POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
29 Temmuz 2020 Çarşamba - 10:56

Büyükşehir’de gündem Sayıştay tespitleri: Bir açıklama da memur sendikasından!

Sayıştay’ın denetlemeleri sırasında bazı personellere zimmet çıkarılmasıyla birlikte DİSK Genel İş Sendikası bir açıklama yapmıştı. İşçilerin ardından memurların örgütlü olduğu KESK Tüm Bel-Sen de kamuoyuna bilgilendirmede bulundu. ‘Sayıştay Savunması’ başlığıyla yapılan açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesi hiçbir şüpheye mahal vermeksizin yasaldır” denildi.

Büyükşehir’de gündem Sayıştay tespitleri: Bir açıklama da memur sendikasından!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Sayıştay yetkililerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları denetim sırasında zimmet çıkarması sonrasında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı olan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) tarafından bilgilendirme yapıldı.

- Sayıştay Büyükşehir personeline zimmet çıkardı: Sendikadan detaylı açıklama!

İlk olarak işçileri ilgilendiren durumla ilgili Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası açıklama yapmıştı. Şimdi de Tüm Bel-Sen memurlar üzerinden ‘Sayıştay Savunması’ başlığıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

Sendika’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Sizlere 2019 yılında yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin maddi kazanımlarına zimmet çıkaran Sayıştay kararına dair bir açıklama yapmak istiyoruz. Sendikamız Tüm Bel-Sen kurulduğu günden beri belediye emekçilerinin ekonomik, demokratik ve özlük haklarını daha ileri noktalara taşımak için mücadele vermiştir. Sendikamızı, memurlar sendika kuramaz denilen bir ortamda, 1990 yılında kurduk. Sendikalarımızın büyüyüp güçlenmesinden korkan dönemin hükümetleri “memurların sendika kurma hakkı yok” diye sendika merkezlerimizi kapatıp kilit vurdu. Ancak üyelerimizden aldığımız güç ve fili, meşru mücadele hattı ile vurulan kilitleri kırarak mücadelemizi sürdürdük.

Belediyelerde ilk toplu sözleşmeyi de sendikamız imzaladı ancak yasakçı iktidarlar tarafından uygulanmadı. Biz de mücadelemizi sürdürüp hukuksal alana taşıyarak ulusal ve uluslararası mahkemelerde ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde kazanımlar elde ederek kamu emekçilerinin toplu sözleşme yapma hakkını elde etmesine katkı sunduk.

Sendikamız, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan memurları kapsayacak şekilde, üyelerine daha iyi koşullarda yaşama ve çalışma hakkı sağlayan örnek bir toplu sözleşme imzaladı. Ancak hükümet kamu emekçilerine kapı kulu gözüyle baktığı için ve sendika bile demeye dilimizin varmadığı yandaş, sarı sendikayla gizli kapılar ardında enflasyon oranının dahi altında kalan sözleşmeler imzalamayı alışkanlık haline getirdiğinden imzaladığımız hukuki temelleri sağlam, özgür, demokratik ve tüm süreçlerinde üyelerinin söz ve yetki sahibi olduğu sözleşmeyi engellemek için yargı aracılığı ile müdahalede bulunmak istiyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İMZALADIĞIMIZ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HİÇBİR ŞÜPHEYE MAHAL VERMEKSİZİN YASALDIR
Sayıştay denetçileri imzaladığımız sözleşmelerden doğan ödemeler ile ilgili gerçekleştirme ve harcama yetkililerine “usulsüz harcama” tespit ettiklerini belirterek savunma istemektedir. Sendikamızın imzaladığı toplu sözleşmelerin yasal dayanakları hemen hemen bütün evrensel insan hakları ve özgürlükleri ile ilgili belgelerde yer almaktadır. Bunlar; ülke olarak imzaladığımız Birleşmiş Milletlerin “ikiz sözleşmeleri” ILO’nun 87,98 ve 151 Sayılı Sözleşmeleri, Avrupa Konseyinin Avrupa Sosyal Şartı ve Avrupa Birliğinin Temel Haklar Şartı ile İLO Uzmanlar Komisyonu ve Sosyal Haklar Avrupa Komitesinin kararlarıdır. Özgürce hiçbir kısıtlama olmaksızın toplu sözleşme imzalamamızı sağlayan bu yasal dayanaklar çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesi hiçbir şüpheye mahal vermeksizin yasaldır, meşrudur, yasal olmayan sizin yasakçı baskıcı yönetim anlayışınızdır.

Değerli emekçiler;  uzun yıllar boyunca bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımları birilerinin iki dudağı arasında yok olup gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Sendikamız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi altına imza attığı toplu iş sözleşmesini her platformda savunmaya kararlıdır. Bu süreçte öncelikle toplu iş sözleşmemizi hukuki zeminde savunmak için, idare ile ortak hareket edecek bir yol izleyeceğiz. Sendikamızın bu konudaki hukuki birikimini ve benzer davalardaki savunmasını idare ile paylaştık ve sürecin devamında da katkı sunmaya devam edeceğiz.

Geçmişteki saldırıları üyelerimizin iradesi ile püskürtmeyi başarmıştık, bu süreçte de yine en büyük desteği emekçilerin iradesinden alacağız. Türkiye’deki onlarca usulsüz ihaleye, yolsuzluğa, hırsızlığa, doğal alanların talanına, kadın cinayetlerine ses çıkarmayan iktidarın, ekonomik zorluklar nedeniyle kıt kanaat geçinen memurların 3 kuruşuna göz dikmesini kabul etmiyoruz. Hükümetin sergilemiş olduğu hak, hukuk, adalet tanımaz yönetim anlayışını, hukuksal ve alan mücadelesi ile püskürtmeye kararlıyız. İnsanca yaşam mücadelemizden aldığımız güçle diyoruz ki, haklıyız kazanacağız

 
İzmir'de dans zamanı: Eğitimler başlıyor
 
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini artırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nostaljik tramvay zirvesi: İzmirlilerden tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Birinci Kordon’da çalışması planlanan nostaljik ...
Gaziemir kumbarasından 140 bin TL çıktı!
Yıllardır ilçenin dört bir yanında kullanılan ancak herhangi bir gelir ...
İzmir’de bayram ulaşımı ücretsiz
İzmir’de Kurban Bayramı’nda toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. ...
 
Menderes'te çocuklar için kampanya
Menderes Belediyesi tarafından Kurban bayramı öncesinde çocuklara yönelik ...
Çiğli'de sopalı kurban pazarlığı
Çiğli'nin Kaklıç Mahallesinde kurulan kurban pazarında Covid-19 salgınına ...
Kemalpaşa’da bayram öncesi dezenfeksiyon seferberliği
Kemalpaşa Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarları ...
 
Karşıyaka'da sağlıkçılara 'özel gün' jesti
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. ...
Büyükşehir’den istiridye mantarı üretimine destek
Kırsalda üreticilerin üretim ve pazarlama imkânlarına destek olmayı sürdüren ...
Buca işletmelerinde turuncu çember dönemi
Buca Belediyesi’nin kafe ve restoranları, normalleşme sürecinde almış ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri