POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
24 Mayıs 2022 Salı - 16:24

Büyükşehir'den can dostlar için yeni adım!

Büyükşehir Belediyesi balıkçılıkta ıskarta ürünlerin evcil hayvan beslenmesinde kullanılması için harekete geçti. Bu alanda bir sektör oluşturmak amacıyla harekete geçen Büyükşehir, Ege Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve yurtdışından paydaşlarla Erasmus-Plus Maripet projesinin tanıtım toplantısını yaptı. Genel Sekreter Yardımcısı Tugay, “Paydaşlarımızla eğitim programları oluşturacağız. Farkındalık çalışmalarıyla beraber evcil hayvan gıda endüstrisine katkı sunacağız” dedi.

Büyükşehir den can dostlar için yeni adım!

Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası ortaklı Erasmus-Plus Maripet projesinin tanıtımı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sasalı’daki İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde yapılan toplantıda Ege Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi ile Norveç, Hırvatistan, Litvanya ve İzlanda’daki üniversitelerin paydaş olduğu projeyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Iskarta (hedef dışı) balık avcılığından elde edilen ürünlerin evcil hayvan beslenmesinde değerlendirilmesi ve balıkçılık sektörüne katma değer kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, akademisyenler, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri, Bayraklı, Balçova ve Karabağlar belediyelerinin temsilcileri, su ürünleri mühendisleri, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve balıkçılar katıldı. 

“Balıkçılığa desteğimiz sürüyor”
2022-2024 yıllarını kapsayacak proje için yapılan toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir’in kadim bir deniz kenti olduğunu vurgulayarak “Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonuyla ekolojik dengeyi, doğal yaşamı ve çevreyi korumayı görev edinmiş belediyemiz bugün burada tüm paydaşlarıyla birlikte bu konuda yeni bir adım atıyor. İzmir; balıkçılık üretim miktarı ve üretim değeri bakımından Ege Denizi ve Türkiye balıkçılığı içinde ayrı bir öneme sahip. Bizler de bunun farkında olarak denizin ekolojik dengesini korumak adına çalışmalar yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de göz ardı edilen geleneksel balıkçılık mesleğinin devamlılığı ve biyoçeşitliliğin korunmasına destek oluyoruz. Bu nedenle küçük ölçekli balıkçılara ve su ürünleri kooperatiflerine desteklerimiz devam ediyor. Yaşayan her canlıya kıymet vermek belediyemizin en büyük sorumluluklarından biri” dedi.

“Sektör oluşturacağız ve yaygınlaştıracağız”
Projeyle hem ıskarta avcılıktan elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi hem de hayvanların kaliteli beslenmesini sağlamak için bir eğitim müfredatı hazırlanacağını belirten Ertuğrul Tugay, sözlerine şöyle devam etti: “Projedeki asıl amacımız ıskarta balık avcılığı ürünlerinin evcil hayvan beslenmesinde kullanımına yönelik yeni bir sektör oluşturmak olacak. Kıymetli paydaşlarımızla birlikte eğitim programları oluşturacağız ve yaygınlaştıracağız.” Ertuğrul Tugay sürdürülebilir iş planıyla birlikte 2024 tarihine kadar farkındalık yaratılarak evcil hayvan gıda endüstrisine katkı sunulacağını da sözlerine ekledi. 

Büyükşehir yürütecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi anket hazırlıklarının tamamlanması, toplantı organizasyonlarının yapılması, projenin tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi, projenin kapanış toplantısının tüm ülke paydaşları ile birlikte 2024 yılında İzmir’de organize edilmesi sürecini yürütecek. 

Proje neyi amaçlıyor?
Iskarta avlanılan ürünler, hem ekonomik değeri olmayan türlerden oluşması hem de avlanma boyunun altında olması nedeniyle denize atık olarak atılıyor. Atılan balığın evcil hayvan mamasına veya bileşenlerinden birine dönüştürülmesi ise ekonomik bir değer zincirine işaret ediyor. Bunun için farklı uzman ve kurumları bir araya getirerek bir eğitim programı oluşturulacak. Balıkçılık ve evcil hayvan gıda endüstrisi için çalışmalar yapılacak. 

 
Ayasofya Camii'nde bir tahribat iddiası daha
 
MSB: Saldırı hazırlığındaki 7 terörist etkisiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de öğrencilere iklim değişikliği semineri
Çiğli Belediyesi, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında toplumsal ...
ALBET oyuncuları çocuklar için sahne alıyor
Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) tarafından hazırlanan ‘Seçmece Bunlar’ ...
Edebiyat ve sanat şöleni: Homeros, Smyrna’ya geri dönüyor!
İzmirli olduğu ve eserlerini Meles Çayı kıyılarında yazdığı uluslararası ...
 
Yarımada'da 16 yıl aradan spor oyunları!
16 yıl aradan sonra yeniden başlayan Yarımada Spor Oyunları’na Çeşme 4. ...
İZELMAN'dan minikler için tarım atölyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları'nın EVKA-4 şubesinde kurulan ...
Kemeraltı Günleri yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemeraltı’nı ayağa kaldırma ...
 
Karşıyaka'da el emekleri sergiye çıktı
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen ...
Buca BSM öğrencisi Uygar yine gururlandırdı
Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetim eliyle kurulan ve akademik düzeyde ...
Karabağlar'da vergi ödeme kolaylığı
Karabağlar Belediyesi'nin internet ve mobil vezne hizmetinin yanı sıra ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri