POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
13 Mart 2019 Çarşamba - 11:12

CHP İl Başkanı Yücel'den Bakan Soylu'ya sert tepki: Ne işe yararsın ki!

Bakan Soylu'nun liste çıkışına CHP'den sert tepki geldi. CHP İl Başkanı Yücel Soylu'yu "Sen ne işe yararsın ki" sözleriyle topa tuttu.

CHP İl Başkanı Yücel den Bakan Soylu ya sert tepki: Ne işe yararsın ki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'de yaptığı konuşmada CHP'yi hedef alarak, "İzmir’de kimse kusura bakmasın, Menemen Belediye’sinin meclis üyelerine baksınlar. Karşıyaka’ya baksınlar… İsim isim söylüyorum hepsi var bende. Bayraklı’ya baksınlar. Kim PKK adına haraç toplarken burada belediye meclis üyesi adayı oldu? PKK’dan tutuklu iken gelip aday olanlar var. HDP’de ilçe başkanıyken gelip aday olanlar var. O zaman siz neden şehit verdiniz?” ifadelerini kullandı. 

Bakan Soylu'nun liste çıkışına CHP cephesinden aynı sertlikte yanıt geldi. Yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Soylu’ya "Sen ne işe yararsın ki" sözleriyle tepki verdi. 

CHP İl Başkanı Yücel, Soylu’ nun sözleri üzerine yaptığı açıklamada “Görevi içişleri ama kendi içi boş olan, ağzından iftiradan başka bir şey çıkmayan, koltuk uğruna kendi partisini satmış, kendini namert olarak ifşa etmiş, kendi tükürdüğünü yalamış bir ismi, ne İzmirliler ne de bizler ciddiye alacak değiliz” ifadelerini kullandı. 

SOYLU İŞİNİ İYİ YAPIYOR, SARAYI EĞLENDİRİYOR.
Yücel şunları söyledi: Süleyman Soylu her konuştuğunda tek amacı var, Saraya ve Recep Tayyip Erdoğan’a en iyi yalakalığı kendisinin yaptığını göstermek. İzmir’de yaptığı açıklamalar, aslında AKP’nin İzmir’de ne hale geldiğinin, yaşayacağı tarihi hezimetin yansımasıdır. Kendisi şekilden şekle girerek, yaptığı konuşmalarda, partimize ve partimize destek veren İzmirlilere sürekli hakaret ederek, iftira atarak kendi geçmişini unutturmak istemektedir. Geçmişte’ bu Tayyip Erdoğan’a gününü göstereceğim’  dediği cumhurbaşkanına, nasıl yaranır onun derdindedir. Keşke geçmişteki karakterine sahip çıksaydı da, bugün olduğu gibi her konuştuğunda kendini küçük düşürmeseydi. Sayın bakanın unuttuğu bir şey var. Burası İzmir. Öyle yalan ve iftiralarla, zamanında sahip çıktıkları teröristleri, CHP’nin üstüne yamamaya çalışmakla burada kimseyi kandıramaz. Bu konuşmalarla ancak kendisini komik duruma düşürür.  Aslında kendisinin düştüğü bu durumdan rahatsız olduğunu da zannetmiyoruz, zira kendi karakteri bu duruma oldukça uygun. Sarayın sahibi de, Soylu’nun bu durumuyla oldukça eğleniyor gibi gözüküyor. Sarayı mutlu ediyor, eğlendirebiliyorsa, Soylu işini iyi yapıyor demektir.

TERÖRİSTİ ASKERE KARŞI KORUYAN SOYLU’DUR, AKP’DİR
Yücel, Soylu’nun CHP’ye attığı her iftiranın dönüp kendisini bulduğunu ifade ederek “Bu şahıs kendi makamının farkında da değil.  Eğer meclis üyesi adaylarımız hakkında söyledikleri iftira değilse, PKK’lı olduğunu iddia ettiğin kişiler hakkında neden gereğini yapmadı. Sen içişleri bakanı olarak ne işe yararsın ki, bunca istihbaratın varken gereğini yapmıyor,  çığırtkan gibi ortalarda ver yansın ediyorsun. Bunu CHP olarak biz mi bileceğiz? Devletin güvenlik güçleri, istihbaratı kimin emrinde. Peki bu kişiler madem terörist veya terör destekçisi, nasıl oluyor da aday olmaları için gerekli adli sicil kayıtları tertemiz çıkıyor. Ama Sayın Bakan da haklı. Kimi, neye göre tutuklayacağı AKP’nin çıkarına göre değişiyor. Onun da aklı karışmış durumda. Bunların iktidarının dün kahraman ilan ettikleri, oturup pazarlık yaptıkları teröristler hala aklımızda. PKK ile aynı örgüt dedikleri PYD’nin liderini kırmızı halılarla, önlerini ilikleyerek karşılayanlar bu Süleyman Soylu ve tebaası değil miydi? Oy kaygısıyla PKK’lı teröristlere kol kanat geren, onları askerimizden, polisimizden koruyan, teröristlere dokunmayın diyen kimdi? Hendeklerin kazılmasına, silahların şehirlere indirilip depolanmasına, gelen o silahlarla askerlerimizin, polislerimizin şehit düşmesine sebep olanlar kimlerdi, hangi iktidardı?  Bunca ihaneti, bunca teröristi koruyacaksınız, sonra da ortaya çıkıp terör işbirlikçiliğiyle bizi suçlayacaksınız.  İzmirliler, kendilerini bu yalanlara inanacak kadar saf ve cahil yerine koyanlarla, 31 Mart’ta sandıkta hesaplaşacaktır.

SOYLU HADDİNİ BİLECEK
Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanına dil uzatmanın Süleyman Soylu’nun haddi olmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: 
Buradan soruyorum ahlaklı, erdemli, omurgalı bir siyasetçi ‘AKP haramileşmiş, yolsuzluğa karışmış’ diyen, ‘Tayyip Erdoğan bu milleti oyalıyor, kandırıyor ve istismar ediyor’ diyen bir şahsiyetten, nasıl olurda‘Erdoğan bu milletin ebedi ve ilelebet başkanı olacaktır’ diyen bir şahsiyete dönüşebilir. Bu dönüşüm hangi sözlerle ifade edilebilir, hangi soylu davranışla açıklanabilir. Böylesine esnek ve kıvrak siyasi geçişlere sahip bir karakter, nasıl olurda ciddiye alınır. Süleyman Soylu önce haddini bilecek CHP’ye, CHP’ye oy veren İzmirlilere ve Genel Başkanımıza laf söylemenin haddi olmadığını anlayacak. , 

TAYYİP ERDOĞAN’A HESAP SORMAZSA NAMERT OLACAKTI.. SORDU MU?
Süleyman Soylu’nun AK Parti'ye geçmeden önce söylediği her sözü yuttuğunu, tükürdüğü yalamak zorunda kaldığını iddia eden Yücel, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekçi’ye de tavsiyede bulundu.

Yücel “ ‘Bu Tayyip Erdoğan’a muhakkak gününü göstereceğim, Eğer peşkeş çekilen özelleştirmelerden hesap sormazsam namerdim’ sözlerinin sahibi olan Süleyman Soylu bu hesabı sordu mu? Sormadıysa simdi Süleyman Soylu ne oldu? Çamur siyasetini ve iftirayı gelenek haline getirmiş olan siyasi anlayışın mensubu bir isme, daha fazla zaman harcamak vakit kaybıdır.  Süleyman Soylu AKP’ye geçmeden önce söylediği her sözü yutmuş, tükürdüğü yalamak zorunda kalmıştır.  Geçmişine bakıldığında da, Soylu’nun bugün ne söylediğinin bir önemi olmadığı ortaya çıkmaktadır. Bu fırsattan istifade AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Nihat Zeybekçi’ye bir tavsiyede bulunmak isterim. Görüyorum ki, seçim sonucunun ve İzmir’deki misafirliğinin son günlerine geldiğinin farkında. O da başta ki ‘uyumlu olacağım, kavga etmeyeceğim, hizmeti konuşacağım’ sözlerini bir kenara bırakmış, Sarayın ve Soylu’nun ağzıyla, sözüm ona terör üzerinden CHP’yi vurmaya çalışıyor. Anlaşılan o ki, seçim sonrası için Saray’dan mevki makam kapma derdinde. Hiç meraklanmasın, iş sıkıntısı yaşayacağını sanmam. Zira İzmirlinin Belediye Başkanı yapmadığını, AKP ülkeye Başbakan bile yapıyor. Ama söylemeliyim ki, Sayın Zeybekçi’nin bu tavırlarının ne kendisine, ne partisine ne de seçim sonucuna bir etkisi olmayacaktır. Umarım ki bu gerçeği anlar ve 31 Mart’a kadar sürecek misafirliğinin keyfini çıkarır” dedi.

 
Flaş! Halkapınar'da göçük: 2 işçi enkaz altında
 
Cumhur İttifakı Adayı Arslan'dan Bucaspor için 21 proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı Trabzon Adayı'ndan 'İzmir Tramvayı' vaadi!
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, kente ...
Seferihisar'da duygusal buluşma: Soyer ne mesaj verdi?
Belediyede büyük bir coşkuyla karşılanan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir ...
Zeybekci'den Soyer'e 'satış' ve 'İzmir'i bilmiyor' çıkışı!
Zeybekci, Habertürk televizyonunda katıldığı Teke Tek programında Fatih ...
 
İzmir'de CHP'ye bir saldırı daha: Seçim ofisinin camları kırıldı
CHP'nin Bayraklı'deki seçim ofisine yapılan silahlı saldırı ve Menemen ...
Kocaoğlu'ndan 'saldırı' isyanı: Burası İzmir kardeşim!
Selçuk ve Menderes’i ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Sözcü Kalın'dan Netanyahu'ya tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'li Sandal'dan 'engelsiz Bayraklı' sözü!
Engelli yurttaşların yaşadığı sorunların çözümü konusunda her zaman işbirliğine ...
Cumhur İttifakı Gaziemir Adayı Yılmaz'dan iddialı eğitim mesajı: Cumhuriyet tarihinin...
Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim atağını yapacaklarını vurgulayan ...
Zeybekci'nin sloganı sosyal medyada zirve yaptı!
Zeybekci’nin seçim sloganı olan “İzmir’e Değer” ismiyle çekilen film, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri