POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
25 Eylül 2022 Pazar - 10:56

Büyükşehir'den geri dönüşümde tarihi adım: Kılıçdaroğlu ve Soyer'den önemli mesajlar

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan İzDönüşüm Tesisi’nin açılış töreninde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Ben 5’li çetelerin adamı değilim, ben baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım, alın teri dökenlerin yanındayım” dedi

Büyükşehir den geri dönüşümde tarihi adım: Kılıçdaroğlu ve Soyer den önemli mesajlar

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu tarafından düzenlenen 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İzDoğa tarafından Konak’ta kurulan İzDönüşüm Tesisi’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, tesisin hizmete kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti ve “Ben 5’li çetelerin adamı değilim, ben baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım, alın teri dökenlerin yanındayım” ifadelerini kullandı.

BEN BEŞLİ ÇETELERİN ADAMI DEĞİLİM

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, tören alanında bulunan atık toplayıcılara seslenerek, “Projenin birinci bölümünü Tunç Başkanımız açıkladı. İkinci bölümü yani filmi benim gündemimde olan konu. Büyük kentte yaşayanlar şunu görür. Bir çekçek vardır, çöplerde plastik toplar, günün 24 saati çalışır ama sigortası, iş güvencesi yoktur. Aile yaşamı bile tehlikededir. Bu insanlara hep sahip çıkmak istemişimdir. Onların da haklarının olması lazım. Kazanmalar lazım. Yarın yaşlanacak bu insanlar sosyal güvenlikleri lazım. Onların toplumda onurlu bir birey olarak yaşaması gerekiyor. Burası eski bir tesis. Tunç Başkan burayı önce satın aldı, yatırım yaptı. Sonra çöp getiren, karton getiren pek çok insanın bir güvencesinin olması lazım. Belediye dediğimiz o beldede yaşayan her yurttaşın hakkını teslim eden kurum demektir. Bizim çöp diye attığımız birçok şeyin aslında servet olduğunu tüm dünya biliyor. Ben 5’li çetelerin adamı değilim, ben baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım, alın teri dökenlerin yanındayım. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği düzeni Türkiye genelinde inşa edeceğiz, etmek zorundayız” dedi.

CHP LİDERİ’NDEN SOYER’E TEŞEKKÜR

“Bu ülkeye herkesin karnı doyduğu zaman huzur gelir” diyen CHP Lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakirin ezildiği bir ekonomik düzeni asla kabul etmiyoruz. Sosyal devlet dediğiniz işin temelinde herkesin karnının doyması lazım. Aksi halde o devlet sosyal devlet olmaz. Bunun mücadelesini veriyoruz. tunç betin bu attığı adım son derece değerlidir. Evlatlarınız sizden beklentileri var elbette tablet cep telefonu isteyecekler. Daha iyi bir yaşam isteyecekler. Bu tesis yeniden alınıp inşa edilmenin ötesinde bir anlayışı da yeniden inşa ettiği için önemlidir. Sizleri burada huzur içinde görmek elbette ki belediye başkanımızın da hedeflerinden biridir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği düzeni Türkiye genelinde inşa edeceğiz, etmek zorundayız. Bugün Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümü Anadolu’nun yetiştirdiği bir değer... Hepimizin yüreğinde taht kuran bir halk ozanı. Onun yaşadığı dramlar hepimizin malumu ama giderken sazını, sözünü bıraktı. Bu topraklarda herkesin huzur içerisinde yaşamasını istedi. Büyükşehir belediye başkanıma yürekten teşekkür ederim zaten Avrupa ödülünü de alarak çalışmalarını taçlandırdı.”

BİR BETON YIĞINI DEĞİL...

Hizmete sokulan tesisin önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı UCLG’nin iki yılda bir düzenlenen Kültür Zirvesi’ne geçtiğimiz yıl İzmir’de ev sahipliği yaptık. Dünyanın dört bir yanından liderlerin, yerel yöneticilerin, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği bu buluşmanın sonuç bildirisi olan ‘İzmir Deklarasyonu’ dünyadaki tüm yerel yönetimler için yeni bir kavram ortaya koydu: Döngüsel Kültür. Geleceğin döngüsel şehirlerini kurmada bir yol gösterici olan Döngüsel Kültür kavramı dört temel ilke üzerinden yükseliyor: Doğamızla uyum, birbirimizle uyum, geçmişimizle uyum ve gelecekle yani, değişimle uyum. Bu yaklaşımın özünde ‘uyum’ kelimesi yer alıyor. Çünkü İzmir’de uyum içinde ve adaletli bir kent yaşamı kurmak bizim temel önceliğimiz. Biz İzmir’i, doğanın döngülerinden koparılmış bir beton yığını değil, ekosistemin bir parçası olarak büyütüyoruz. Yeşil koridorlarla doğanın kente, kentlinin de doğaya nüfuz edebildiği, afetlere karşı dirençli ve belki de en önemlisi atık yönetimi planlanmış bir şehir için çalışıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz İzDönüşüm Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi işte bu doğrultuda attığımız çok önemli bir adım. Bu açılış, doğayla uyumlu, döngüsel bir şehir olma hedefimiz için bir kilometre taşı” dedi.

ÇÖP KAVRAMINA SON VERİYORUZ

Tesisin kentteki 4 ilçenin atıklarının geri dönüşümünü sağlayacağını kaydeden Soyer, “Belediye şirketimiz İzDoğa ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığımız ortaklığıyla yürütülen İzDönüşüm projesine ilk olarak Buca, Karabağlar, Karşıyaka ve Narlıdere ilçelerimiz katıldı. Bu dört ilçemizde toplam 800 ambalaj atığı kutusu sıfır noktasında hizmet veriyor. Projemiz için büyükşehir belediyemizle omuz omuza hareket eden ilçe belediye başkanlarımıza bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. 35 Milyon lira yatırımla açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, İzmir’in öncelikli olarak bu dört ilçesindeki atıkların geri dönüşümünü sağlayacak. Tesisimizin 420 tonluk kapasitesini tedricen devreye alarak İzmir’de geri dönüştürülen atık oranını yüzde 12’den yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz.  İzDönüşüm projemizle İzmir’de ‘çöp’ kavramına son veriyoruz. Atığı ekonomiye geri kazandırıyoruz. İzDönüşüm projemizin ekonomik ve ekolojik boyutu kadar, hepimizi gururlandıran toplumsal bir boyutu da var. Ayrıştırma işlemini gerçekleştirecek iş gücünü sağlamak amacıyla, sokak toplayıcısı kardeşlerimizi istihdam etmeye başladık. Onlara sadece iş olanağı sağlamıyor, aynı zamanda ömürleri boyunca çöpü karıştırma zorunluluğundan kurtarıyoruz. Daha iyi ekonomik şartlar, kalitesi yüksek bir yaşam ve sağlıklı iş koşulları sunuyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken İzmir’den geleceğe umutla bakıyoruz. Biz, yaşamı iyi yönde dönüştürmekte kararlıyız. Biliyoruz ki, değişim bizim elimizde. Vatandaşlarımızın asli sorunlarını çözmek ve dünyayı daha iyi yönde değiştirmek için attığımız her adımda bizleri yalnız bırakmayan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. Şunu bilmenizi isterim ki, her zaman ve her koşulda daha güçlü bir Türkiye inşa etme mücadelenizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

İZMİR GENELİNE YAYILACAK

İzDönüşüm projesi kapsamında atık toplama araçlarıyla konut, kamu kurumu, hastane, market gibi birçok farklı alandan ambalaj atıkları kaynağından toplanıyor. Toplanan atıklar İzDönüşüm tesisine iletiliyor. Tesiste günlük kapasitesi 420 ton olan ambalaj atığı ayrıştırma parkuru bulunuyor. Burada ayrıştırılan atıklar geri dönüşüm halkasına dahil ediliyor. Proje ilk olarak 800 atık toplama kutusu dağıtılan Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Narlıdere’de başlatıldı. Atık toplama kutusu ve araç sayısının artırılmasıyla İzDönüşüm projesinin İzmir geneline yayılması hedefleniyor. Projeyle sokakta zor şartlar altında geçimlerini çöplerden sağlamaya çalışan vatandaşların daha insanî koşullarda istihdam edilmesine olanak sunuyor. Geçimlerini çöpten sağlayan yurttaşlar sigortalarının mesai saatlerinin ve izinlerinin olduğu bir sistemde, çok daha hijyenik koşullarda çalışıyorlar.

 
Feci kaza: 6 kişi yaşamını yitirdi!
 
Yunanistan'dan Midilli ve Sisam'a ABD zırhlısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da 40 yıllık sorun çözüldü!
Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesindeki 40 yıla yakın bir süredir yaşanan ...
Karabağlar'da o planlar muhtarlarla mercek altına alındı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 540 hektarlık kentsel ...
İzmir’e Avrupa onuru, Soyer’den Lider’e 'Sonuna kadar arkanızdayız' mesajı!
Smyrna Antik Kenti’nde gerçekleşen tarihi gecede Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Çeşme'nin dört bir yanında festival coşkusu!
Bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında “Balkan Günleri” temasıyla Çeşme ...
Bornova'da 'okula dönüş'e özel etkinlik
Bornova Belediyesi’nin Toplumsal Dönüşüm Derneği ile Global Hope Network ...
Efes Selçuk Belediyesi 'eşitlikçi' çalıştayda!
Efes Selçuk Belediyesi Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği  (CEİD) tarafından ...
 
Kuzey trafiğine nefes aldıracak projenin yüzde 60'ı tamam!
Aliağa Belediyesi’nin İzmir-Çanakkale yolu eski garaj mevkiinde hayata ...
İzmir'in gurur gecesi: Kılıçdaroğlu da katılacak!
CHP Lideri ve beraberindeki heyet Smyrna Antik Kenti'nde düzenlenecek ...
Maskın kalbinde Atatürk sergisi
Buca Belediyesi tarafından, İzmir’in simgesi haline gelen dünyanın onuncu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri