POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
'Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz'
"Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz"
17 Eylül 2020 Perşembe - 14:36

CHP İl Başkanı Yücel'den '25 bin istifa iddiası'na yanıt!

CHP Eski Milletvekili Barış Yarkadaş, bir TV yayınında partiye ilginin azaldığını vurguladığı konuşmasında İzmir'de son 18 ayda 25 bin kişinin istifa ettiğini ileri sürdü. CHP İl Başkanı Yücel 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerin ardından partiye ilginin de üye sayısının da arttığının altını çizerken istifa sayısının son 21 yılı kapsayan bir veri olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Yücel den  25 bin istifa iddiası na yanıt!

GERÇEKİZMİR - CHP Eski Milletvekili Barış Yarkadaş, bir TV yayınında partiye ilginin azaldığını vurguladığı konuşmasında İzmir'de son 18 ayda 25 bin kişinin istifa ettiğini ileri sürdü. 

Yarkadaş'ın çarpıcı iddiasına CHP İzmir cephesinden yanıt gecikmedi. Konuyla ilgilli detaylı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Yücel 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerin ardından partiye ilginin de üye sayısının da arttığının altını çizerken, "Cumhuriyet Halk Partisi üye yapısının sağlıklı bir yapıya kavuşması ve üye kütüğünün güncellenmesi çalışmasını 1999 yılında yapmıştır. Bu tarihten itibaren üye kütükleri yeniden oluşturulmuş ve güncellenmiştir. 1999 yılından günümüze kadar, yani 21 yıllık süre içinde il örgütlerinden istifa edenlerin sayısı yıl yıl ayrı tutulduğu gibi, 21 yıl içinde istifa edenlerin tamamını gösteren toplam sayıda, parti kayıtlarımızda ayrıca gösterilmektedir" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA 
Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve çeşitli basın kuruluşlarında da yer verilen “İzmir’de 18 ay içinde 25 bin 17 kişinin Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliğinden istifa ettiği” haberleri üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yapmamız zaruri hale gelmiştir.

18 Ay içinde CHP İzmir örgütünden 25 bin 17 kişinin istifa ettiği iddiası kesinlikle doğru değildir. Gerçek olması mümkün olmayan bu durumun, yanlış bilgilendirme veya yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyoruz. 
Zaten her yıl artan üye sayımıza ve partimizin 31 Mart seçimleri sonrasında daha çok vatandaşımızın desteğini alarak daha da hızlandırdığı iktidar yürüyüşüne bakıldığında, bu iddia hayatın olağan akışına ters düşmektedir.  

Öyle ki, 18 aylık süre zarfında (2019 Ocak-2020 Haziran) CHP İzmir İl Örgütüne, toplamda 18 bin 146 İzmirli vatandaşımızın yeni üye olarak kaydı yapılmıştır.  Yani her geçen gün artan üye sayımız aslında partimize olan ilgi ile doğru orantıdadır.   

Kaldı ki, CHP Genel Merkezimiz ve İzmir İl Başkanlığımız üye kayıt, istifa ve disiplin işlemleri sonrası partiden uzaklaştırılan kişiler konusunda oldukça güvenilir bir bilişim ve arşivleme alt yapısına sahiptir. Üstelik bu bilgiler siyasi partiler yasası gereği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da kayıt altına alınmaktadır  
Kamuoyu gündemine gelen “ CHP İzmir il örgütünden, 18 ayda 25 bin 17 kişinin istifa ettiği” iddiasının gerçeği şudur;

Cumhuriyet Halk Partisi üye yapısının sağlıklı bir yapıya kavuşması ve üye kütüğünün güncellenmesi çalışmasını 1999 yılında yapmıştır. Bu tarihten itibaren üye kütükleri yeniden oluşturulmuş ve güncellenmiştir. 
1999 yılından günümüze kadar, yani 21 yıllık süre içinde il örgütlerinden istifa edenlerin sayısı yıl yıl ayrı tutulduğu gibi, 21 yıl içinde istifa edenlerin tamamını gösteren toplam sayıda, parti kayıtlarımızda ayrıca gösterilmektedir. 

Bu duyurumuzun ekinde paylaştığımız resmi kayıt bilgilerimize bakıldığında da anlaşılacaktır ki, bahse konu istifalar 18 aylık bir dönemin değil, 21 yıllık bir dönemin toplam istifa sayılarıdır. 

Yanlış anlaşılmadan kaynaklandığına düşündüğümüz bu durumun aydınlanması için yaptığımız açıklamamızı, şeffaflık ve doğru bilgilendirme sorumluğumuz gereği,
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
CHP İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL 

 
Tabip Odası'ndan bakanlığa veri çıkışı ve 'meclis' önerisi!
 
Karaburun'da kurtuluş coşkusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Öz chpli 17 Eylül 2020 Perşembe 22:03

İnsanlara kapıları kapatırsanız 100 bin istifadan olur halka inin üyelere inin il başkanı telefonla ulaşılmasınız geldimi de görünmesini z Tacettin bayır gibi milletvekilleri il başkanları istiyoruz musa cam gibi samimiyet istiyoruz sosyete grubu oldunuz tunç başkan da öyle sosyete chp si

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP’den eğitim önerisi: Seferberlik yapılmalı!
Pandemi sürecine dair konuşan Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, “Son ...
Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten talebi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere'de olduğu belirtilen ve ...
Erdoğan: AK Parti'de unvanlar değişebilir ama...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti'de unvanlar değişebilir ama millete ülkeye ...
 
"İktidarın pandemi desteği anlayışı borç vermek"
CHP İzmir Milletvekili Polat: Malum iktidarın pandemi dönemi desteğinden ...
CHP'li belediye başkanından Davutoğlu'na ziyaret ve davet!
Menemen Belediye Başkanı CHP'li Aksoy Ankara'da Gelecek Partisi Genel ...
Çarpıcı yerel idare anketine Soyer ve Gümrükçü damgası!
Avrasya Araştırma Şirketi yerel idarelerden memnuniyet oranını ölçen son ...
 
AK Partili Bekle'den dönüşüm çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir'in ve Roman vatandaşların ...
AK Parti'de o ilçede görev almak isteyenlere yazılı başvuru çağrısı!
Buca İlçe Başkanı Kalfaoğlu, “Teşkilatımızın her kademesinde; mahalle ...
Balkan Masası'nda Öztrak'la aynı karede yer almıştı... Testi pozitif çıktı!
Koronavirüse yakalanan CHP Grup Sözcüsü Öztrak’ın katıldığı Balkan zirvesinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri