POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
9 Ekim 2018 Salı - 09:33

CHP İzmir'in kadınları İnönü'ye sahip çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada, 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü'nün fotoğrafını göstererek CHP'yi eleştirmesi İzmir’de de tepkiye neden oldu. Erdoğan’a yönelik en sert açıklama Cumhuriyet Halk CHP İzmir İl Kadın Kolları’ndan geldi. İsmet İnönü’nün doğduğu ve bugün Anı Evi olarak kullanılan Konak’taki tarihi bina önünde toplanan CHP’li kadınlar ulusal kahraman ve büyük devlet adamı İsmet İnönü’ye sahip çıktı.

CHP İzmir in kadınları İnönü ye sahip çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada, 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü'nün fotoğrafını göstererek CHP'yi eleştirmesi tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de tepkiye neden oldu. Erdoğan’a yönelik en sert açıklama Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları’ndan geldi. İsmet İnönü’nün doğduğu ve bugün Anı Evi olarak kullanılan Konak’taki tarihi bina önünde toplanan CHP’li kadınlar ulusal kahraman ve büyük devlet adamı İsmet İnönü’ye sahip çıktı. 

Konak Belediyesi’nin restore ederek geçen ay yeniden hizmete açtığı İsmet İnönü Anı Evi’nde gerçekleşen basın açıklamasına CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe kadın kolları başkanları ile ilçe örgütlerinden kadınlar katıldı. 

?Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’den, İsmet İnönü’nün doğduğu evden, ona olan saygı ve özlemi bir kez daha dile getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İsmet İnönü’nün ömrünü milli mücadeleyle geçirmiş, savaşlar nedeniyle babası ve oğlununun cenaze törenine dahi katılamamış bir vatansever olduğunu dile getiren Pekdaş, “Büyük Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü hakkında konuşanların önce aynaya bakıp, kendine gelmesi lazım” dedi. 

ONLARA BORCUMUZ VAR
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İnönü’ye olan güvenini O’nu Lozan Barış Görüşmelerine göndermesiyle görüldüğünü dile getiren Pekdaş, “Bağımsız bir ülke yaratmak idealiyle, ömrü cepheden cepheye koşarak geçenlerin yarattığı Cumhuriyet kazanımları bir bir satılıyor. Fabrikalar ve yaratılan değerler yok ediliyor. Kötü bir mirasyedi gibiler. O yokluk dönemlerinde ülkenin borcunu öderken, bir taraftan da yatırım yapanlar hakkında söz söylerken daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor. Minnettarlıklarını söylemeleri gerekirken, onları küçük düşürecek şekilde yargılamaya kalkmak hiçbir vicdana sığmaz. Biz onları saygıyla ve minnetle anıyoruz. Onlar canlarını verdiler ve bu ülkenin bağımsız bir Cumhuriyet olması için çaba gösterdiler. Delikli kuruşun bile hesabını verdiler. Şimdi pervasızca harcama yapanlar, hesap veremeyenler bu tür açıklamalar yapıyor. Biz kadınlar Büyük Atatürk ve İsmet İnönü’ye aynı zamanda bir kadın devrimi gerçekleştirdikleri için de borçluyuz. Saygı ve minnetle anıyoruz. Bağımsız Cumhuriyet sonuna kadar yaşanacak. Yol kazaları olabilir, bu bir yol kazasıdır. Bu Cumhuriyeti yaşatmak da kadınların görevidir” diye konuştu. 

BİZ YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ
?CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsmet İnönü’ye söylediği sözlerin yüreğinde vatan sevgisi olan herkesin içini acıttığını söyledi. Atatürk ve İsmet İnönü’nün büyük işler yaptığını dile getiren Balcı, “Bu ülke için yaptıkları hiçbir zaman unutulmaz. Biz kadınlar için bunları unutmak mümkün değildir. Bugün biz burada toplanabiliyorsak, bu açıklamayı yapabiliyorsak, istediğimiz zaman, istediğimiz kişiyle evlenebiliyorsak bunları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü sayesinde yapıyoruz. Bu nedenle bir kez daha diyoruz ki, biz yolumuzdan dönmeyiz. Asla ve asla kabul etmiyoruz. Onlarla birlik ve beraberlik içinde olacağımıza söz veriyoruz. Bundan sonra da hep birarada olacağız ve gerekeni yapacağız” dedi. Balcı ayrıca, İsmet İnönü’nün doğduğu Konak’taki evi restore ederek kente kazandırıp, gelecek kuşaklara  İsmet İnönü’yü anlatmayı sağladığı için Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Basın açıklamasının ardından CHP’li kadınlar hep birlikte İsmet İnönü Anı Evi’ni gezdi.

 
8 ilde KCK/PKK operasyonu: 90 gözaltı
 
İsveçliler'den tramvay yorumu: Eşsiz bir uyum...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş atamalar: Gencebay ve Pala'ya yeni görev!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı politikalar kurulları ...
AK Parti İzmir kampa giriyor!
İzmir'de tüm teşkilat ile birlikte yerel seçimlere kilitlenen AK Parti, ...
Kocaoğlu'ndan 'Tarafsız Bölge'de çok konuşulacak mesajlar!
Tarihi kararı sonrası ilk kez bir ulusal yayına katılan Büyükşehir Belediye ...
 
CHP'de Başkan Oran'dan 'adaylık' istifası: Yola o sloganla çıktı!
CHP’de 2014’ten bu yana Çeşme İlçe Başkanlığı görevi yürüten Ekrem Oran, ...
Erdoğan: 'Buradan çıktı' demekle kendini kurtaramaz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin, ...
CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İnönü' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye yönelttiği eleştirilere ...
 
Kooperatifler Kocaoğlu için düğmeye bastı: Yücel'le görüştüler, miting yapacaklar!
2019 yerel seçimleri için 'yokum' diyen Kocaoğlu'nun flaş kararına karşı ...
CHP İzmir Yönetimi'nde ilk aday adaylığı kararı: Konak için yola çıkıyor!
CHP İzmir İl Yönetiminden ilk ‘aday adaylığı kararı’ açıklaması geldi. ...
AK Parti kulislerinde flaş iddia: O başkanlar aday gösterilmeyecek!
AK Parti İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri