütelim
Moda ve hazır giyim sektörü temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Çeşme turizminde çifte bayram hazırlığı!
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme'de, Ramazan Bayramı ve ...
"Et fiyatların düşmesini beklemek hayalperestlik olur"
Kentte kıymanın fiyatı 350 liraya kadar çıkarken, İzmir Kasaplar Odası ...
İzmir'de emekliler alana indi: 'Asgari ücret' talebi!
DİSK Emekli-Sen İzmir Şubeleri, “Emekliler yoksullukta değil, refahta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri