POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
26 Eylül 2019 Perşembe - 18:54

CHP İl Başkanı Yücel'den o kitapla STK turu: İZTO ve Baro'da hangi başkan, ne mesaj verdi?

CHP İl Başkanı Yücel önemli bir ziyaret turunun startını İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) ve İzmir Barosu'nda verdi. Yücel iki STK'nın başkanlarıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki şehit cenazesiyle uğradığı linç girişimin detaylarını anlatan kitabı paylaştı. Buluşmalarda başkanlardan önemli mesajlar geldi.

CHP İl Başkanı Yücel den o kitapla STK turu: İZTO ve Baro da hangi başkan, ne mesaj verdi?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel önemli bir ziyaret turunun startını İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) ve İzmir Barosu'nda verdi. 

CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuklu ilçesindeki şehit cenazesinde uğradığı linç girişiminin tüm detaylarını anlatan kitabı kentteki sivil toplum kuruluşları ile de paylaşacağını söyleyen CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in ilk durağı İZTO oldu. 

- CHP'DEN İZTO'YA ZİYARET... YÜCEL O KİTABI GÖTÜRDÜ... BAŞKANLAR NE MESAJ VERDİ?

CHP İl Başkanı Yücel bu ziyaretin ardından 'Çubuklu Linç Girişimi Raporu' kitabını götürerek İzmir Barosu'nu da ziyaret etti. 



Ziyarette Yücel kitabı İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel ile paylaşırken, Baro Başkanı Yücel kitabı mutlaka inceleyeceğini söyledi.

Baro'daki buluşmada iki başkandan önemli mesajlar geldi.



AVUKATLAR KİMSENİN KARŞISINDA CEKET İLİKLEMEMELİ
Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Yücel, “Aslında bu ziyareti daha önce yapmak istiyorduk ama bugüne nasip oldu. Adli yıl açılışında İzmir Barosu’nun tavrını ve duruşunu, bağımsız yargıyı savunmayı temsil eden, İzmir Barosu’nun tutumunu çok değerli ve önemli buluyoruz. Bu konuda İzmir Barosu olarak, kaçak sarayda yapılan adli yıl açılışına çok net bir tavır göstererek diğer barolara da örnek olup, öncülük ettiniz. Avukatlar ve yargı görevi yapanlar kimsenin karşısında ceket iliklememeli. Bundan dolayı İzmir Barosu’na teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa çalışmalarınız, İzmir’in insan haklarının başkenti olması ve insan hakları üzerinden çeşitli kitlelere ulaşılması, hem İzmir’de yaşayanlar, hem kentin hakkın ve hukukunu savunma yönünde başlattığınız çalışmalar çok değerli. İzmir Barosu’nun İstanbul seçiminde başlatmış olduğu demokrasi nöbetleri de çok kıymetli ve önemliydi. Sonucunda Ekrem İmamoğlu yaklaşık bir milyona yakın bir farkla tekrar seçildi” ifadelerini kullandı.  

İKTİDARA ELEŞTİRİ
İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ise, “Kitabı mutlaka inceleyeceğiz. İzmir’i insan haklarının başkenti yapmak gibi bir hedefimiz var, bunun için yola çıktık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, STK ve derneklerle bir çaba içindeyiz. Türkiye’nin her yerine ulaşmaya çalışıyoruz. Hukuk dediğimiz şey hakikati arar. Tahir başkan katledildi ancak hala faili bulunmadı. Faili meçhullerin ve organize bir şekilde gerçekleşen saldırıların faillerinin bulunması aslında çok kolay ancak iktidar bulunmaması çabası içinde…. İzmir Barosu’nun yaptıkları bundan sonra ki süreçte yapacaklarımızın göstergesidir” dedi.

FEYZİOĞLU’NA SERT ÇIKIŞ: ÇİZGİSİ YOK!
Ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, ‘TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na son zamanlarda hükümete yakın davrandığı yönünde eleştiriler geldi. Sayın Feyzioğlu’nun son dönemdeki çizgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

 “Çizgi bulabilmek için bir çizgi olması gerek, ortada bir çizgi yok. Oradan oraya savrulma halinde giden bir durum söz konusu. Bana göre bir çizgi yok. İzmir Barosu’nun sesini kaybetme durumu bugün Barolar Birliği’nde yaşanıyor.  Barolar Birliği’nin Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylara ilgili ne söylediğini siz bana söyleyin ben de size ne olduğunu söyleyeyim.  Yargı reformu taslağında avukatları ilgilendiren iki şey var; birisi yeşil pasaport. Bir yandan meslektaşlarımızın çay içmeye parası yok diyeceksiniz sonra da yurt dışına gitmesi için yeşil pasaport meselesinin peşine takılacaksınız. İkinci mesele de sınav ama avukatlık sınavı değil bütün hukuku ilgilendiren alanlarla ilgili bir sınav. 70 alınması gereken bir sınav. Bunun da gerçekçi olduğunu inanmıyorum. Bu kadar çok üniversite varken,  şu an 130 bin avukat var, önümüzdeki süreçte 85 bin avukat mezun olacak. Sınavla bunun ne kadarını eleyebilirsiniz. Sınavda sınav diyorlar yapsınlar bakalım görelim sorun çözülecek mi?”

HUKUK SİYASETİ YAPIYORUZ!
‘Siyasete girmeyi hiç düşünüyor musunuz?’ sorusuna yanıt veren Baro Başkanı, “Düşünmüyorum, biz de sürpriz olmaz, ne yapacaksak açık açık söyleriz. Bir siyasi partiden Milletvekili adayı olmak, belediye başkanı adayı olmak değil. Ancak biz siyaset yapıyoruz, hukuk siyaseti yapıyoruz. Hukuk üzerinden siyaset üretiyoruz. Yargı bağımsızlığını için söz söylemeyeceksem ne zaman söyleyeceğim, bir işkence dosyası, cinsel istismar vakasında ben söz söylemeyeceksem kim söyleyecek. Bizim yönetim kurulumuz seçilmeden önce de onlarca hak ihlali gerçekleşti ancak İzmir Barosu bunlar hakkında bir şey söyleyemedi. Eskiden tüm Türkiye’nin gözünü çevirdiği İzmir Barosu bu konuda ne söylüyor denirdi, böyle bir tarihten geldiği için sorumluluk hissediyoruz. Bugüne kadar gelen tepkilerden anlıyoruz ki doğru yoldayız. Ancak bu da bizi şımartmıyor. En doğruyu yapmak için çaba harcıyoruz” dedi.

 
Cem Yılmaz İzmir'de, aklı İstanbul'da!
 
ABD'den Suudi Arabistan'a Patriot ve asker sevkiyatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Selçuk'a yeni başkan atandı
İYİ Parti İzmir'de Selçuk İlçe Başkanlığı'na atama yapıldı.
CHP'den İZTO'ya ziyaret... Yücel o kitabı götürdü, 2 başkan ne mesaj verdi?
CHP İl Başkanı Yücel, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan ...
Erdoğan: İstanbul'daki depremde 8 kişi yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde İstanbul'daki depreme ilişkin ...
 
İzmir'in havası Meclis gündeminde! CHP'li Bakan sordu: O veriler neden saklanıyor?
Aliağa, Menemen, Yeni Foça ve Bozköy bölgelerindeki hava kirliliği ölçüm ...
AK Parti'den 30 ilçede 'üye' harekatı: AK noktalar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’nin, ilçe başkanlarından partiye emeği ...
Adalet Bakanı Gül İzmir'de reform paketini anlatacak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yarın İzmir'de iş insanlarına yargı alanında ...
 
Kurtuluş Paneli: Soyer'den 'İzmir Ruhu' vurgusu, CHP'li Özel ve Ağbaba'dan iktidara salvo!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜLOV işbirliğiyle düzenlenen ‘İşgalden ...
"ABD'nin Türkiye'yi muaf tutmasını bekliyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'tan "stratejik ortak" vurgusu ...
Erdoğan ve Trump yemekte buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Donald ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri