POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
13 Kasım 2020 Cuma - 10:00

Büyükşehir’den bakanlığa İZTAŞIT başvurusu

Önce pandemi, sonra deprem ve tsunami… İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’da düşen yolcu sayılarıyla darboğaza sürüklenen İZTAŞIT için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazı yazdı. ESHOT denetimi altında kentin entegre toplu ulaşım sistemine hizmet veren kooperatifin, Büyükşehir tarafından sübvanse edilebilmesi için karar alınması istendi.

Büyükşehir’den bakanlığa İZTAŞIT başvurusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar-Ürkmez ve kent merkezi arasında hizmet veren İZTAŞIT’a destek olmanın yolunu arıyor. Pandemi ve deprem nedeniyle yolcu sayılarında büyük düşüş yaşayan İZTAŞIT’ın, belediye meclisi kararıyla sübvanse edilebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karar alması gerekiyor. Benzer karar, pandeminin en yoğun görüldüğü günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayata geçirilmişti ve ülke genelinde büyükşehir belediyeleri, anlaşmalı olarak toplu taşıma hizmeti veren özel kuruluşları üç aylığına destekleyebilmişti. Cumhurbaşkanlığı, bu kararı uzatma yetkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na vermişti.

Pandemi süreci devam etmesine ve bulaş vakalarındaki artışa rağmen kararın uzatılmaması, mağduriyet yarattı. Ülke genelinde belediyelere toplu taşıma hizmeti veren tüm kuruluşlar gibi, Seferihisar ile kent merkezi arasında toplu ulaşım hizmeti sağlayan İZTAŞIT da olumsuz etkilendi. Günlük ortalama biniş sayısında pandemi endişesiyle yaşanan düşüş, depremin yarattığı tsunami sonrası ortaya çıkan zararla birlikte katlandı.

İzmir’e hizmet ediyorlar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevre ilçeler ile kent merkezi arasında; sadece İzmirim Kart’ın kullanıldığı, ESHOT denetimli, güvenli, düzenli, konforlu ve entegre toplu ulaşım hizmeti için İZTAŞIT’ı hayata geçirdiklerini hatırlattı. İlk olarak Seferihisar ve Ürkmez taşımacılık kooperatiflerinin birleştiğini ve yepyeni araçlar alarak hizmete başladığını belirten Soyer, “Her şey, herkes için güzel başladı ama pandemi süreci hiç hesapta yoktu. Büyükşehir Belediyesi olarak, bu esnafımızı da sahipsiz bırakamayız. Çünkü eski düzenlerini bir sözümüzle bıraktılar, toplu ulaşım sistemimize entegre oldular ve İzmirlilere hizmet ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı kararıyla onları destekliyorduk ancak üç aylığına alınan kararın süresi sona erdi” dedi.

Kararın süresi uzatılmalı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, bu kararı uzatma adına çıkardığı genelgede, pandemi nedeniyle desteklenmesi gereken sektörler listesinde, büyükşehir belediyeleri ile hizmet sözleşmesi imzalamış toplu taşımacılık kooperatiflerinin yer almadığını ifade eden Başkan Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendilerine ikinci kez yazı gönderdik. Şehrimize toplu ulaşım hizmeti veren bu esnafımız da pandemi nedeniyle son derece mağdur. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın aldığı kararı uzatmaları halinde, biz de belediye meclisimizde karar alacağız ve İZTAŞIT’a yine destek verebileceğiz. Pandemi sona erdiğinde, her şey normale döndüğünde, böyle bir desteğe zaten gerek kalmayacak. Ardından da İZTAŞIT’ı kentimizin tüm çevre ilçelerinde etap etap hizmete almayı planlıyoruz.”

 
İzmir'de DEAŞ'ın sözde Türkiye sorumlusuyla bağlantılı oldukları iddiasıyla 5 zanlı yakalandı
 
Bilim insanları İzmir depremini konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da ev eşyası dayanışması
Bayraklı'da, ev eşyası ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik  "El Ver Gönül Al" kampanyası başladı.
Buca sokaklarında dönüşüm raporu
Kentin sokaklarında dönüşüm çalışması başlatan Buca Belediyesi, geride ...
Soyer deprem sonrası kentteki son durumu anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki son durumu, yardım ...
 
'AHBAP'tan Bayraklı'da 20 aileye kira desteği!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile bir araya gelerek deprem sonrası ...
Dayanışma tırları Fuar İzmir’de
Karadeniz bölgesindeki 15 belediyenin “Dayanışma Yaşatır” sloganıyla depremzedelere ...
İzmir dayanışmasında kira desteği yola çıktı!
Depremde evini kaybeden İzmirlilere, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında ...
 
Çiğli Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor
Çiğli Belediyesi Şantiye Tesisinde bulunan serada kentin yeşil alanlarında ...
İlçe belediye başkanlarının 500 gün sunumu tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyükşehir ve ilçe belediyeleri ...
Kemalpaşa'da ‘Karakılçık Buğdayı’ hamlesi
Kemalpaşa Belediyesi ata tohumu karakılçık buğdayının üretimini Kemalpaşa’da hayata geçirdi. 
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri