POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
29 Mart 2019 Cuma - 12:57

CHP İl Başkanı Yücel'den sandığa 2 kala net mesaj: Yüzde 60'ın altına düşmeyiz!

CHP İl Başkanı Yücel Gerçekizmir'de yayınlanan Kafe Siyaset programında önemli mesajlar verirken sandık iddiasını da ortaya koydu: Yüzde 60'ın altına düşmeyiz!

CHP İl Başkanı Yücel den sandığa 2 kala net mesaj: Yüzde 60 ın altına düşmeyiz!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gerçekİzmir’de yayınlanan Kafe Siyaset programında Gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Yerel seçime sayılı saatler kala önemli açıklamalar yapan Yücel, AK Parti kanadına da eleştirilerde bulundu. CHP’nin aday listelerine yönelik iddialara yanıt veren Yücel, ittifakın iki adayı hakkında da değerlendirmelerini anlattı. Millet İttifakı olarak İzmir’deki sandık öngörüsünü açıklayan Yücel, İzmirlilere de sandık katılımı ve güvenliği noktasında çağrı yaptı.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK İÇİN: MÜNFERİT UYUŞMAZLIKLAR OLABİLİR AMA…

İYİ Parti ile yapılan Millet İttifakı’nın İzmir kanadı hakkında değerlendirmede bulunan Yücel, “Bu, Türkiye’nin siyaset hayatında yerel seçimler noktasında bir ilk. Ama 24 Haziran’da yapılan bir ittifak var ve açıkçası mevcut iktidarın siyaseti kutuplaştırarak 2 yapıya indirgemeye çalışan bir siyaset anlayışı var. Neticede Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AKP (AK Parti) ittifak yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de İYİ Parti ile ittifaka gitti. İttifakın seçim kampanyasına olumsuz bir yansıması olmadı. Çünkü AKP’nin yönetim anlayışına karşı bir birliktelik söz konusu… Her iki partinin de tabanı ve örgütleri kucaklaşmayı yaşadılar. Münferit uyuşmazlıklar olabilir ama genel olarak biz İzmir’de bir sorun yaşamadık, çalışmalarımızı gayet verimli yürütüyoruz” dedi.

İLK BEŞ TEMEL SORUN İÇİNDE BEKA MESELESİ YOK

Vatandaşın talep ve beklentilerine yönelik konuşan Yücel, Cumhur İttifakı’nın gündem konusu olan “Beka sorunu” tartışmalarına da değinerek; “Vatandaş; ekonomi, istihdam diyor. Vatandaşın cebi yanmış, mutfakta bir tencere yemeği kaç paraya pişirebiliyor buna bakıyor. Ama AKP iktidarı bir beka meselesi diye bir şey tutturmuş bunu pompalıyor. Her zaman olduğun gibi insanların milli duygularını istismar ederek, gündemi değiştirerek ekonomik kriz unutturmaya çalışarak bir şeyler elde etmeye çalışıyorlar ama Türkiye genelinde yapılan kamuoyu araştırmalarında ilk 5 temel sorun içerisinde beka sorunu diye bir şey yok. Vatandaşın temel beklentileri; İşsizliğin çözülmesi, ekonominin düzelmesi, üreticiye ve üretime sahip çıkılması…” açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI’NA SERT ELEŞTİRİ: İNSANLARI TERÖRİZE EDİYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında eleştirilerde bulunan ve ekonomik krizin sandığa yansıyacağını belirten Yücel, “Her ne kadar yerel seçim olsa da ülkenin gerçekleri var, ekonomin gerçekleri var. AKP iktidarına ciddi bir tepki var, zaten AKP iktidarı bunu gördüğü için başarılı olamayacakları için yapay gündemler yaratarak krizi unutturmaya çalışıyor. Türkiye’nin her yerinde aynı algı yönetimi, aynı propaganda yapılıyor. Sonuçta onlar da kamuoyu yoklaması yaptırıyor, aynı veriler onlarda da var. Cumhurbaşkanı işi gücü bırakmış AKP’ye oy istiyor, insanları terörize ediyor, insanları terör örgütleriyle yan yana getirip ilişkilendirmek için özel bir çaba sarf ediyor. Benim hala mantığım almıyor. Hem Cumhurbaşkanı olup herkese hitap eden herkesi bütünleştirmesi gereken bir görevden bahsediyoruz, bir yandan siyasi parti genel başkanı olarak kendi tabanını konsolide etmek için toplumun yarısını dışlıyor. Bu siyaset anlayışı Türkiye’ye zarar veriyor. Bu anlayış bitecek ve yerel seçimlerde bunun bir adımı olacak” diye konuştu.

CHP’NİN LİSTELERİNE YÖNELİK İDDİALARA SERT YANIT:
ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIĞIYLA YAPILAN BİR HAREKET


CHP’nin aday listelerinde terör örgütü bağlantılı isimler olduğuna yönelik iddialara yanıt veren Yücel, “Bu bir algı yaratma çabası. CHP’nin listelerinde yer alan arkadaşlarımız tertemiz, pırıl pırıl, adli sicil kayıtları temiz, haklarında dava, gözaltı, soruşturma bulunmayan arkadaşlarımız. Bu bir kara propaganda, çamur at izi kalsın mantığıyla yapılan bir hareket. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer’e de adaylığı ilk açıklandığında haksız, çirkin ithamlarla saldırı ve yıpratma çalışması başlatılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yine bir basın yayın kuruluşunun basmış olduğu bir gazetede, büyükşehir adayımızı, partimizi adaylarımızı tamamen karalamak üzere bir çalışma yapıldı. Bunlarla ilgili hukuki başvurularımızı yaptık. Kaç kişiyi etkilese kar sanıyorlar ama artık bu siyaset anlayışından Türkiye kurtulacak. 2014’te kaybettiğimiz 8 ilçemizi de 31 Mart akşamı inşallah tekrar CHP ve 2 ilçede de Millet İttifakının adaylarının kazanmasıyla birlikte başarıya ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

KARARSIZ SEÇMEN MİLLET İTTİFAKI ADAYLARI ETRAFINDA BİRLEŞİR

Yücel, İzmir’de kararsız seçmen olup olmadığına ilişkin ise; "Bazı ilçelerimizde yüzde 7-8 gibi, bazı ilçelerde yüzde 4-5 gibi oranda kararsız seçmen var. Ama neticede şu soru var; İzmir’de yerel seçimleri kim kazanır, hangi aday ve siyasi parti kazanır.” Çok ciddi oranda CHP’nin kazanacağı gibi sonuçlar var. Bu kararsız seçmen de CHP ve Millet ittifakının adayları etrafında birleşip sandığa gider ve sonuç bizim için mutluluk verici olur diye düşünüyorum” dedi.

SANDIĞA YÜZDE 90 KATILIM BEKLİYORUM

İzmir’de sandığa katılım noktasındaki öngörüsünü açıklayan Yücel, “İzmir’de yüzde 90 civarında sandığa katılım bekliyorum”dedi.

ORTAK MİTİNG NEDEN YAPILMADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı olarak İzmir’de neden ortak miting yapmadığına açıklık getiren İl Başkanı Yücel, “Yapılabilirdi, ben yapılmasını da istedim. Ama mevcut plan ve program buna izin vermedi. Biz daha çok adaylarımızın saha çalışmasına ağırlık verdik. Genel başkanımız geçtiğimiz hafta İzmir’e geldi ve 4 ilçede miting yaptı, gayet iyi geçti”ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ’NİN İZMİR İLE BİR BAĞI YOK

İttifakların iki adayı ile ilgili kıyaslama yapan Yücel şunları söyledi:

Her şeyden önce Tunç Soyer yıllarını İzmir’e vermiş, İzmir için çalışan başarılı bir belediye başkanlığı yapmış bir isim… Zeybekci’nin geçmişte AKP hükümetinde görevleri olmuş olabilir ama İzmir ile bir bağı yok. Aday olduktan sonra da bu iletişimi kuramadı. İlk dönemlerinde sıcak, samimi bir dil kullanıyordu ama son zamanlarda AKP’li diğer yetkililer gibi onun da dili, üslubu değişti. Bunun en temel sebebi; seçimi kazanamayacaklarını görüyorlar. Siyaset bir iddia işidir, İzmir’de AKP’nin adayı olsa da iddialı bir şekilde ortaya çıkması doğaldır. Ama tablonun seçim kazanamayacakları yönünde olduğu görünce hırçınlaşmaları, CHP’nin adaylarına çamur atmaları doğru bir siyaset anlayışı değildir. Bu üslubun, bu dilin ve anlayışın İzmir’e de Türkiye’ye de hiçbir faydası yoktur. İnsanlar artık bu dilden yoruldu. Siz belli kitleleri konsolide etmek için farklı siyasi düşüncede olanları ittiğiniz, rencide ettiğiniz, hedef gösterdiğiniz zaman, ki bunu Tayyip Erdoğan çok başarılı bir şekilde yapıyor. O yaptıkça da AKP’nin diğer yetkilileri bunu kendilerine bir görev ediniyorlar. Bunun bu şekilde devam etmesi mümkün değil. AKP’nin oyları şuan eriyor. İzmir’de de bunu somut olarak görüyoruz, bu dili kullanmalarının sebebi bu. Ama bu çarpan etkisi yaratıyor zaten 17 yıllık iktidarın bir yorulmuşluğu var. Kaç tane büyük ilde halkın seçtiği belediye başkanlarına bir talimatla görev bıraktırabiliyorlar, bir şeyleri değiştirmek zorunda olduklarını onlarda görüyor ama neticede değişmesi gereken AKP iktidarı!

SOYER İZMİR’E NE VAAT EDİYOR?

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in proje ve vaatleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Yücel, “Tunç Soyer İzmir’e; katılımcı gerçek bir demokrasiyi kentin tüm dinamikleri ile hayata geçirmeyi vaat ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında çok güzel hizmetler oldu ama her zaman eksik kalan şeyler olabilir. Tunç Soyer bunları tamamlamayı vaat ediyor.  İlk yola çıktığında “arka sıradaki vatandaşlarımız” dedi. Arka sıralardaki vatandaşlarımıza gerçek anlamda pozitif ayrımcılık yapmayı vaat ediyor. Gelir dağılımındaki adaletsizliği bir belediye ne kadar ortadan kaldırabilirse o kadar ortadan kaldırmayı vaat ediyor. Büyükşehir belediyemiz bunu kırsal kesimde yüksek oranda yaptı ama biz bunu niye metropolde yapmayalım? Belediyenin istihdam sağlayacak yatırımlar yapması mümkün. Gençlere, kadınlara yönelik çok ciddi projeler yapmayı vaat ediyor. 1 Nisan’dan sonra İzmir’de yeni bir sayfa açılacak ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte ortak akılla, daha katılımcı, biz bunu parti politikası olarak da hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bir belediyemizin çok başarılı, ilçenin ihtiyacı olan projeleri varsa bunları diğer ilçelerimizde de uygulamak istiyoruz. Bu zaten yapılıyor denilebilir ama yapılamıyor. Partimizin başarılı olan projelerini büyükşehir önderliğinde her ilçede yapmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

YÜZDE 60’IN ALTINA DÜŞMEYİZ

Yücel, Millet İttifakı’nın büyükşehirde sandık noktasındaki çıtasına ilişkin ise,”Yüzde 60'ın altına düşmeyeceğini düşünüyorum. Yüzde 62, 65’i de görebiliriz ama somut veriler ve öngörümüze göre yüzde 60’ın altına düşmeyeceğiz” dedi.

LİSTELERLE İLGİLİ: HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ÜSTLENİRİM

“Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday belirleme sürecinde listelere etkiniz ne kadar oldu” sorusunu yanıtlayan Yücel, “Adaylar ve meclis üyeliği listelerinde “etkim şu kadar, bu kadar” demek doğru değil… Ama şunu söylüyorum; Her il ve ilçe başkanlığı sorumluluk almayı gerektiren görevlerdir. CHP İzmir İl Başkanı olarak her türlü sorumluluğu üstlenirim. Adaylarımız genel merkezimizin görevledirdiği genel başkan yardımcılarımız, bizim önerilerimiz, ilçe başkanlarımızın görüşleriyle birlikte ortak bir havuzda süzgeçten geçirilerek belirlendi” ifadelerini kullandı.

BUCA’DAKİ ADAY DEĞİŞİMİ: GENEL BAŞKANIMIZI YANILTMA DURUMU OLSA GÖREVLERİMİZE DEVAM EDEMEYİZ

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği son gün Buca’da belediye başkan adayının değişmesi hakkında açıklama yapan Yücel, “Bunların konuşulacağı zaman seçim sonrasıdır. Ama hiçbir il başkanı 1 gün kala adayın değişmesini istemez, bizim düşünmediğimiz, tercih etmediğiz bir durum. Bunun bir takım sebepleri var. Bunlar seçim sonrası konuşulur. Ama bu parti kararıdır, görevlendiren arkadaşla seçime gidilmesi doğru bulunmuştur. X kişisi, MYK üyesi ya da ilçe başkanının müdahalesiyle olabilecek bir şey değildir. Orada şu yanlış, ya da haksızlık mı diyelim bilmiyorum ama; Genel başkanımızın yanıltıldığı iddiaları ortaya atıldı. Ancak genel başkanımızın bilgisi dahilinde oldu. Zaten yanıltma durumu olsa biz bu görevlere devam edemeyiz. Partinin kararı bu şekilde oluştu” diye konuştu.

AK PARTİ BUCA’DA BEKLEDİĞİNİ ALAMAYACAK

Yücel, AK Parti kanadının, CHP’nin Buca’da ki aday değişimini gündeme taşıması noktasında ise, “ Onlara malzeme lazım. Kendilerine bakmazlar ama malzeme bulunca kaşıdıkça kaşırlar. Neticede Buca’da tablo çok güzel, adayımız çok iyi bir sinerji yarattı. AK Parti Buca’da beklediğini alamayacak”dedi.

SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİNDE EKSİĞİMİZ YOK

Seçim ve sandık güvenliği konusunda tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Yücel, “Sandık görevlilerimiz eğitimden geçti, müşahitlerimiz belirlendi, hem il bazında hem ilçelerde hukukçularımız, kriz masalarımız oluşturuldu. Herhangi bir eksik yok” ifadelerini kullandı.

8 İLÇEDE DAHİL 30’DA 30 YAPACAĞIZ

Millet İttifakı olarak İzmir’de 30’da 30 iddiaları hakkında konuşan Yücel, “Sahada gördüğümüz somut olaylar var, onun dışında anket sonuçları var. İYİ Parti’nin adaylarını Tire ve Kiraz da Millet İttifakı olarak destekliyoruz ama hem çalışmalar hem anket verileri kaybettiğimiz 8 ilçede CHP’nin ve İYİ Parti’nin aday çıkardığı ilçelerde kazanacağını gösteriyor. AKP ve Cumhur ittifakının seçim kazanamayacağını görüyoruz. Yüzde konuşmak doğru değil ama elimizde somut veriler var ki bunları söylüyoruz” dedi.

3 İLÇEDE NEDEN İTTİFAK YAPILMADI?

İYİ Parti ile İzmir’de 3 ilçede neden ittifak olmadığını ve ayrı adaylarla seçime gittiklerini açıklayan Yücel şöyle konuştu: “Bu ittifak meselesi bir uzlaşı işi. Bu şekilde uzlaşı sağlandı. Olaya tek taraflı bakarsanız uzlaşı sağlamanız zor, empati yapmak lazım. Neticede İYİ Parti’nin de iddialı oldukları ilçeler vardı ve “aday çıkarmak istiyoruz” dediler. CHP’nin adayları olan yerlerde İYİ Parti’nin hiç aday çıkarmamasını biz de isterdik ama empati yaptığımızda onlarında temsil ettiği bir kitle ve  beklentileri var.”

SALDIRILAR İÇİN: BİRİLERİ ORTAMI GERMEK İSTİYOR

Son zamanlarda hem AK Parti hem CHP’nin seçim bürolarına ve adaylara yönelik yaşanan saldırılara yönelik konuşan Yücel, “Her seçim döneminde bu tip olaylar olabilir ama bunun planlı bir şekilde yapıldığını düşünmüyorum. İlçeler özelinde de provakatif eylemler özellikle yapılabilir, Bayraklı’da böyle görüyorum. Seçime az zaman kala adaylara, bürolara yönelik hareketler birilerinin ortamı germek istediğini gösteriyor. Ama bence beklentilerini karşılayamadılar. Bireysel eylemler ve öyle kaldı.

CHP’NİN VE İZMİR’İN KOCAOĞLU’NA İHTİYACI VAR

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 15 yıldır yürüten ve koltuğa 1 Nisan itibariyle veda edecek olan Aziz Kocaoğlu ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Yücel, “Aziz Bey, benim için çok değerli, çok önemli bir isim ve siyasi figür. CHP içinde çok önemli ve emeği olan bir isim. İzmir’e kalıcı eserler bırakmış bir belediye başkanı. Hizmetleri, partimize katmış olduğu emekler yıllarca nesillerce anlatılacak. Bizim parti büyüğümüz, görevini bıraksa bile CHP’nin ve İzmir’in Aziz Kocaoğlu’na ihtiyacı var. Bence yine partimize ve İzmir’e destekleri konusunda, ağabeylik yapma konusunda bizlerin yanında olacak” dedi.

KOCAOĞLU ADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞTI

Aziz Kocaoğlu’nun seçim kampanyası sürecinde aday gibi çalıştığını vurgulayan Yücel, “Kendi adaymış gibi çalıştı. Alandaydı, birlikte yaptığımız çalışmalar oldu, bireysel çalışmaları oldu. Aziz Bey’in şöyle bir özelliği var; Küçük bir ilçede bile insanlara ismiyle hitap eder, insanlarla o iletişimi yakalamış biri. Adam adama çalışma yapar” ifadelerini kullandı.

SANDIK ÇAĞRISI

İzmirlilere sandık çağrısı yapan Yücel, “İzmirli vatandaşlarımızdan sandıklara gidip vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini istiyorum. CHP olarak seçim ve sandık güvenliği ile ilgili tüm tedbirleri aldık ancak yine de resmi sayımlar açıklanana kadar sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

 
İzmir'de seçim emniyeti: 10 bin görevli hazır!
 
"İzmir Zeybekci’nin ustalık eseri olacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de seçim emniyeti: 10 bin görevli hazır!
Emniyet Müdürlüğü'nce yerel seçimin yapılacağı 31 Mart Pazar günü, kent ...
CHP'li Kayalar iddialı: En az 10 bin oy fark!
CHP'li Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, 31 Mart'ta en az ...
İduğ'a en büyük destek kadınlardan
Seçim çalışmalarında kadın gönüllülerden büyük destek gören Cumhuriyet ...
 
Zeybekci'ye atlı-bandolu-meşaleli karşılama
Çamdibi’nde meşaleler ve Türk Bayrağı taşıyan atlıların eşliğinde, kalabalık ...
AK Parti Buca Adayı Arslan'dan çağrı: Partiye değil adaya bakın!
AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, "Doğru kişiler sizin ...
Cumhur İttifakı Gaziemir Adayı Yılmaz'dan 'Hayat Mahallesi' vaadi
Gaziemir’i daha yaşanabilir bir ilçe haline getirecek projeler hazırladıklarını ...
 
"Kandil'deki operasyonların devamı gelecek"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kandil’deki terör elebaşlarına yönelik ...
CHP'li Polat: Mührü aydınlığa basacağız!
CHP’li Mahir Polat, Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz, İl Başkan ...
Soyer: Seferihisar'da yaktığımız bu ateş Türkiye'yi saracak!
Soyer, "Seferihisar, 10 yıllık çalışmalarımız sonucunda Türkiye’ye umut ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri