POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
26 Kasım 2021 Cuma - 21:06

Büyükşehir'in Erdoğan'a yanıtına MHP ve AK Parti'den tepki!

Büyükşehir'in Erdoğan'a eleştirilerine verdiği yanıta tepki gösteren MHP İl Başkanı Şahin, "Tunç Soyer bugün yaptığı bir açıklamada üç yılda 9.8 milyar yatırım yaptığını iddia etmiş. Sayın Tunç Soyer bu yaptığın yatırımlar nedir? Biz göremedik. Üç tanesini sayar mısın?" açıklamasını yaparken, AK Parti İzmir Milletvekili Kaya'dan da, "Safsatayı bırakın! Körfez'e giden atıkları kesmek istiyorsanız, birleşik sistem çalışan kanalizasyon hatlarının tamamını ayrıştırmanız gerekiyor" mesajı geldi.

Büyükşehir in Erdoğan a yanıtına MHP ve AK Parti den tepki!

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'in Bayraklı ilçesindeki deprem konutları ilk teslim töreninde yaptığı konuşmada yerel idareyi sert sözlerle eleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Körfezi'nin kirli olduğunu vurguladığı konuşmasında "Türkiye’de İzmir dışında hiçbir yerde kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırması yapmayan bulunmuyor" ifadelerini de kullanmıştı. 

Büyükşehir Belediyesi'nden Erdoğan'ın bu mesajlarına detaylı yanıt geldi. Kurum açıklamasında Gördes Barajı'ndaki süreçle ilgili de detaylı bilgilendirmede bulunurken, "İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmişten günümüze kentin en önemli zenginliklerinden biri olarak gördüğü körfezin temizlenmesi ve korunması görevini de hangi kurumun sorumluluğunda olduğuna bakmadan inisiyatif alarak yerine getirmektedir. Gururla belirtmeliyiz ki İzmir bugün atıksu arıtma tesislerinin sayısı ve kapasitesiyle Türkiye’nin lideri konumundadır. 23’ü Avrupa standartlarında ileri biyolojik arıtma yapan toplam 68 atıksu arıtma tesisi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletilmektedir. Ayrıca İzmir’in atıksularının %97’si arıtılmaktadır" ifadelerine yer verdi. Büyükşehir'in açıklamasında ayrıca, "Türkiye’de kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırması yapmayan, büyük bölümü de iktidar partisine mensup belediyeler tarafından yönetilen çok sayıda kent bulunmaktadır. Ancak İzmir bunlardan biri değildir. Bugün itibariyle 700 km’nin üzerinde ayrıştırma hattı devre alınmış, 122 km’nin yapımına ise başlanmıştır" denildi. Yatırım raporu verilen açıklamada şu ifadeler de yer aldı: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019, 2020 ve 2021 yıllarının kapsayan süreçte İZSU ve ESHOT ile birlikte kente toplam 9.8 milyar lira tutarında yatırım yaptığı, aynı dönemde merkezi idarenin İzmir’deki yatırımlarının toplamının 5.92 milyar lirada kaldığı gerçeğidir.



ŞAHİN: 3 TANESİNİ SAYAR MISIN?
Büyükşehir'in açıklamasına MHP İl Başkanı Veysel Şahin'den tepki geldi. MHP'li Şahin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Tunç Soyer bugün yaptığı bir açıklamada üç yılda 9.8 milyar yatırım yaptığını iddia etmiş. Sayın Tunç Soyer bu yaptığın yatırımlar nedir? Biz göremedik. Üç tanesini sayar mısın? O zaman neden biz Trafikte sıkışıyoruz, depremde ölüyoruz, yağmurda sel basıyor?" ifadelerine yer verdi. 



"SAFSATAYI BIRAKIN!"
Büyükşehir'in açıklamasının ardından bir tepki de AK Parti cephesinden geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Safsatayı bırakın! Körfez'e giden atıkları kesmek istiyorsanız, birleşik sistem çalışan kanalizasyon hatlarının tamamını ayrıştırmanız gerekiyor. İzmir genelinde olması gereken ayrıştırma hattı uzunluğu 5 bin kilometre... Halihazırdaki mevcut hat uzunluğu ise 700 kilometre..." çıkışında bulundu. 

 
Soçi'deki üçlü zirvede peş peşe önemli mesajlar...
 
İzmir açıklarında 50 göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selâhaddin Yuluğ 27 Kasım 2021 Cumartesi 04:03

Sayın vekilim, değerli dostum: İzmir körfezini temizleyecek tek yol Ahmetbeyli''den Kızılçullu''dan Yeşildereye ordan körfeze kanal yapmak. Bu projeyi Sayın Binali Yıldırım,a tünel projesiyle 35 İzmir 35 proje dönemi sundum tüneli yaptığında neden kanalı yapmıyoruz dediğimde İnşallah onuda beraber yapaçağız dedi. Sayın Hamza Dağ''a anlattım çok güzel bi ara bu projeyi görüşelim dedi. Bu proje İzmir için olmazsa olmaz lütfen bunu arajtıralım 42 kilo metre bir çok dere yatağı doğal olarak bu proje için hazır... Bizim CHP ihtiyacımız yok Siz varsınız bize yeter... Saygılarımı sunuyor iyi çalışmalar diliyorum...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den Erdoğan'a 'sahipsiz bırakmadık' çıkışı!
CHP İl Başkanı Yücel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ...
Akşener’den İmamoğlu’na Cumhurbaşkanlığı mesajı
İBB'nin ‘Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi' açılışında konuşan İYİ Parti ...
Soylu'dan İzmir'deki törende Kılıçdaroğlu mesajı: Şu topluluğu görse çatlar, patlar!
Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen ...
 
Erdoğan'dan Menemen'de ekonomi mesajları: Halkımızı yüksek faize ezdirmeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 96 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ...
CHP'li başkan Erdoğan konuşurken alanı terk etti: Genel başkanımıza hakaret olduğunda...
Bayraklı Belediye Başkanı Sandal deprem konutları teslim töreninde Cumhurbaşkanı ...
Bakan Akar'dan İzmir mesaisi: Ege Ordu Komutanlığı'na inceleme
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK komuta kademesi ile birlikte Ege ...
 
Akşener: Asgari ücretin 4 bin lira olmasını öneriyoruz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, asgari ücret hakkında "Doların ...
Mecliste sürpriz diyalog: CHP'li Sertel MHP Lideri Bahçeli ile ne konuştu?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ...
Erdoğan’dan İzmir’deki deprem konut teslim töreninde yerel idareye salvo! 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ilk teslim törenini gerçekleştirdi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri