POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
24 Mayıs 2019 Cuma - 18:34

CHP İzmir'de 'büyük' zirve!... Özkoç ve Özkan başkanlarla buluştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen belediye başkanları toplantısının ardından açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Özkoç,  İstanbul seçimlerine yönelik konuştu. Özkoç, “CHP'nin hem örgütleri hem seçilmiş belediye başkanlarının ortak bir dil oluşturması gerekiyor. Bununla ilgili başkanlarımızla konuştuk, onların da söylemek istediklerini dinledik" dedi. Ulusal basında aralarında sorun olduğuna ilişkin haberler çıkan Soyer ve Özkan ikilisi 'sorun yok' pozu ve mesajı verdi.

CHP İzmir de  büyük  zirve!... Özkoç ve Özkan başkanlarla buluştu!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li ilçe belediye başkanları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi. Toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel de yer aldı. 

Toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Fatma Güçlü Çalkaya dışında tüm CHP’li ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantının gündemi Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK)  kararıyla iptal edilen ve 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri oldu. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Grup Başkan Vekili Özkoç önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Özkan ve Soyer aralarında sorun olduğu iddialarına yanıt verdi.

ÖZKOÇ: DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ EL BİRLİĞİYLE YÜRÜTECEĞİZ

Toplantının gündemine ilişkin açıklama yapan Özkoç, “Türkiye’de yerel seçimler olduktan sonra seçilen belediye başkanlarımızı genel merkez olarak bir araya gelip ziyaret etme fırsatını yakalayamadık. Yakalayamama nedenimiz ise; İstanbul’da demokrasi dışı, hukuk dışı seçilen belediye başkanımızın hakkı gasp edilmiştir. Orada yeniden büyük bir demokrasi mücadelesi başlatıyoruz. Burada da İzmir Barolar Birliği bir demokrasi nöbeti tutuyor, hem onları ziyaret etmek hem de sayın başkanımız ve belediye başkanlarımızla bu demokrasiye aykırı gerekçesiz bir kararın Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) çıkmasından sonra “ortak bir dili nasıl oluşturalım, birlikte tüm Türkiye’ye bu konuyu düzgün bir şekilde nasıl anlatalım” bunu konuştuk. Köklü devletlerde alınan kararlar emsal teşkil ediyor. YSK tarafından bugüne kadar hiç emsali olmayan hukuk dışı bir karar alındı. Gerekçesi ne olur diye bekledik ama gerekçeli raporun içerisinde herhangi bir gerekçe göremedik. Tamamen kendi sorumluluklarıyla ilgili alanlarda bizleri suçlayarak bir seçim iptal edildi. Bu, bir daha emsal teşkil etmemesi gerekiyor. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem örgütleri hem seçilmiş belediye başkanlarının ortak bir dil oluşturması gerekiyor. Bununla ilgili başkanlarımızla konuştuk, onların da söylemek istediklerini dinledik. İlk MYK’da onların da söylediklerini genel başkanımıza ve MYK üyelerimize ileteceğiz. Seçilen başkanlar, seçildikten sonra herhangi bir siyasi partinin değil bu ülkenin, o kentin belediye başkanlarıdır. Her kesimden vatandaşlarımıza ayrım yapmadan kucaklayacaklar, görevlerini öyle yapacaklar. Biz bunu böyle yapabilmek için hem parti olarak hem belediye başkanlarımız olarak hazırız. Bu yolda vereceğimiz büyük demokrasi mücadelesini el birliğiyle yürüteceğiz” diye konuştu.

SEÇİLMİŞ BİR BAŞKAN GÖREVDEN ALINIYORSA, KAYBETTİĞİMİZ TÜRKİYE’NİN İTİBARI OLUR!

“İstanbul süreci nasıl yürütülecek?” sorusuna yanıt veren Özkoç şunları söyledi: “İstanbul sürecinde belediye başkanlarımız dahil olmak üzere milletvekillerimiz orada görevliler. Oradaki örgütümüz zaten bu işin başında. İstanbul’daki mücadele bir yerel seçim mücadelesinin üzerinde bir demokrasi mücadelesine dönüşmüştür. Eğer seçimle gelen belediye başkanı, hangi partiden olursa olsun önemli değil,  Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de belediye başkanı, Ankara’da, İstanbul’da, Bursa’da olduğu gibi geldikten sonra bir kişinin iki dudağı arasında olup görevden alınıyorsa, seçilmiş bir başbakan görevden alınıyorsa, mazbatası verilmiş Ekrem İmamoğlu YSK’nın hukuksuz kararıyla görevden alınıyorsa kaybettiğimiz bir siyasi partinin itibarı değil, Türkiye’nin itibarı olur. Bizim hepimizin ortak  amacı güçlü ve itibarlı bir Türkiye yaratmaktır. Bunun için üzerimize düşen; devlet ciddiyeti içerisindeki sorumluluğumuzu yerine getirmek. Bunun için çaba sarf ediyoruz.”

 SOYER VE ÖZKAN O İDDİALARA NE YANIT VERDİ?

Ulusal basında aralarında sorun olduğuna ilişkin haberler çıkan Soyer ve Özkan ikilisinden Genel Başkan Yardımcısı Özkan, “Aramızda büyük bir dayanışma var, sorun olmadı, asla da olmayacak” yanıtını verirken Başkan Soyer ise, “Tarihte hiçbir zaman olmadı. Bizim hem bir dostluğumuz var hem parti hiyerarşisi açısından bir bağlılığımız var. Asla böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

 
Hayvanseverler isyan etti, Başkan İduğ güvence verdi!
 
Sulama kanalı taştı, yüzlerce dekar ekili alan zarar gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bu işi hırsızlara bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçimiyle ilgili olarak, "Bu ...
Perinçek'ten İzmir'de Çin zirvesi!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'de bir otelde düzenlediği ...
Lojistik köyde son durum: Uzlaşma yok!
CHP’li Polat’ın Kemalpaşa’da kurulacak Türkiye’nin ilk Lojistik Köyü için ...
 
Bakan Gül'den kritik gündem mesajları!
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli İstanbul ...
Siyasette ‘VAR’ olsaydı…
Geride bıraktığımız yıla da futbolumuzda VAR sistemi damga vurdu...
CHP'de İstanbul teyakkuzu: İşte İzmirli vekillerin görev şeması!
23 Haziran teyakkuzuna geçen CHP’de, İstanbul’da yapılacak alan çalışmasındaki ...
 
Yeni askerlik sistemi teklifi komisyondan geçti!
Yeni askerlik sistemi teklifi Meclis Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.
"50 tane fazla eleman al deyince rahatsız olanlar var"
Cumhrubaşkanı Erdoğan, istihdam artışının önemine değindi ve "50 tane ...
Bahçeli'den YSK'nın gerekçeli kararına ilk yorum
MHP Genel Başkanı Bahçeli "YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri