POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
15 Ağustos 2023 Salı - 11:10

CHP Bornova'da 2 adaylı yarışta kazanan belli oldu!

CHP Bornova yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Mevcut başkan Ertürk Çapın ile Bornova Gençlik Kolları Eski Başkanı Volkan Koçanalı yarıştı. Kazanan Çapın oldu. Öte yandan kongrede Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile İzmir Milletvekili Mahir Polat arasında tansiyon yükseldi. Kazanan listeye yazılmayan İduğ il delegesi seçilemedi.

CHP Bornova da 2 adaylı yarışta kazanan belli oldu!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR -  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri mesaisi tam gaz devam ediyor. 

CHP'de bugün de Bornova İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. CHP Bornova İlçe Kongresi Evka-4 Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Kongre 2 adaylı yarışa sahne oldu.

CHP Bornova'da İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Eski Belediye Başkanı Olgun Atila ile Ethem İnal, Perihan Yardımcı, Adnan Hocaoğlu ve Enver Dündar gibi isimlerin de desteğini alan mevcut başkan Ertürk Çapın ile belediye cephesinin desteklediği Bornova Gençlik Kolları Eski Başkanı Volkan Koçanalı sandık yarışı verdi.

Sandıkta kazanan Ertürk Çapın oldu. Çapın 235 rakibi ise 180 oy aldı.

KAZANAN LİSTE ŞÖYLE



KONGREDE NELER YAŞANDI?

KİMLER KATILDI? 
CHP Bornova Kongresi'ne adayların ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'ın yanı sıra CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Eski Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Bedri Serter ve Musa Çam, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bornova Belediye Eski Başkanı Olgun Atilla, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

DİVAN BAŞKANI SINDIR
Kongrenin divan başkanlığını CHP Eski Genel Sekreteri ve İzmir Eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır yapıyor. Divan Başkanı Sındır açılış konuşmasında, "2 aday arkadaşımız yarışıyorlar. Daha güzeli bizlere, partimize, ilçemize, ülkemize sunabilmek adına. Partimiz güçlenerek bu kongreden çıkacaktır" mesajını verdi. 

"ERDOĞAN'A OY VERENLER YÜZDE 43'TÜR"
Sındır, "Geride bir seçim bıraktık. Hepimiz üzüldük. Bu devletin bekası adına siyasal iktidardan rahatsız olan tüm yurttaşlarımızın bu çerçevede diğer siyasi partilerin tabi ki yöneticileri onlara gönül verenler üzüldük. Seçimin arkasından doğaldır, başarıya ulaşamayanlar kendi tabanlarında seçmenleri tarafından yapıcı, olumlu eleştirirler. Bugüne kadar kendi kendimizi eleştiriyoruz, eleştirmek bir haktır. Hepsine saygı duyuyorum. Biz bunları kendi içimizde yapıyoruz. Bir de şöyle bir algı var, İlk tur kimse yüzde 50 barajını aşamadı. Adaylardan birisi Erdoğan yüzde 52 oy aldı. Halbuki şunu düşünmüyoruz; Bu bizi memlekete bak, yarıdan fazla vatandaş Erdoğan’a oy verdi algısına yöneltti. Şu gerçeği görelim, sandığa giden seçmenin geçerli oyu üzerindendir yüzde 52. Kamuoyu yoklamalarında kendisi gösterenler genel seçim sonuçlarında kendini göstermiyor. Toplam seçmen sayısı üzerinden Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı görevini verenlerin oranı yüzde 43’tür arkadaşlar. AKP’nin yüzde 35’e düşmüş olması, AKP’nin toplam seçmen içinde aldığı oyun yüzde 30 olduğunu da belirtmek istiyorum. Bunlar bizim sadece kendimize daha çok güvenmemiz ve milletin isteklerine doğru bir bakış açısı oluşturma anlamında önemli diye düşünüyorum" diye konuştu. 

SERTEL'DEN ÇARPICI MESAJLAR: TARİHTE EN AZ KATILIMLI BORNOVA KONGRESİ! 
Kongrede sandığa blok liste ile gidilmesini kararı alınırken aleyhte söz alan CHP İzmir Eski Milletvekili Atila Sertel, "Blok liste muhtemelen çıkacak onu biliyorum. Bizler aslında birbirimizin partimizi mahalle seçimlerinde delege seçimlerinde çok üzüyoruz. Çok yıpratıyoruz. Çok kıymetli arkadaşlarım karşılıklı listelerde yer alarak partiye emek veren uzun yıllardır CHP’de hiçbir beklentisi olmadan görev yapan arkadaşlarımızın bir kısmı devre dışı kalıyor. Delege seçilenler seviniyor. Seçilemeyenler üzülüyor. Kongrelere giderken birbirimizi üzüyoruz. Bornova tarihinde en az katılımlı bir kongre yaşıyoruz. Nedenleri içten ve yürekten taraf olmaksızın araştırmak ve çözmek zorundayız. O nedenle bizler tüzük komisyonunda bir çalışma yürütüyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun bana verdiği görevi Ankara’da görmeye çalışıyorum. En önemli olan maddelerden bir ilçe kongrelerimizin bütün üyelerin katılması ile yapılmasıydı. Bu kabul gördü tüzük değişikliğinde... Önümüzdeki kongreden itibaren tüm üyelerin katılım ile ilçe başkanını seçmiş olacağız. Bir konu daha gündeme geldi. İl başkanlığı seçimine giderken. İki ayrı grupta yer alan kıymetli arkadaşlarımızın birbirlerini tasfiye ettiğini il yönetimine girecek, kurultay delegesi olacak nitelik arkadaşlarımızın kongrelerde devre dışı kaldığını görüyoruz. Çarşaf liste ile seçim yapılmalı. Bunu sadece il kongrelerinde becerebiliyoruz. Keşke ilçe kongrelerimizde oylamaya gerek kalmaksızın divanın ve bütün üyelerin kararı ile çarşaf olarak belirlenebilse. Siyasette ağalık olmaz! Siyasete mücadele olmalıdır. Temelinde ideoloji olmalıdır. Daha sol bir çizgiye partiyi çekmek için... Bunun olmadığı bir kongre daha yaşıyoruz'' dedi. 



"YENİLGİDE BENİM DE PAYIM VAR... HERKES ÖZELEŞTİRİ VERECEK!"
CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kongrede yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi. CHP İl Başkanı Aslanoğlu, "Yıllardır var olan baskıcı iktidar 28 Mayıs’tan baskısını artırarak sürdürüyor. Belediyelerimiz üzerindeki baskı 28 Mayıs’tan sonra arttı. Muhalefet eden herkese baskı ve zulüm arttı. AKP ve yalakaları topyekün bir savaşa başladılar. Sizlerin sayesinde CHP üyeleri sayesinde CHP dimdik ayaktadır.  Bugün burada bizi bundan sonra yönetecek ilçe başkanımızı ve yöneticilerimizi, il delegelerimizi seçeceğiz. Değişim buralardan yavaş yavaş başlıyor. 1254 mahallemizde delege seçimlerimizi bitirdik. Partimizin geleceğine nasıl olması gerektiğine karar verirken birileri de partimize ayar vermeye çalışıyor. Buradan Bornovalı partili arkadaşlarımızın huzurunda CHP’de değişimin nasıl olacağına parti programımıza CHP üyeleri, delegeleri karar verir. Seçim zamanı ortada gözükmeyen suya sabuna dokunmayan 3-5 kişi bizim adımıza karar veremez. Orada burada kendince partinin geleceğini şekillendirmeye çalışanlar bizim adımıza karar veremez. Bizim her şeyi anlatacağımız yer partinin danışma kurullarıdır ya da ilçe kongreleridir. Neleri değiştirmemiz gerektiğine bu kürsülerde lütfen söyleyin. Genel Merkeze ileteceğime dair söz veriyorum tüm önerilerinizi. Söz de yetki de karar da sizin buyurun kürsü bugün sizlerin. Bu seçimde daha hakça bir düzen kurma fırsatımızı vardı. Daha başarılı olma imkanımız vardı yapamadık. AKP’nin yalanları ile dolanları ile terörle suçlamaları ile Cumhurbaşkanı’nın montaj kasetler göstermesi ile mücadele edemedik. Sadece yandaş kanallara atacak değiliz suçu eksiklerimiz var. Özeleştiriye ihtiyacımız var. Seçimlere 4 aylık bir başkan olarak girdim. Benim de payım var yenilgide... Değişimden bahsedecek herkesin ilk önce neleri eksik bıraktığını söylemesi lazım. İlçe başkanlarım, belediye meclis üyeleri ve başkanları, milletvekilleri; 5 dönem, 6 dönem, 7 dönem görev yapan herkes özeleştirisini verecek. Neyi eksik yaptığımızı söyleyeceğiz ki daha iyi yapalım sonuçlar alalım" diye konuştu. 

YEREL SEÇİM MESAJLARI 
Aslanoğlu şöyle devam etti: Önümüzde yerel seçim var. Belediye başkanlarımız partimizin görünen yüzüdür. Örgüt hizmetleri kapı kapı anlatmalı. Bize düşen görev bu. Belediye başkanlarımız ile örgütümüz arasında bir tartışma yok. Biz etle tırnak gibi bugünden itibaren hep birlikte yerel seçim için çalışmaya başlayacağız. Kim seçilirse seçilsin bugün bu kongreden birlik içinde, omuz omuza çıkacağız. Yarından itibaren hepimiz yerel seçimler için çalışmaya başlayacağız.

AK PARTİ VE MHP’YE ‘2024’ YANITI: AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA SANIR!
CHP İl Başkanı sözlerini, "AKP ve MHP’den açıklamalar geliyor aç tavuk kendini darı ambarında sanır gibi böyle bir gaza gelme durumları var... ‘25 belediye alıyoruz’ diyorlar. Genel anlamda seçim sonuçları istediğimiz gibi olmadı ama yerel seçimlere odaklanmamız gerekiyor. Bugüne kadar getirdiğimiz miras bize nasıl kazanacağımızı gösteriyor. 9 Eylül’de partimizin 100.yılını kutlayacağız. 16 Eylül’de il kongremizi yapacağız. 9 Eylül ile 16 Eylül arasını şenlik tadında 100.yıl kutlamalarına ayıracağız. Hiç merak etmeyin 30 ilçenin 30’unu da kazanacağız" diyerek bitirdi. 

SERTEL'DEN ÖNSEÇİM VURGUSU VE O ADAYA DESTEK AÇIKLAMASI

İzmir eski Milletvekili Sertel kongrede ‘önseçim’ odaklı bir konuşma yaparken desteğinin Volkan Koçanalı’ya olduğunu açıkladı.

Sertel konuşmasında şunları söyledi:
Bu kongre önemli bir kongre. Bu kongrede bir karar vereceksiniz. O karar partinin geleceği ve Bornvoa'nın geleceği açısından önemli olacak. Siyaset yaptım. Bütün kongrelerde Bayraklı hariç hiçbir kongrede taraf olmadım. Milletvekilliği süresince de taraf olmadım ama bazı konularda Kamil Okyay Sındır benim canım kadar sevdiğim TBMM’de 8 yıl birlikte görev yaptığım çok kıymetli bir arkadaşım. Birbirimizi kırmamaya üzmemeye özen gösterdik. 2009’da Bornova Belediye Başkanı aday adayı oldum, Kamil kardeşim Deniz Baykal tarafından Bornova Belediye Başkanlığı’na uygun görüldü. Başarılı bir başkanlık yaptı. Sonunda ön seçim olmadığı için çok sevdiğim kardeşim Olgun Atila’yı getirmek için Sındır’ın hakkını hukuku çiğnendi. Sındır 2014 yılında aday olamadı. 2015 yılında yapılan ön seçimde Bornova’da en fazla üyenin oyunu alarak milletvekili oldu. O günlerde ön seçim olsaydı Kamil Okyay Sındır’ı belediye başkan seçecektik. Sındır’ın hakkını yediler. İduğ da o dönem meclis üyesiydi. Sonra Sındır milletvekili oldu. Mahir kardeşim de vekil oldu. Olgun Atila da çok sevdiğim bir kardeşim. Sonra söylediğim gibi kardeşim Olgun Atila indirildi. Mustafa İduğ başkan seçildi. İduğ’un başkan seçilmesinde katkım yok. O dönem ve bugün olduğu gibi bu atama işlerinin içine girmem. Ön seçim istiyorum demiştim. Fakat Olgun Atila adaylıktan edildi ve İduğ gurur duyduğum başkan oldu. Görüyorum ki hepsi birlikte Mustafa İduğ’un başkanlığına yönelik bir yapı içinde toplanmışlar. Bunu ben uygun görmüyorum. Kongrelerde ilçe başkanı seçilir, ilçe yönetimi seçilir ama yarının belediye başkanlığına yönelik bir karar alınmaz. Bırakın üye seçsin kardeşim. Arkadaşım çıktı dedi 'elinden tuttum başkanlığa taşıdım' dedi. Bu söylem çok kötü. Çok kötü bir söylem. Demokrasilerde olmaz. Yukarıda Allah var, aşağıda örgütüm var. Bugüne kadar kimseye tepeden bakmadım. Osman Yılmaz ile Ünsal Şahin dışında kimseye tepeden bakmadım onlara da fiziken bakmak zorunda kaldım. Belediye başkanımız demek ki 2,3 kişi bir araya geliyorlar tutuyorlar götürüyorlar. Tüzük değişecek.

‘İTHAL ADAY’ ÇIKIŞI!
İstanbul’dan milletvekili getiriyorlar. O kadar çok milletvekili olacak arkadaşımız var ki. Kadınlarımız var, önce çıkartın kardeşim. İstanbul’dan İzmir’in sokaklarını değil ilçelerini bilmeyen insanları milletvekili yapma hakkınız yok. İzmir’de neden oyumuz 2 puan düştü. Elazığ’da Gürsel Erol 11 puan artırdı. Sarıgül 12 puan artırdı. Neden İzmir’de 2 puan düştük? İthal adaylarla beraber çalışma açısından yukarıdan aşağı milletvekilliği atamalarından dolayı değil mi? Birçok insanımız üzüldü. Bizde ağalık olmaz, bizde yoldaşlık olur. 12 Eylül zindanlarında işkencehanelerdeydik. Parti gençleşecek. Sen ben bizim oğlan. Dön aynı hayır. Genç insanlar yönetecek. Birileri bana telefon ediyor, ‘Yok ben cv topluyormuşum’,  Ben 1989’da Yüksek Çakmur’un yanında daire başkanı olmuş insanım. Bir Allah’ın kulunu getir’ dedim. Hayatım boyunca karşılıksız iyilik yaptım. Ölene kadar CHP’de olacağım özgür irademle. Parti bizim partimiz. Bu ülke de bizim. ‘Ben milletvekili olmak istiyorum’ diye Ankara’da değil üyenin önünde ön seçimle olalım. Merak etmeyin bütün kademelerde ön seçim olacak. Cumhurbaşkanı adayını CHP’liler seçecek.

SERTEL RENGİNİ BELLİ ETTİ: OYUM KOÇANALI’YA!
Sertel: Ben tarafım. Ertürk Çapın benim kardeşim. Çok beraber olduk. Bir tek oyum var. O da Volkan Koçanalı’ya. Takdir sizindir. 

İDUĞ’DAN POLAT’A: BEN TOMBALADAN ÇIKMADIM!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kongrede yaptığı konuşmada CHP Milletvekili Mahir Polat’ın daha önce yaptığı Bornova Belediyesi başkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalara yönelik sert çıkışta bulundu.

İduğ konuşmasında şunları söyledi;

‘’Hiç kimse benim elimden tutarak beni belediye başkanı yapamaz. Herkesin bir duruşu karakteri var çocuk değiliz. Genel başkanıma gittim. 'Beni Mahir Polat mı aday yaptı, siz mi aday yaptınız, söyleyin' dedim. Cevabı genel başkanımda. Ben tombaladan çıkmadım. Sosyal medyadan yayın yaparak tüm örgüte tüm İzmir’e mesajın anlamı yoktu. Partime saygımdan ona cevap vermedim. Kırılacak dal kalmadı. Gücü olan varsa ağacı kökünden söksün. Bornova'da milletvekillerimiz aldığı oy 39'dur, genel başkanımızın aldığı oy 68'dir.

Bu önümüzdeki 2 yıl içerisinde 2 seçim yaşayacak. Seçimlerin sorumluluğu çok yüksek. 2024’te yerel seçimleri yaşayacağız. Erken seçim 2025’te olacak. Belediye başkanlığı kolay bir iş değil. Sındır, Atila hepsi çok değerli. Onları alkışlıyorum. Türkiye çok önemli bir dönemden geçiyor. Belediyelerin çalışanlarına, çalışma arkadaşlarına para ödeyemediği dönemdeyiz. Bornova belediyesi 600 milyon TL yatırım yaparak kimseye borcu olmayan kasasında 200 milyon TL para ile yönetiliyor”

POLAT: BENİM ÜZERİMDEN SEÇİMİ MANİPULE ETMEK ŞIK DEĞİL!
Daha sonra kürsüye İzmir Milletvekili Mahir Polat geldi. Polat, kürsüye gelirken yapılan yuhalamalar için, "Belediye çalışanları partinin Yüksek Disiplin Kurulu Üyesini yuhalamak yakışmaz. Kınıyorum" dedi. Salondan Polat'a alkış geldi. 

Polat şöyle devam etti; ‘’Ben öyle bir kültürden geliyorum ki söylediğimi yaparım. Örgüte kumpas kurmam. Ön seçim olmazsa yokum diyeceğim. Buradan kalkıp çok güzel giden seçimi benim üzerimden manipüle etmek çok şık değil’’

Polat konuşmasının devamında şunları söyledi;

 ''Umarım Bornova’da daha fazla kadın ve gencin temsil edildiği listeleriniz olur. Hiçbir şekilde manipüle edilmemiş bir kongre olmasını temenni ederdim ama dün geceden beri bugün de gördüklerimiz bunun böyle olmadığını gösteriyor. Partimizi ve sayın genel başkanımızı eleştirdiler. Aslında konuşulması gereken hayat pahalılığı. Sözde muhalif gazeteciler ve yandaş basın bunlar görünsün istemediler. Oysa tarihin en ahlaksız güç savaşlarının olduğu adil olmayan seçimi yaşadık. Karşısında da namusu ile dikilen Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Bir yerlerde hata yapmış olabiliriz. Mustafa İduğ da çalıştı, tüm belediye başkanlarımız çalıştı. Yukarıda 3 dönem milletvekilliği yapmış adamlar tartışmayacak'' 

ATİLA'DAN İDUĞ’A: KONGRE SAATİ 3'TÜ... 5’TE BURAYA DAVUL-ZURNA İLE GELİNMEZ!

Bornova Belediye eski Başkanı Olgun Atila konuşmasında Mustafa İduğ’a, ‘’Kongre saati 3, saat 5’te buraya davul-zurna ile gelinmez’’ çıkışında bulundu.

Atila şunları söyledi;

"Burası bizim evimiz. Bornova hepimizin.  5 yıl başkanlık görevi yaptım. 30 senedir cep telefonum aynı. Sizler benim ailemsiniz. Hiç kimse örgütün ve halkın iradesinin önüne geçmemeli. Bir adaylık süreci olur partimiz beni aday yaparsa işte hodri meydan ben aday olursam önseçim istiyorum. Ben aday olmadım ama hiç küsmedim. Partimin tüm çalışmalarına katıldım. Benim meselem ülkem. Atatürk için ülkeyi daha ileriye götüreceğiz. Tansiyondan ben de etkilendim. Kongre saati 3, saat 5’te buraya davul-zurna ile gelinmez. Ertürk Çapın ve Volkan Koçanalı güzel bir yarış yapacaklar. Bu yarış onların yarışı. Kazanan CHP olacak. Ben 2019’da 7500 sokağa gittim. Genel merkeze 1 kere gittim, genel merkez kapılarında gezmeyi doğru bulmuyorum. "

ÇAPIN: İDUĞ İLE SİYASETEN YOLLARIMIZ AYRI!

İlçe Başkanı Ertürk Çapın konuşmasında İduğ'a yüklendi. İduğ zaman zaman kürsüdeki Çapın'a yanıt verdi. 

Çapın şunları söyledi;

"Bir süreçten geçtik. Hepimiz sonuna kadar inanmıştık. 15 Mayıs sabahı iktidar partisinin Bornova İlçe Başkanı olacağıma emindim. Olmadı arkadaşlar. Örgütümüz çalıştı. Bornova örgütü binlerce kişi ile sandığa sahip çıktı. Milletvekili seçiminde aldığımız oya bakın bir de Cumhurbaşkanlıı seçimindeki oyum bakın. Bu partinin terbiyesini almış olan kimse bir oy Kemal’e bir oy TİP’e diye sabote edemez. İhanet edemezsiniz bu partinin üyesiyseniz. Sosyal medyadan saldıran bazı arkadaşlar var. Beni de atsınlar partiden. Ben burada doğdum, dedelerim burada doğdu onlar nereden geldiler merak ediyorum. Benim sosyal demokrat seçmenini ekmeğini yiyeceksin. Yok arkadaşlar. Ben bu partinin ilçe başkanıysam gereğini yaparım, yapmak da zorundayım. Kimseyle kişisel problemim yok. Bir arkadaşımız kalktı il başkanımız ile ilgili olmadık sözler yazdı. Ne yapacak ilçe başkanı. Arkadaşlar hiç ayrılmadım partimden. Tabloyu görüyorsunuz ne kadar demokratik bir ortam. Vekilimle siyaseten karşı geldiğimiz zamanlar olmuştur. Hatibe yuh çekmek… Bizim partimizde böyle bir terbiyesizlik yok. İduğ ile siyaseten yollarımız ayrı. Kendisi ile ideolojik düşüncem farklı bunu inkar etmiyorum. Burada hiçbir arkadaşım benim partilimi tartışmaz. Hiçbir ilçe başkanı belediye başkanı ile kötü olmak istemez. Uyumlu götürmek zorundasınız. İdeolojik olarak farklılıklarımız oluştu. İlkelerden taviz veremiyorum. Başkan kasti olarak yapmamıştır, Yeni Asır gazetesine arkada Kılıçdaroğlu kaçtı yazısı var. Dikkat edeceksiniz sayın başkan. Kalktınız mecliste AKP, MHP ile toplantı yaptınız. Depremde kimse devlete laf etmesin dediniz. Ben buna karşı çıkmak durumundayım. Ben terbiyem gereği salonu terk etmedim. Siyasete bakış tarzımız farklı. Farklı yollardaymışız ben bunu görememişim. Benim madalyam burada. Sizin satacak madalyanız bile yok. "

KOÇANALI: ‘’BORNOVA’DA BİRBİRİMİZLE DEĞİL AKP İLE UĞRAŞACAĞIZ!’’

İlçe başkanlığına talip olan Koçanalı, Çapın'dan sonra kürsüye geldi.

Koçanalı şunları söyledi;

"Göreve talip olurken eşime sordum. Sonra kızıma sordum, çünkü Ertürk başkanımız çok yoruldu onu dinlendireceğiz. O dinlenirken eşimi de çocuğumu da ihmal edeceğim. Onlar da haklarını helal ettiler. 2 yıl boyunca bizimle yoldaşlık yapacak örgütümüze ihtiyacımız var. CHP Bornova örgütünden aldığım güç, partime duyduğum inanç karşınıza beni ilçe başkan adayı olarak çıkardı.  Daha sonra Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildim. Çok güzel işler yaptık. Biz çok güzel görevler. Ege Üniversitesi’nde eylemler yaptık. Şimdi çok küçüldük oyumuz yüzde 9’du. Oyumuz yüzde 30’a yaklaştı. Hayallerimiz sadece Bornova kaldı. Müthiş bir kamplaşma ve çekişme… Yüzde 30’lara varan oyumuza rağmen bakış açımızı çok küçülttük. Bu konuda bir fırsat sunuyoruz ben yönetim olarak bakış açımızı en geniş açı ile yapacağız. Bornova’da birbirimizle uğraşmayı bırakıp AKP’nin zorbalıkları ile uğraşacağız. Emek isteyen karşılıksız hangi görev varsa yaptım. Sandık görevlisi oldum, mahalle sorumlusu oldum. Bunları yapmaya devam edeceğim.  

‘YEREL SEÇİMLERDE İKTİDARA AĞIR BİR YENİLGİ YAŞATACAĞIZ
Yerel seçimlerde çok daha iyi hazırlanıp bu zorba iktidara ağır bir yenilgi yaşatacağız. Kılıçdaroğlu ile yerel yönetimlerimizle uyum içinde çalışıp partimizi iktidara taşıyacağına inancım tam. Ben sen o demeden tekrar biz diyebilmeyi başaralım. Bunun yolu maalesef bazılarımızın sevmediği bir yol. Örgütü gençleştirmek… Örgütü artık gençleştirelim.

BORNOVA İLÇE ÖRGÜTÜ’NDEN MEMNUNSANIZ DEVAM EDİN!
'Volkan’cığım seni severiz ama geç çıktın' diyenler oldu. Atatürk ne demiş, ‘'Az zamanda çok büyük işler başardık' , hiçbir şey için geç değildir. Bornova ilçe örgütünün bu gidişatından memnunsanız devam edin! Memnunsanız devam edin. Memnun değilseniz bir buradayız."

 

 

 

 
Başkan Soyer Tahtalı'dan seslendi: Su tasarrufu çağrısı!
 
Bedia Muvahhit özel gösterimle anıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adsiz 19 Ağustos 2023 Cumartesi 09:01

Ya her dönem belediye başkanı ile ilçe başkanı maalesef Bornova''da ters düşmüştür bakın görürsünüz bende vatandaş olarak şunu diyorum kardeşim ejderhalar bu işlere karışmayan ak madem sosyalsiniz 40 yıllık çapının ne işi var ilçe baskanligin da defalarca yaptı ne yaptığı 10 santim boyumu uzadı niye başka renkler girulmuyo burda pazrliklar yapıyorsunuz ejderhalar devreye giriyo ve Bornova kazaniyo bunu bilmeyen mi var yapmayın bunları bunlar böyle devam edecek ve yerelde devam edeceksiniz bukadar siniz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu adaylık için yol haritasını açıklayacak!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP genel başkanlığı yerine İstanbul’dan ...
CHP İzmir’de 9-16 Eylül hareketliliği!
CHP İzmir İl Başkanlığı, partinin 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı ...
CHP Karabağlar'da Tangobay yola çıktı: Örgütün adayıyız!
CHP Karabağlar'da 27 Ağustos'taki ilçe kongresi öncesi eski meclis üyesi ...
 
Saygılı’dan 22. kuruluş yıl dönümü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti’nin 22. Kuruluş yıldönümü ...
Batur ve İlgazi’den Lider’e ziyaret: Birlikte yol yürümeye devam edeceğiz!
Konak Belediye Başkanı Batur ve geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ilçe kongresinde ...
İzmir'den Akbelen'e seyyar tuvalet yardımına Jandarma engeline Kılıçdaroğlu'ndan tepki!
Jandarma, Akbelen Ormanı’nda kömür madenine karşı nöbet tutan yurttaşlara ...
 
Dağ'dan '2024' çıkışı: İzmir'de şaşırtan neticeler doğacak!
Yerel seçimlere hazırlıklarını sürdüren AK Parti ana gündemine ekonomiyi ...
Erdoğan'dan çarpıcı '2024' mesajları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 22’nci kuruluş yıldönümü ...
İmamoğlu'nun hedefi: Önce İstanbul sonra Türkiye
Değişimi destekleyenler söylemlerini İstanbul’a yönelten Ekrem İmamoğlu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri