POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
16 Ağustos 2019 Cuma - 20:35

Büyükşehir'de 'tarihi' meclis ve flaş kararlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Smyrna Antik Agora Meydanı’nda gerçekleşti. Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşen mecliste flaş kararlar alındı.

Büyükşehir de  tarihi  meclis ve flaş kararlar!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde yapıldı. Meclis oturumu Smyrna Antik Agora Meydanı’nda gerçekleşirken, toplantı başlangıcında İzmir’in tarihi ile ilgili video gösterimi, kentteki kazılar ve tarihi çalışmalar hakkında da sunum yapıldı.

Oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e yetki verilmesi ve protokol doğrultusunda projeye büyükşehir belediyesi bütçesinden 8 milyon 948 bin 188 TL aktarılması ile ilgili önerge komisyondan oy birliği ile gelmesine rağmen yeniden komisyona gönderildi. Öte yandan Başkan Soyer, cemre toplantılarında verdiği vaatlerin AK Parti Grubu tarafından hatırlatılması üzerine de önemli açıklamalarda bulundu.

IŞIKLAR’A ÖDENECEK ÜCRET ORANINA AK PARTİ’DEN RET

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Grand Plaza A.Ş’deki yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa ederek Başkan Soyer’in danışmanı olarak atanan Silivri Eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ödenecek brüt ücretin her türlü ödemeler dâhil Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ödenen brüt aylık miktarının yüzde 75’ini geçmemek şartı ile ödenecek ücret oranının belirlenmesi oturumda görüşüldü. CHP Grubu Işıklar’a ödenecek brüt ücret oranı hakkında net yüzde 75 şartıyla ‘olur’ verirken AK Parti Grubu ret oyu verdi. Önerge oy çokluğu ile geçti.

İZENERJİ KENDİ BÜTÇESİYLE ÇÖZECEK

Bazı meclis üyelerinin büyükşehir belediyesine bağlı İZENERJİ A.Ş’de ki KHK’lı işçilerin sorunlarını dile getirmesi üzerine konuşan Başkan Soyer,“Ne yazık ki taşeron işçiyi kaldırma iradesi tam olarak gerçekleşmedi ve bypass yapılarak çözüm arayışında bulunulmaya çalışılıyor. Ancak İZENERJİ kendi bütçesinin olanaklarıyla KHK mağduru arkadaşlarımıza çözüm üretiyor. Bu yüzden meclis gündemine getirmedik. Tereddüt olmasın, bir sıkıntı yok” açıklamasında bulundu.

O ÖNERGE KOMİSYONA GERİ İADE, SOYER’DEN GÜVEN MESAJI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e yetki verilmesi ve protokol doğrultusunda projeye büyükşehir belediyesi bütçesinden 8 milyon 948 bin 188 TL aktarılması görüşüldü. Komisyondan oy birliğiyle gelen komisyona geri iade edildi. Önergenin komisyona iadesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Soyer, “Aslında bu önerge komisyondan oy birliği ile geldi ama Hüsnü Bey’in bir talebi olmuş meclis bilgilendirilmesi için… Bizim, kararların oy birliği ile geçmesi noktasında hassasiyetimiz var ama güven esastır diyoruz. İlkesel olarak doğru bulmasak da aramızdaki güvenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle önergeyi komisyona iade ediyoruz” dedi.

AK PARTİLİ BOZTEPE’DEN SOYER’E VAAT HATIRLATMASI

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Üçüncü Cemre toplantınızda Kadifekale’de yaptığınız bir açıklama var. Agoradan Kadifekale’ye teleferik sözünüz var, hatırlatmak isteriz” dedi. Boztepe Soyer’in cemre toplantılarda verdiği vaatlerle ilgili de hatırlatmada bulundu.  

Boztepe’nin teleferik projesi hatırlatmasına yanıt veren Başkan Soyer , “Unutmuş değiliz. Şuradan başlayacak, oraya çıkacak”dedi.

SOYER: BUNLAR SİHİRLE DEĞNEKLE OLACAK ŞEYLER DEĞİL, KAYNAK VE ZAMANA İHTİYAÇ VAR!

Ayrıca Soyer, cemre toplantılarında verdiği vaatlerin hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı: “Yüzlerce proje açıkladık, açıklamadığımız ama yapacak olduğumuz yüzlerce proje var. Ama herkes bilmeli ki bunlar için canla başla çalışıyoruz. Bunlar sihirli değnekle olacak şeyler değil, zamana ve kaynağa ihtiyaç var. Ancak bütün bunların hepsinin yapılacağının altını çizeyim. Canla başla aşkla çalışmaya devam ediyoruz.”

 
Büyükşehir’de sürpriz gelişme: 'Şirket'ten istifa etti, Soyer'e danışman oldu!
 
Karşıyaka camiası Dökel’e ağlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de sürpriz gelişme: 'Şirket'ten istifa etti, Soyer'e danışman oldu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer tarafından Haziran ayında yapılan atamayla ...
Narlıdere Belediyesi’nin kreşine büyük ilgi
Narlıdere Belediyesi, belediye bünyesindeki ilk kreşin inşaatında sona ...
Urla'da 9 günde 2 festival 1 konferans!
Urla Belediyesi, Ağustos ayını 2'si festival, 1'i arama konferansı olmak ...
 
Tugay ve Gökçe’den sahilde gece mesaisi
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Büyükşehir'de Bayram sonrası meclis mesaisi: Hangi kararlar alındı?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan birinci oturumu Tunç ...
'Tarihi' oturum: Büyükşehir Meclisi Agora'da toplanacak
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan ikinci oturumu, Agora’da yapılacak.
 
Başkan Sandal BAYSEM'i ağırladı
Bayraklı Belediyesi’nin göz bebeği eğitim kurumu BAYSEM üniversite sınav ...
İzmir'de uluslararası zirve: Soyer ne mesaj verdi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin geleceğini İzmirliler ...
Yol çalışması 4 ilçeyi susuz bırakacak!
İZSU Genel Müdürlüğü, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri