POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
29 Kasım 2021 Pazartesi - 16:36

Büyükşehir'den fırtına raporu!

İzmir'de kuvvetli fırtına nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun mesai harcadı. Fırtına, kent genelinde 33 ağacın zarar görmesine, Menderes, Tire, Karaburun ve Foça’da çatıların uçmasına neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etti. Öte yandan saat 16.30 itibariyle normale dönene vapur seferleri saat 19.00'da yeniden devre dışı kaldı.

Büyükşehir den fırtına raporu!

Büyükşehir Belediyesi, dün gece saatlerinde başlayan, sabah saatlerinde etkisini artıran ve şiddeti zaman zaman bazı ilçelerde 100 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Kentte rüzgârın hızı Narlıdere’de saatte 110, Karaburun’da 99, Foça ve Urla’da 98, Tire’de 93, Güzelbahçe’de 79, 
Konak’ta 77 ve Karşıyaka’da 76 kilometreye ulaştı.

- FIRTINA KABUSU: DENİZ TAŞTI, VAPURLAR VE O TRAMVAY HATTI DEVRE DIŞI!.. 



Kent genelinde 33 ağaç devrildi; Menderes, Tire, Karaburun ve Foça’da birer çatı uçtu.  İtfaiye, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri devrilen ağaçlara, uçan çatılara müdahale etti. 60 kişiden oluşan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Konak, Narlıdere, Buca, Karşıyaka ve Balçova’da yollarda, parklarda ve tramvay güzergâhında devrilen ağaçları kaldırarak trafiğin ve yaya yolunun açılması sağladı. 30 ilçede 56 istasyon ve 350 personel ile görev yapan İzmir İtfaiyesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekledi. Kentin 12 noktasında devrilen ağaçlara, uçan çatı ve tabelalara müdahale eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı kent genelinde olası çatı ve kiremit uçması, tabela düşmesine karşı güvenlik tedbiri aldı. Rüzgârın özellikle güney–güneybatı yönünden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi nedeniyle Karşıyaka Yelken Kulübü’nün olduğu bölgede deniz yükseldi. İtfaiye ekipleri tramvay hattının sudan etkilenmemesi için hızlı bir şekilde tahliye işlemi yaptı

Mavişehir’de sıkıntı yaşanmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavişehir'de özellikle şiddetli lodosun olduğu günlerde deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan taşkınlara son vermek için 37 milyon liralık yatırımla tamamlanan Kıyı Rehabilitasyon Projesi sayesinde sıkıntı yaşanmadı.

Peynircioğlu Deresi yakınındaki Deniz Kent Restoran önünden başlayıp kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini de içine alan 2 kilometrelik sahil hattında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar Eylül ayında tamamlanmıştı. Çalışmalar kapsamında sahil bölgesinde hem deniz suyu kabarmasıyla meydana gelebilecek taşkını hem de zemin altından deniz suyu geçişini engellemek için yerin 4 metre altında 2 bin 88 metrelik su içi betonu imalatı yapılmış; ön kısımda kaya tahkimatı da yeniden imal edilmişti. Bugün yaşanan kuvvetli fırtınada ön kısımda deniz seviyesinden 160 santim yüksekte yapılan kaya tahkimatı dalga etkisinden alanı korudu.

Yağış devam edecek
İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatılı (lodos) yönlerinden kuvvetli fırtına, yerel olarak tam fırtına (70-110 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Hava muhalefetinden olumsuz etkilenen İzmirliler, Hemşeri İletişim Merkezi’nin (HİM) 444 40 35 numaralı hattından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşabilir.

İZDENİZ: Seferler iptal! 
Öte yandan İzmir'de saat 08.30 sularında devre dışı kalan deniz ulaşımı 16.30'dan itibaren yeniden yola çıktı. Fırtına şiddetin yeniden artırınca İZDENİZ saat 19.00'da yaptığı duyuruda arabalı ve yolcu vapur seferlerinin geçici süreyle bir kez daha iptal edildiğini açıkladı. 

 
Ve teklif hazır: İzmir'de su zammı oranı belli oldu
 
Lodos can aldı: Çocuğunu kurtardı, kendi kaçamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve teklif hazır: İzmir'de su zammı oranı belli oldu
İZSU Komisyonu bugün yaptığı toplantıda yarın Büyükşehir Meclisi’nde yapılacak ...
Çiğli'de kadına şiddetle mücadele masası!
Çiğli Belediyesi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
İzmir'de 'Ceneviz Ticaret Yolu' zirvesi, Vali Köşger'den 'vizyon' mesajı!
Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyılarındaki Ceneviz eserlerinin ...
 
Büyükşehir’in de müdahil olduğu çevre mücadelesinde ikinci yargı zaferi
Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Tunç Soyer'in de müdahil olduğu “ÇED ...
Dikili’nin yeni köprüsü hizmete girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Bademli Deresi üzerinde taşıt ve yaya ...
Buca'da dayanışma kumbaraları!
Buca Belediyesi, kullanılabilir halde olan ama kullanılmayan kıyafet, ...
 
Başkan İduğ'dan muhtarlarla zirve
Barbaros Mahallesi Muhtarlık binasındaki toplantıda Bornova’nın sorunları ...
Selçuk'da doğalgaz mesaisi yola çıktı!
Efes Selçuk Belediyesi’nin Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda yapacağı düzenlemenin ...
İzmir'de yardım talebi patlaması: 500 bin kişi başvurdu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından paylaşılan videoda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri