POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
9 Temmuz 2019 Salı - 16:11

Büyükşehir'den kritik 'Harmandalı' açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin cumartesi günü akşam saatlerinde Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’nde çıkan yangına ilişkin uyarı niteliği taşıyan çok önemli açıklamalarda bulunması sonrasında kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

Büyükşehir den kritik  Harmandalı  açıklaması!

İzmir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), 6 Temmuz saat 23.30 sıralarında Büyükşehir Belediyesi'nin çöp depolama alanı olarak kullandığı Harmandalı'nda yangın çıktığını, bölgede çadırlarda kalan işçilerin ölümden döndüğünü açıkladı.

İSİG tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eğer Ümraniye'deki gibi bir patlama yaşansaydı ve yangın işçilerin kaldığı çadırları sarsaydı, onlarca işçi arkadaşımız iş cinayetine kurban gidecekti. Bu yangın bir uyarı fişeğidir" ifadelerine yer verilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın acilen önlem alması istendi. 

Büyükşehir Belediyesi'nden İSİG tarafından yapılan açıklamalara yanıt geldi.

Büyükşehir'in açıklamasında, "Bazı yayın organlarında 6 Temmuz gecesi yer alan haberde, Harmandalı Düzenli Atık Depolama işçilerin gece uyuduğu sırada yangın çıktığı belirtilmiş, İzmir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından yangında olası bir işçi katliamının eşiğinden dönüldüğü ifade edilerek, belediyenin işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin önlem alması gerektiği belirtilmiştir" denildi. 

Çıkan haberlerin doğru olmadığına vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangının Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’nde değil, tesis sınırları dışında (çöpün serilip işlendiği ve örtüldüğü alanın uzağında) izinsiz ve ruhsatsız olarak ayıklama işi yapan kişiler tarafından kurulan hurda depolarında çıktığını belirtti. Haberde bahsi geçen yangın ve depolarda kaldığı belirtilen ayıklamacıların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlantısının bulunmadığını belirten açıklamada şu noktalara dikkat çekildi:

Yaz aylarında tesisin etrafında olası yangınlara karşı açılan Yangın Emniyet Şeridi sayesinde tesis zarar görmemiştir. Yangın sırasında yine makine ve ekipmanlarımız ile birlikte her türlü tedbir alınmıştır. 

2012 yılından beri Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol gereği kentimizde oluşan ve toplanan tıbbi atıklar Manisa’da bulunan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’ne gönderilmektedir. 2016 yılından bu yana Harmandalı Düzenli Atık Depolama tesisi’ne evsel atık ve örtü malzemesi olarak temiz hafriyat toprağı dışına atık alınmamaktadır. 

Tesis, Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik hükümler çerçevesinde düzenli depolama kıstaslarına uygun işletilmekte ve günlük örtü malzemesi ile örtülmektedir. Tesiste İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin tüm faaliyetler gerçekleştirilmiş; risk analizi, acil eylem planı yapılmış, personelin periyodik muayeneleri, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri tamamlanmış, kontroller düzenli olarak devam etmektedir. 

ÇÖPLÜK ENERJİ SANTRALİNE DÖNÜŞÜYOR
Ayrıca Harmandalı Katı atık depolama alanının rehabilitasyonu, atıklardan enerji üretim tesisi ve fiziksel ayrıştırma tesisi kurulmasına yönelik çalışmalar için beklenen ÇED belgesinin 15 Mayıs’ta alındığı aktarıldı. Eylül ayından itibaren İzmir'de çöpten elektrik üretiminin başlaması hedefleniyor.

 
Hükümetin kamu işçilerine zam teklifi belli oldu
 
İzmir Barosu'ndan can dostlara mamatik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oran: Her şey çok güzel oldu ve kalacak!
Çeşme Belediye Başkanı Oran; “Çok güzel bir yazdayız, her şey çok güzel ...
Metropolis Artik Kenti'ne belediye desteği
Torbalı Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca ...
Can dostlar Narlıdere'de emin ellerde
Narlıdere Belediyesi, Nisan ayından bu yana 2 bin 500 hayvana sağlık hizmeti verdi.
 
Srebrenica acısı Bornova’da bir kez daha dile geldi
Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 1995 yılında ...
İki asırlık gelenek Buca’da yaşamaya devam ediyor
Öz kültürlerinden biri olan atlı sporlarla ilgili geleneği geleceğe taşıyan ...
Bayraklı'nın çocukları deniz müzesini gezdi
Bayraklılı öğrenciler, Arkas Deniz Tarihi Müzesini ziyaret etti.
 
Karşıyaka’da toplu sözleşme sevinci
Karşıyaka Belediyesi’nde görev yapan memurlara yüzde 15 oranında zammı ...
Büyükşehir Meclisi’nde önemli kararlar, gergin anlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplu ulaşım ve yerel basının desteklenmesi ...
Büyükşehir’de atamalar sürüyor: Eski vekil adayına o şirkette önemli görev!
Geçtiğimiz ay genel müdürlerin atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerine, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri