POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 14:58

CHP-İYİ Parti buluşmasında çarpıcı 'İzmir' önerisi: 3 parti başkanı 15 günde bir...

CHP İl Başkanı Yücel, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı ziyaret etti. Yücel, İYİ Parti teşkilatına seçim sürecindeki katkılarından dolayı teşekkür ederken, Kırkpınar'dan çarpıcı bir öneri geldi: Hem AK Parti’nin hem de CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları olarak en az 15 günde bir, bir araya gelerek ilin temel problemleriyle ilgili merkezi hükümetten nasıl destek alabiliriz, bunları konuşmalıyız...

CHP-İYİ Parti buluşmasında çarpıcı  İzmir  önerisi: 3 parti başkanı 15 günde bir...

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Partili Mevkidaşı Kerem Ali Sürekli’ye ‘hayırlı olsun’ ziyaretinin ardından, ittifak ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı makamında ziyaret etti.  Buluşmada iki başkan önemli mesajlar verdi.

YÜCEL’DEN İYİ PARTİ’YE TEŞEKKÜR
Ziyaretin açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Yücel, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı’nın amacına ulaştığını kaydetti.

Yücel, “İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinde birlikte gösterdiğimiz dayanışma gerçekten amacına ulaştı. Ülkemizin yeniden demokratikleşmesi açısından çok önemliydi, seçim mihenk taşlarındandı. Bu katkınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. İzmir’de bir tane de İYİ Partili belediye başkanımız var, bu bizi çok mutlu ediyor. 23 Haziran seçimlerinde siz ve teşkilatınız gidip İstanbul seçiminde çalıştınız ve büyük bir katkı koydunuz. Kutuplaştıran ayrıştıran anlayışın faydalı olmadığını herkes gördü ve yepyeni güzel bir sayfa açıldı. İzmir’in daha güzel hizmet alması için gereken istişareleri sizinle yapmaya hazırız. Hükümetin destek vermesi gereken konularda beraber hareket edersek daha iyi yol alacağımıza inanıyorum. Size ve İYİ Parti teşkilatına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

KIRKPINAR: TÜRKİYE’DE TIKANMIŞ BİR DEMOKRASİ VAR!
İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “Çok teşekkür ediyorum. Çok anlamlı çok samimi duygularınızı bizim il teşkilatımızla paylaşmanız bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Türkiye’de tıkanmış bir demokrasi var. Hukukun ve adaletin tartışılır hatta yok sayıldığı bir süreçte CHP ve İYİ Parti iş birliğiyle tıkanıklığı açmak, Türkiye’nin normalleşmesini yeniden tesis etmek, demokratik hakların kullanımındaki engellerin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalarımız oldu. Millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu, milletin de yapılan seçimlerde devlete yeniden güveninin tesis edilmesi için birlikte yapmış olduğumuz mücadele hem anlamlıdır hem de sonuç alınmış görülüyor. Demokrasi oksijene benzer. Yaşadığımız şu yüzyılda demokrasinin olmadığı coğrafyalar vardır. İnsanların huzurlu ve mutlu olmasını sağlayan tek yönetim biçimi demokrasidir. Demokrasinin olmadığı yerde ne siyasi istikrar ne de ekonomik istikrar olur. Ülkenin bugün temel problemi ekonomidir, bir diğeri de toplumsal barışın hızla yarılmalara yol açarak elden avuçtan uçmasıdır” ifadelerini kullandı.

31 MART VE 23 HAZİRAN DEĞERLENDİRMESİ
31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, “31 Mart’ta biz 30-0 yaparız demiştim. Bu arkasında durulacak bir iddiaydı. Hem sizin örgütünüze hem de bizim teşkilatımıza inanmıştım. 25’e 5 yaptık. Fena bir rakam değil. İstanbul seçimleriyle ilgili de kuvvetlerin tek elde tutulduğu bir süreçte bir hak gaspı yaşandı. Seçim sonuçları alınmış mazbata verilmiş bir seçimken 6 Mayıs’ta seçimin iptal edilip yenileneceği duyurusuyla karşılaştık. Ben 150-200 bin civarında oy farkı bekliyordum. İstanbul’a gidince fikrim değişti. En güçlü oldukları ilçelerde karşılaştığım tablo sonrasında farkın da 400-500 bine tırmanacağı yönündeydi. Bizim milletimiz mazlum, hak gaspına uğramış insanların yanında yer alır. Bu bir hak gaspıydı. Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Biz Türkiye’nin yeniden fabrika ayarlarına dönmesi için gayret ediyoruz. İstanbul seçimi bana göre Türkiye’nin seçimi olmuştur. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı ve cumhurbaşkanı parti milletvekilleriyle toplantı yapıyor. Bizim söylediklerimiz kabul görmezken kendi içlerinde konuşur olmuşlardır. Meclisin işlerliği için taleplerle karşılaşılmıştır. İzmir’in bugün seçilmiş belediye başkanı ve 25 tane de İYİ Parti ile CHP iş birliğiyle seçilmiş başkanı var” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ OLARAK 15 GÜNDE BİR, BİR ARAYA GELELİM
Kırkpınar kent sorunlarının çözümü noktasında siyasi parti il başkanlarının bir araya gelmesi önerisinde bulundu. Kırkpınar, “Sadece onay bekleyen bir Buca Metro hattımız var. Yerelde bizlerin genelde de merkezi otoritenin bu tip olaylarda daha özverili daha makul bir şekilde bir araya gelmesinden yanayım. Yerel yönetimlerde bir hizmet akışının sağlanması o partiye oy vermiş kitleye gelmeyecek ki, bütün İzmir’e gelecek. Hem AK Parti’nin hem de CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları olarak en az 15 günde bir, bir araya gelerek ilin temel problemleriyle ilgili merkezi hükümetten nasıl destek alabiliriz, bunları konuşmalıyız. Milletin beklediği trafiğin çözümü gibi temel problemleri var. Eğer uygun görürseniz ben de Kerem Ali Bey’i, arayıp söyleyebilirim. Hizmeti partizan bir tutumla engellemek İzmirliye yakışmaz” dedi. 

 
Menemen'de kadınlara danışma çatısı!
 
İzmir'de etil alkol operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 'Aliağa' krizi: 4 istifa birden!
Cumhur İttifakı kapsamında MHP listelerinden meclise giren 4 isim, AK ...
Çelik'ten sistem revizyonuyla ilgili iddialara açıklama
AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanlığı sisteminde revizyon tartışmalarıyla ...
Osmanağaoğlu: İyi Parti-HDP ittifakı tescillenmiştir
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "HDP Grup Başkanvekili Fatma ...
 
Dışişleri'nden ABD'nin S-400 açıklamasına yanıt
ABD Dışişleri'nin S-400 açıklamasına yanıt vereen Dışişleri Bakanlığı ...
Beko o uzmanların sorunlarını Meclis'e taşıdı
25 binin üzerinde uzmanın işsiz olduğunu belirten Beko, “AKP iktidarının ...
İzmir siyasetinde 'fair-play' günü... CHP, AK Parti'ye gitti, 2 başkan ne mesaj verdi?
CHP İl Başkanı Yücel, AK Partili mevkidaşı Sürekli’yi ziyaret etti. 18 ...
 
Ankara'dan Yunanistan'a sert 'şımarık çocuk' yanıtı!
Yunanistan'ın önceki gün koltuğa oturan yeni Dışişleri Bakanı Dendias'ın ...
Gümrükçü'den 'işten çıkarma' raporu: Gerekçeleri anlattı, CHP'li eski başkan için ne dedi?
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, bazı personelin işe gelmeden maaş alan ...
CHP'li Polat'tan sert çıkış: AKP ağacın değil, doların yeşilini seviyor!
CHP İzmir Milletvekili Polat, ‘Çam Fıstığı Araştırma ve Koruma Enstitüsü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri