POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
23 Nisan 2019 Salı - 15:51

CHP İzmir'den alternatif 23 Nisan kutlaması: Yücel'den iktidara salvo!

CHP İzmir gelenekselleşen alternatif kutlamada Cumhuriyet Meydanı'na çelenk bıraktı. Törende konuşan İl Başkanı Yücel iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

CHP İzmir den alternatif 23 Nisan kutlaması: Yücel den iktidara salvo!

CHP İzmir İl Örgütü, İl Başkanı Deniz Yücel öncülüğünde  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninde konuşan Yücel ulusal egemenlik vurgusu yaparak çocuklara seslendi.  

- CHP İZMİR'DE MİNİK BAŞKANDAN 'ÇOCUK İŞÇİ' ÇAĞRISI... 

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 99 yıl önce Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ın önemine vurgu yapan CHP İl Başkanı Yücel, “23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, saltanatın sona erdirildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür” dedi.

ULUSAL EGEMENLİK DEMEK…
Yücel konuşmasında iktidarı da hedef aldı. Çocuklara seslenen Yücel, “Bugün demokrasiyi ve millet iradesini sadece seçim yapmak ve sandık koymaktan ibaret zannedenler, sandıklardan çıkan sonuca tahammül edememektedirler. Ulusal egemenlik demek sadece halkın önüne sandık koymak demek değildir, Ulusal egemenlik çoğunluğun azınlığa tahakkümü demek değildir,  Ulusal egemenlik demek sandıklardan çıkan sonuçların verdiği güçle, tüm yetkileri tek elde toplamak değildir. Ve Ulusal egemenlik demek sandık sonuçlarını beğenmeyip toplumu germek, kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve birilerini hedef göstermek hiç değildir. Yüce milletimizin, demokrasimizin ve egemenliğimizin geleceği olan yavrularımız; sizler milletimiz ve ortak değerlerimiz için umut ve güven kaynağısınız. Siz; sizden sonra gelecek olan nesillerin, sizler gibi cumhuriyeti yaşayabilmesi için, büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Bu nedenle size inanıyor ve sonsuz bir güven duyuyoruz. Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızdır. Türkiye’nin aydınlık geleceği, barışı ve huzuru için; cumhuriyetin ışığıyla aydınlatılmış, çağdaş bir eğitim almış, bağnazlıktan, dogmalardan, batıl inançlardan uzak tutulmuş nesillere ihtiyacımız var. Cumhuriyetin yükselişi, Atatürk’ün koyduğu hedeflerin ötesine geçilmesi ancak ve ancak yine cumhuriyet değerlerine bağlı kalınmasıyla mümkündür” diye konuştu.

İKTİDARIN EKTİĞİ NEFRET TOHUMLARINI KÖKÜNDEN SÖKECEKLER!
Yücel şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesinde diyor ki; Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. İstanbul hükümeti aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Bu durum milletimizi yok olmuş gösteriyor. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Evet bizimde bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi ve çocuklarımızın geleceğini korumamız için, millet olarak birbirimize kenetlenmemiz, azimli ve kararlı olmamız gerekiyor. Atamızın huzurunda söz veriyoruz. Çocuklarımızı cumhuriyete yakışan, demokrasi ve adaleti yaşatacak, kin ve nefret dilinden uzak, sevgiyle ve çağdaş bir eğitimle yetiştireceğiz. Onlar, bugünün iktidarının ektiği nefret tohumlarını kökünden sökecek, yerine sevgi, kardeşlik ve özgürlük tohumları ekeceklerdir.  Ulusal Egemenliğimizin ilanının ve çocuk bayramımızın 99. Yıl dönümünde, başta Kurucumuz ve Kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı ve bu bayramlarımızın yaşamasını sağlayan tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

 
Tatili birleştirenler Çeşme'ye akın etti
 
Minik Eylem istedi, Başkan İduğ söz verdi: Belediye binasının rengi değişiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de minik başkandan 'çocuk işçi' çağrısı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in 23 Nisan dolayısıyla koltuğu emanet ...
YSK'dan AK Parti'nin 'KHK' itirazına ret
YSK, AK Parti'nin KHK'dan ihraç edilen seçmenlerle ilgili itirazını redderdeken ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
 
Kılıçdaroğlu saldırganlardan şikayetçi oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisine saldıran ...
İzmirli başkanın İmamoğlu ziyaretinde şaşırtan benzerlik, gülümseten diyalog!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na İzmir'den ilk ziyaret ...
Beştepe'de 23 Nisan: Koltuk 12 yaşındaki Ozan'da!
Beştepe geleneksel 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliğine ev sahipliği yaptı. ...
 
Büyükşehir'de 'İYİ' buluşma: Soyer ve Kırkpınar'dan önemli mesajlar
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, partisinin başkanlık divanı ...
CHP Buca'da küçük başkandan işsizlik çıkışı!
23 Nisan'da CHP Buca İlçe Başkanlığı koltuğuna da Mehmet Emin Yurdakul ...
CHP'den Kılıçdaroğlu'na saldırı için önerge!
CHP, şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili araştırma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri