POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
5 Aralık 2018 Çarşamba - 15:46

CHP İzmir'den 'İYİ' ziyaret: Başkanlar ne mesaj verdi?

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Hüsmen Kırkpınar’ı makamında ziyaret etti. İki başkan yerel seçim sürecine yönelik önemli mesajlar verirken, olası CHP ve İYİ Parti ittifakı noktasındaki düşüncelerini dile getirdi. Başkanlar ayrıca 'Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci ile ilgili de yorumlarda bulundu.

CHP İzmir den  İYİ  ziyaret: Başkanlar ne mesaj verdi?

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, göreve atanan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Her iki başkan, bu görüşmenin yerel seçimlerdeki olası ittifaka yönelik bir görüşme olmadığını belirtti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti olarak hassasiyetlerinin bulunduğunu, aynı şekilde İYİ Parti'nin de bazı hassasiyetlerinin olduğunu belirtti. Yücel, "Ziyaret konusunda biraz geç kaldık ama ülke gündemi malum. Süreç çok yoğun ve sürekli hızlanıyor. İYİ Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinde hukuk üstünlüğü, cumhuriyetin korunması ve kollanmasında önemli bir misyonu olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da çıkmış olduğunuz yolda, almış olduğunuz görevde size başarılar diliyoruz. Partiniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

1 NİSAN'I İŞARET ETTİ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkıpınar da, ülkenin çok sıkıntılı bir süreçten belirtti. Bu süreci elbirliği ve iş birliğiyle atlatacaklarını düşündüğünü söyleyen Kırkpınar, "1 Nisan sabahı inşallah Türkiye'nin bu yaşadığı sıkıntılı süreçten kurtulmasının müjdecisi ilk gün olur. Mesele ülke yönetimine talip olmaktan çok ülke meselelerine çözüm bulmak odaklıdır. Atatürk tarafından kurulmuş bir siyasi parti olarak CHP'nin cumhuriyet değerlerine sahip çıkma arzusu ve mücadelesini takdirle karşılıyorum. Gelecek, ülke hepimizin. Koskoca bir imparatorluktan bir cumhuriyet ortaya çıktı. Bunu kuran ruhla önümüzdeki süreçte bu birlik ve beraberliğimizi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve üzerinde yaşayan milletin sonsuza kadar bu topraklara sahip olması duygusuyla bir araya gelmemizin elzem olduğunu iddia ediyorum" dedi.

'VATANSEVERLER BİR ARADA OLMALI'

Ülkedeki ekonomik sıkıntıların aşılabileceğini kaydeden Başkan Kırkpınar, şunları söyledi;

"Ülkenin çeşitli sebeplerle düştüğü sıkıntılar aşılabilir ama bu ülkenin kutuplaşmayı aşacağı bir tek durum var. O da, bu ülkeye gerçekten sahip çıkma arzusu içinde olup da siyasi mücadeleyi veren grupların, partilerin bir araya gelmesi lazım. Ayrıştırmaya çare bulamazsanız, ayrıştırmayı daha da derinleştirirseniz, toplumsal bir çözülme başlar. Bu da bu cennet vatana göz dikenlerin işini kolaylaştırır. Her vatanseverin mutlak suretle bir arada olması lazım."

'BU BİR İTTİFAK GÖRÜŞMESİ DEĞİL'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gazetecilerin ittifak ile ilgili sorusuna, bu görüşmenin bir ittifak görüşmesi olmadığını belirterek yanıt verdi. Yücel, şöyle dedi:

"Bu ziyaret bir nezaket ziyaretidir. Genel merkez düzeyinde genel başkanlarımızın bu konuda görüşmeleri zaten oluyor. Ancak bu ülkenin geleceğini, kaderini, bekasını, Atatürk ilke ve devrimlerinin devamını düşünen herkes zaten bir beraberlik içine giriyor seçim sürecinde. Buna ittifak, dayanışma, birliktelik, gönül bağı dersiniz, bunu tanımlamak ya da isimlendirmek çok önemli değil. Ancak biz İYİ Parti'nin de ülkemizin geleceği konusunda CHP ile aynı çizgide aynı hassasiyetleri taşıdığını biliyoruz. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu süreç hızlanmadan önce 'hayırlı olsun' dilemeye geldik, hem de fikir alışverişi yapalım dedik. Bu görüşmenin altında, üstünde, önünde, arkasında bir anlam aramak ve anlam yüklemek çok doğru değil. Bizim bir takım hassasiyetlerimiz var. İYİ Parti'nin bir takım hassasiyetleri var. Belli hassasiyetler noktasında biz zaten örtüşüyoruz."

'İZMİR'İN TAVİZ VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM'

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ile ilgili soruyu yanıtlayan Hüsmen Kırkpınar, "Cumhur İttifakının adayını bizim değil, İzmir'in nasıl bulduğu önemli" dedi. CHP'li Yücel de aynı soruya, "Aynı fikirdeyiz. Seçmenin, İzmir'in düşüncesi önemli. Elbette her siyasi partinin hedefleri vardır. AK Parti'nin de İzmir'le ilgili düşüncelerini, beklentilerini biliyoruz. Ancak bizim İzmir'le ilgili düşüncemiz, İzmir her zaman cumhuriyetin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, hoşgörünün, çeşitliliğin, renkliliğin merkezi olmuştur. İzmir'in bu duruşundan taviz vereceğini ben düşünmüyorum" diye konuştu.

KIRKPINAR'DAN İLGİNÇ YANIT

"MHP'den uzun yıllar siyaset yaptınız. İzmir'deki MHP tabanı, yerel seçimlerde MHP-AK Parti ittifakını nasıl karşılıyor" sorusu yöneltilen Kırkpınar, şu yanıtı verdi: "MHP'de uzun yıllar siyaset de, yöneticilik de yapmadım. Bir kere il başkan adayı oldum. Ama 'Ülkü ocaklarında bulundunuz mu' derseniz evet. 18 yaşında ben ülkü ocaklıydım. Ülkü ocaklı olmak farklı MHP'li olmak farklı bir şey. Tabanı ben biliyorum ama saray Türkiye'de 3 günde bir yoklama yaptırıyor. Herhalde İzmir'de de yaptırıyordur. Onlar ne çıktığını görmüşlerdir. Ona göre tedbir alırlar ama tedbirleri yeterli olmayacak bu sefer. Halkın kararı belli."

Görüşme, daha sonra bir süre basına kapalı olarak devam etti.

 

 
Sean Penn, Kaşıkçı belgeseli için İstanbul'da!
 
CHP'li Aday Adayı Demir'den AK Partili Başkan Görmez'e sert eleştiri ve sandık mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: İşçiyi işten atmak sosyal bir cinayettir
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, DİSK Emekli-Sen Buca Şubesi’nin düzenlediği ...
CHP'li Dayanç Balçova vizyonunu anlattı: Hayalim kültür-sanat kenti inşa etmek
Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken ve Mart 2019’da ...
Bayraklı Aday Adayı CHP'li Polat'tan spor alanında 'sağlıklı' vaatler
CHP’den Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Polat, alanda adaymış gibi ...
 
CHP: Kadın temsili yürek sızlatıyor!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle ...
Bayraklı Aday Adayı CHP'li Sandal'dan STK mesaisi: Hedeflerini anlattı
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Sandal, Tüm Bel-Sen, Disk ...
CHP'li Bakan 'o profesörü' sordu: Soruşturma var mı?
CHP İzmir Milletvekili Bakan, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ...
 
Ankara'ya Balkan çıkarması: Kılıçdaroğlu'ndan Büyükşehir'e o ismi talep ettiler
4 Balkan Federasyonu ve 27 Balkan Derneği’nin başkan ve yöneticileri bir ...
AK Partili Olgun: Seçmenin en büyük talebi...
Seçim kampanyasında gösterdiği performans ile göz dolduran AK Parti Torbalı ...
CHP'de İl Eski Başkan Vekili o ilçe için yola çıktı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi, CHP eski İzmir İl Başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri