POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
13 Kasım 2019 Çarşamba - 13:27

Büyükşehir'den spor atılımı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge ile Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman "İzmir için spor" projesini ve hedeflerini açıkladı.

Büyükşehir den spor atılımı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge ile Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman "İzmir için spor" projesini ve hedeflerini açıkladı. Orhunbilge, "1971 Akdeniz Oyunları ve 2005'teki Üniversite Oyunları dışında İzmir'de 50 yılda büyük spor organizasyonu yapılmamış olması, kentin spor kültürüne darbe vurdu" derken, Odaman ise İzmir'i deniz sporlarıyla buluşturup aileleri AVM'lerden kurtaracaklarını belirtti. Kulüp Başkanı Odaman, tüm projelerini, "İzmir için spor" başlığı altında topladıklarını ifade ederek, "Kentin spor kimliğini yükseltmek, capcanlı spor alanları yaratmak, aileleri AVM'lerden kurtarmak ve üç tarafı denizlerle çevrili İzmir'i deniz sporlarıyla buluşturmak istiyoruz. Kitlelere spor yaptırmak en büyük hedefimiz. Başkanımız Tunç Soyer'in, 'Aşkla İzmir' sloganındaki gibi işimizi aşkla yapacağız. Atacağımız her adımda İzmir ile el ele vereceğiz" dedi.

"Üç tarafı denizle çevrili İzmir'de yelken, yüzme, triatlon ve su topunu canlandıracağız" vurgusu yapan Odaman, "Bisiklet ve plaj voleybolunda uluslararası çapta organizasyonlar yapacağız. İzmir'de yüzme bilmeyen tek bir çocuk kalmayana kadar çalışacağız. İlkokul düzeyine kadar inip okullarla entegre olacağız. Semt sahaları yaparak mahalle takımlarını yeniden canlandıracağız. Çünkü bu yolun başı mahalle takımlarıdır" şeklinde konuştu. "İzmir'in bir spor kenti olması için gerekli sinerji ve enerjiyi sağlamak için el ele verdik" diyen Orhunbilge ise "İzmir'de uluslararası çapta organizasyonlar düzenlemenin ilk şartı yeni tesisler ve altyapı. Ancak kurumlar arası iletişim kanallarının tıkalı olması daha büyük sorun. Öncelikli hedefimiz tüm paydaşlarla etkili ve sürekli bir iletişim kurarak hedefe yönelik çözümler üretmek, doğru projelerle potansiyeli açığa çıkarmak" yorumunu yaptı.

Spor kulüpleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sağlam bir bağ kurulması gerektiğinin altını çizen Orhunbilge, "Bu yönde, kısa sürede güçlü adımlar attık. Kentin önemli markaları olan kulüplerimizle ortak projeler yapacağız. Her gün işine bisikletle giden, 9 Eylül Yarı Maratonu'nda koşan, Kabotaj Bayramı'nda yüzen, Körfez Festivali'nde yelken yapan bir belediye başkanımızın varlığı, bizlere enerji verirken, kent için de müthiş güzel bir örnek oluşturuyor" ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün yeni yönetimi Ersan Odaman başkanlığında Barış Karcı, Hüseyin Egeli, Şamil Sinan An, Mert Yaygel, İlker Kozan, Çiğdem Çiçekçi Ercan, Uğur Yelekli ve Ahmet Uğur Baran isimlerinden oluşuyor. (DHA)

 
Dev forum yola çıktı: Ekonominin kalbi İzmir'de atıyor
 
İngiliz istihbaratçının ölümüne ilişkin ilk bulgu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalı kadınlara üretim kapısı!
Bornova Belediyesi kadınların hem sosyalleşmeleri hem de ekonomik kazanç ...
Büyükşehir ve Bayraklı önemli iş birliği
Birçok konuda iş birliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı ...
Buca'da şok eden tatlıcı baskını: Bir tek hijyen yok!
Buca Belediyesi, sağlıksız koşullarda üretim yapan kaçak tatlı imalathanesine ...
 
Çiğli'de ders: Çevre ve atık yönetimi
Çevreyi ve doğayı korumaya yönelik çalışmaları ile dikkatleri üzerine ...
İzmir'in yeni metro hattı için ilk adım: İhale süreci başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’ı da raylı ulaşım ağına dahil ...
Soyer açıkladı: 'Çiğli Tramvayı'nda top bakanlıkta!
Başkan Soyer Çiğli’ye uzanacak tramvay projesi için, “Yatırımlarımıza ...
 
Konak’a Tarihi Kentler Birliği’nden ödül
Konak Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ...
Narlıdere'de yol çalışmaları tam gaz!
Altyapısı tamamlanmış 33 sokakta, 3 bin 500 metrekarelik asfalt kaplama, ...
Buca’nın gençleri için ortak mücadele
Buca Belediyesi, nüfus yoğunluğuna paralel olarak madde bağımlılığının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri