POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
9 Kasım 2020 Pazartesi - 19:30

Büyükşehir'den bütçeye 'deprem' ayarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve oluşabilecek deprem riskine yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılması kararlaştırıldı. Başkan Tunç Soyer’in önerisi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk birleşiminde gündeme alınarak oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Büyükşehir den bütçeye  deprem  ayarı!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Kültürpark’ta bulunan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılan oturumda büyük İzmir depremi üzerinden mesajlar verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Yaşadığımız büyük felaket nedeniyle kaybettiğimiz 115 vatandaşımız için hepinizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve meclis üyeleri bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Başkan Soyer, deprem sonrası yaşananlar, ortaya çıkan tabloyla ilgili meclise bilgi verdi. Rakamlar sunan Soyer, bundan sonraki süreçte deprem gerçeğiyle hareket edileceğini ve kentte yapı denetimine başlanacağını açıkladı.

‘Bir Kira Bir Yuva Projesi’nde 60 milyonu aşıldığını aktaran Soyer Halkın Bakkalı’ndaki alımların ise 20 milyonu geçtiğini belirtti. Soyer, “Çatlak sesleri dinleyecek vaktimiz yok. Depremzedelerimiz için çalışacağız” mesajını verdi. Soyer ayrıca beraberlikle çalışıldığına vurgu yaparak yerel yönetim devlet kademesindeki herkese teşekkürlerini iletti.  Soyer ayrıca Uzundere, Hilton ve Gaziemir’de bulunan ve depremzedelere açılan konutların meclis gündemine alınmasını sağladı.

Oturuma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de toplantıya katıldı.

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da deprem süreci hakkında açıklamalar yaptı ve katkı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal yaptığı konuşmada, “Hayatımdaki en zor konuşmalardan birini yapacağım. Her zaman İzmir’in bir deprem gerçeğiyle yüzleşeceğini söylüyorduk. Bayraklı’mız en büyük hasarı aldı ve yaşanabilecek en büyük acılardan birini yaşadık. Biz AK Parti olarak elimizden gelen en büyük desteği yapacağız.  115 canımızı geri getirecek bir şey var mı? Ben burada bugün enkaz kaldırma faaliyetlerinde hiçbir kurumu yarıştırmayacağım. O gün orada CHP’li İYİ Partili, MHP’li ve AK Partili meclis üyeleri arkadaşlarımızla komisyon toplantısındaydık. Büyükşehir binası içindeydik, eğer o gün o bina yıkılmış olsaydı, hiçbir siyasi parti ayrımı olmayacak ve hepimiz enkaz altında olacaktık. Enkaz alanına gittiğimizde devletin büyük kurumları oradaydı” ifadelerini kullandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
İşçi temsilcilerinin eylemine değinen Hızal, “Biz salona girerken güvenlik arkadaşlarımız bize nereye gittiğimizi sordu. Bu kadar titiz bir çalışma var. Bir meclis salonuna, tüm meclis üyelerin can güvenliği söz konusuyken bu kişilerin buraya girerek protesto yapmalarını aklım almıyor. Bu kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacağını düşünüyoruz. Takipçisi olacağız” dedi.

Başkan Soyer de, “Önce bir arbede yaşandı. Arkadaşlar içeri almak istemediler. Ben gözledim. Acımız tazeyken böyle bir şey hiçbirimizin aklına gelmeyecek bir şey. Güvenlik zafiyeti varmış gibi görünüyor. Başka bir maksatla gösteri yapılma ihtimali aklımıza gelmedi. Yoksa güvenlik arkadaşlar ne yapacağını bilirdi. Gereğini yapacağız” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç de oturumda söz aldı ve deprem master planına vurgu yaptı. Yönetmeliğe vurgu yapan Sevinç İzmir’in deprem gerçeği paralelinde önlem ve tedbirler alması gerektiğine dikkat çekti.

SENDİKACI ARKADAŞLARIMIZ HAKLI OLABİLİR AMA ZAMANLAMASI YANLIŞ
MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin de, “İzmir’imiz büyük bir felaket yaşadı. Daha fazla olabilirdi. Ciğerlerimiz yandı, 115 insanımız gitti. Bizlere Allah böyle ya da başka bir afet yaşatmasın. Hala gayretleri süren teşkilatlarımız var. İzmir’e gelerek arama kurtarma çalışmalarında bulunanlar oldu. Bu acının, mağduriyetin tarifi mümkün değil. Bu insanlarımızı bağrımıza basmamız lazım. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, bakanımız burada, çare üretiyorlar. Sendikacı arkadaşlarımız da haklı olabilir ama zamanlamaları yanlış. Birbirimize tahammül etmemiz, sağduyulu olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Soyer, koronavirüse yakalanan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun sağlık durumunun iyiye gittiğinin bilgisini verdi.

BÜTÇEDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!
Ayrıca oturumda önemli bir karar alındı. Deprem sonrasında bütçe kalemlerinde değişiklik yapıldı. Büyükşehir Belediyesi 2021 mali yılı bütçesi için hamle yapıldı. Buna göre; Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ödeneklerinin toplamda 200 milyon TL azaltılmasına ve bu tutarın Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlıklarına eklenmesi husus görüşüldü. Önerge oy birliğiyle gündeme alındı ve Plan bütçe Komisyonuna gönderildi.

 
Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten, 'Berat Albayrak' açıklaması
 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Belediyesi'nde TİS sevinci
Foça Belediyesi BAĞ-KENT Şirketi ve DİSK Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube arasında ...
Soyer'den iş dünyasına 'dayanışma' teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESİAD, İZSİAD ve EGİAD yönetimi ...
Depremzedenin eşyası emin ellerde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, depremde evi yıkılan ...
 
Buca Belediyesi’nden kesintisiz eğitim!
İzmir depreminin ardından eğitim öğretime bir hafta verilmesi üzerine ...
Büyük dayanışma kampanyasında ikinci adım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına ...
Karşıyaka Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyor
Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ...
 
Uzundere’de 224 daire depremzedeleri bekliyor
Uzundere’de inşaatı biten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait dört bloktaki ...
AHBAP’tan Narlıdere’ye destek
AHBAP Derneği ve Narlıdere Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar ...
Gaziemir'de hamleler yarışacak
Gaziemir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), İzmir İl Temsilciliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri