POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Sercan Avcı
Büyükşehir’de bir ayrılık hikayesi
23 Mayıs 2022 Pazartesi

Büyükşehir’de uzun süredir konuşulan ayrılık gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kapısından 2014 yerel seçimlerinin ardından fen işleri daire başkanı olarak giren, 2016’da vekaleten ve 2017’de de resmi olarak genel sekreter olan Buğra Gökçe ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yolları ayrıldı.

Gökçe’nin yeni adresi İstanbul Büyükşehir Belediyesi…

Cumartesi günü Soyer-İmamoğlu ve pazar günü İmamoğlu-Gökçe görüşmeleriyle ‘transfer’ tamamlandı. 1-2 gün içinde Soyer ve Gökçe’nin bir araya gelmesi ve resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.  Haziran ayıyla birlikte de Gökçe İstanbul’daki görevine başlayacak.

Gökçe’nin genel sekreter yardımcısı olacağı iddia ediliyor. Hatta iddiayı ortaya koyanlar bir süre sonra da genel sekreter olacağı yönünde görüş de bildiriyor. Gökçe için uzun süredir 'CHP’nin kadrosundaki en iyi 3 bürokrattan biri' yorumu yapılıyor. Tecrübeli bürokratın ileriki yıllarda çok daha önemli görevlere geleceği konuşuluyor.

Nedenlerine ve son 6 aya bakılırsa ayrılık her iki taraf içinde hayırlı oldu denilebilir. İki isminde süreçte kamuoyunda birbirlerini yıpratmamaları önemliydi. Ayrılığın 'transfer'le gerçekleşmesi de iki taraf için yıpranma payını düşürmesiyle olumlu bir gelişme... Ocak ayındaki yazımda Gökçe ile ilgili ayrılık iddiasını ortaya koymuş, Mart ayını işaret etmiş ve o dönem için de 'Antalya’ seçeneğini dile getirmiştim. Araya giren isimler Gökçe ve Soyer arasında arayı bulmaya çalışsa da bu durum sadece ayrılığı geciktirdi. Gökçe ile sorunlar yaşayan Ruhisu Can Al’ın 1 yıl aradan sonra 10 gün önce yeniden danışman olarak atanmasıyla bence ayrılık kesinleşmişti ve gerçekleşti.

Gökçe’nin İstanbul’a transferinde Genel Merkez’in etkisinin büyük olduğu iddia ediliyor. Kimine göre bu transfer Genel Merkez operasyonu…

Ayrılığa giden yolun temelinde Gökçe’nin Soyer’e yakın isimlerle yaşadığı sorunlar yer alırken, bu isimlerle arasına giren mesafe gün geçtikçe daha da büyüdü, büyüdükçe Soyer ve Gökçe ikilisine yansıdı. Sonrası görüş ayrılıkları… Zaten Gökçe uzun süredir aktif değildi. Bu durumun yansımaları hem Büyükşehir'in etkinliklerinde hem de sosyal medyasında göze çarpıyordu. Ayrılık kaçınılmazdı. 

Soyer cephesinden bakılırsa; Büyükşehir Belediye Başkanı, uzun süredir yolları ayırmak istediği ancak yasa gereği görevden alamadığı bir bürokratla nakil/transfer yoluyla yolları ayırmış oldu. Kendisinden önceki Kocaoğlu döneminin en kilit ismi gitmiş oldu. Bu da Büyükşehir’de yeni bir süreç başlayacağını gösteriyor. Ve bir de "Soyer'in Genel Merkez’le arası kötü… Gökçe’nin gidişini Genel Merkez frenliyor" algısı da çökmüş oldu. Ancak "Soyer iyi bir bürokrat kaybetti" yorumunu yapanlarda bir hayli fazla.

Yeni genel sekreter için 6 ay önce ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ismi öne çıkmıştı ancak sonra bu isimden vazgeçildiği konuşuldu. Bugün ise yeni genel sekreter konusunda Soyer’in  seçimlere kadar genel sekreter yardımcılarına dönüşümlü olarak vekaleten bu görevi vereceği öne sürülüyor. Öncelikli olarak Barış Karcı ve Ertuğrul Tugay ismi konuşuluyor.

****

Millet İttifakı’nda adaylık meselesi uzun süredir gündemde… Bir kaç gündür Ankara ve İstanbul'la telefon trafiği gerçekleştirdim.

Edindiğim bilgi 6’lı masada adaylık için sadece 4 isim var. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş…

Bu 4 isimden birinin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Kaynaklarım ‘Bu 4 isimden başkası olmaz’ diyor. Bu 4 isimden de Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun öne çıktığı, CHP Lideri’nin ise bir iki adım önde olduğu…

Kılıçdaroğlu’nun anketleri yakından takip ettiği, anketlerde istediği oranda çıkması halinde kesinlikle aday olacağı, istediği bandı yakalayamaması halinde ise ibrenin İmamoğlu’na döneceği iddia ediliyor.

Haziran ve Temmuz ayı sıcak geçecek gibi…

İmamoğlu ve adaylık konusunda Haziran ayı önemli…  İmamoğlu’nun yargılandığı davayla ilgili çıkacak karar süreci farklı şekillendirecektir.

YSK üyelerine hakaret suçundan Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 1 Haziran’da karar duruşması görülecek.

Seçim için Kasım ayı iddiası yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. CHP’de Haziran sonu ve Temmuz gibi adaylık istifalarının isteneceği konuşuluyor.

Yine güvendiğim kaynaklar CHP Lideri’nin çok güçlü listelerle seçime girme çalışması yaptığını söylüyor.…Yani adaylık düşünen özellikle ilçe başkanı, il yöneticisi ve meclis üyeleri  ile STK başkanlarının ‘istifa’ öncesi iyi düşünmesi gerek.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri