POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
16 Haziran 2020 Salı - 15:23

Büyükşehir'de yeni kırsal kalkınma hamlesi: Kooperatif Komisyonu

İzmir’de kırsal kalkınmaya büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Tarım Komisyonu’nun ardından Kooperatif Komisyonu da kurdu. Komisyon, özellikle pandemi döneminde güvenilir gıdaya erişim konusunda yaşanan sorunlar üzerine daha da önem kazanan kooperatiflerle işbirliği içerisinde çalışmayı hedefliyor.

Büyükşehir de yeni kırsal kalkınma hamlesi: Kooperatif Komisyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sahada yaşanan sorunları anlamak ve bunlara yönelik çözümler geliştirmek için Tarım Komisyonu kuran Büyükşehir, çalışma alanını kurduğu Kooperatif Komisyonu ile genişletti.

Kooperatif Komisyon Başkanı Gamze Gül Çamur, Komisyonu Başkan Vekili CHP’li Haydar Gültekin, üyeler CHP’li Refik Süren, CHP’li Mustafa Gerçek, CHP’li Fatma Ekicioğlu, CHP’li Ali Yılmaz ile AK Partili İsmail Ekeroğlu, AK Partili Mehmet Pınar ve MHP’li Alpaslan Koparal İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği’ni (İzmir Köy-Koop) ağırladı.

Kooperatif Komisyon Başkanı Gamze Gül Çamur, yeni kurulduklarını ve pandemiden dolayı çalışmalara başlayamadıklarını belirterek, “Salgınla birlikte kooperatifçiliğin ve kooperatiflerle işbirliği yapmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu nedenle çok güzel projelerle kooperatifçiliğin yayılmasını ve Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunması için arkadaşlarımızla birlikte çeşitli çalışmalar yapma kararı aldık. Yolumuza ışık sunması için ilk etapta Köy Koop’u davet ettik” dedi.

“Kurutma tesisleri kurulmalı”
Toplantıya katılan S.S. İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer birlik hakkında bir sunum yaptı. Köy-Koop’un çalışmaları konusunda bilgi veren Neptün Soyer, tarımsal ürünlerin kurutulmasının, o ürünlerin katma değerini arttıracağına vurgu yaptı. Bu nedenle kurutma tesislerinin kurulması gerektiğini ifade eden Soyer, yine küçükbaş hayvancılığın önemine dikkat çekti. Soyer, “Küçükbaş hayvancılık bizim gastronomide var.Osmanlı’dan bu yana Türk mutfağında dana etiyle yapılan tarif bulunmuyor. Biz küçükbaş biliriz.Küçükbaş bizim için daha önemli. Geleneklerimizde de küçükbaş hayvancılık var. 2020 yılı küçükbaş hayvancılık yılı olsun istiyoruz” dedi. İzmir’de yetişen ürünlerin kurutulması gerektiğini belirten Neptün Soyer, “Kooperatiflerin, küçü k maliyetlerle kurutma yapmalarını, ürününü bu şekilde rafa koyarak pazarlamalarını sağlamalıyız. Tarımda ürünün katmadeğer kazanması için kurutma tesislerinin kurulması gerekiyor. Böyle bir proje üzerinde beraber çalışabiliriz. Artık yeni şeyler konuşmamız lazım” dedi. Soyer, tarımın kooperatiflerin dayanışma ruhu ile güçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Fikir alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Nilay Kökkılıç kooperatifçilik konusunda alandakilerin önerilerini ve görüşlerini dikkate alarak çalışacaklarını belirtti. Tarım Komisyonu, kooperatif yapılarının hukuki alanda güçlenmesi ve bilgi eksikliğinin giderilmesi için İzmir Barosu ile Kooperatif Hukuku semineri düzenleyecek.

Toplantıya kimler katıldı?
Toplantıya S.S. Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Gerçek, S.S. Kalabak Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Kartal, S.S. Çömekçi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Soner Kılıçaslan, S.S. Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Türkön, S.S. Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Uysal, Örenli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2. Başkanı Arif Yılmaz, Örenli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ömer Demircioğlu, Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Kocataş, Karaveliler Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Feridun Gürkaya, Köy-Koop. İzmir Müdürü Yasemin Güngör Engin katıldı.

 
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de 'Antik Kanal Projesi'ne yerinde inceleme
 
Pınar Karşıyaka'ya FIBA şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de 'Antik Kanal Projesi'ne yerinde inceleme
Bakan Pakdemirli, Bergama ilçesine yaptığı ziyarette Selinos Deresi'nde ...
İzmir'de ulaşıma taze kuvvet: 16 yeni otobüs daha hizmete girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi 12 milyon 500 bin bedelle satın aldığı 16 ...
Çerkezoğlu: Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz
Karşıyaka Belediyesi’nin yoğun ilgi gören ‘Korona Günlükleri’ etkinliğinde ...
 
Narlıdere’de çifte açılış coşkusu
Narlıdere Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Barış Sokak, törenle ...
Konak’ta LGS öncesi dezenfektan seferberliği
Konak Belediyesi ilçede cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ...
Foça'da kritik altyapı sorununa neşter!
Foça Belediyesi, Fevzipaşa Mahallesi’ndeki kanalizasyon altyapı sıkıntısını ...
 
Karabağlar’da muhtarlara duyuru panosu
Karabağlar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, ilçedeki 58 mahalle ...
Çeşme'de altyapı operasyonunda son durum!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme ilçesinin eskiyen ve kaçaklara neden ...
Gençler sordu, Başkan Kaya yanıtladı
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir İl Gençlik Kolları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri